Nevelőotthonba kell mennem ezek után?
15 évesen szülői engedéllyel dolgozhatsz.
A tesód meg minden engedély nélkül.
Tök mindegy felneveltek engem vagy sem.Most rólad van szó.
(da ha már én.Szüleim az átkosban egyéni vállalkozók voltak,én már 12 évesen úgy mentem iskolába,hogy 5-kor keltem,mert segítettem anyámnak reggel 7-ig.délután szintén meló,szünetekben is.Pénzt kaptam a munkámért,abból vettem meg magamnak amit akartam.Sokszor én láttam el a háztartást,mert a szüleim dolgoztak,egész nap.Mellette természetesen tanultam.)
Szóval meg lehet csinálni.Persze piccsogni könyebb.
Mi is a bajod a meggyszedéssel?Más diák örülne,ha mehetne...
Szerintem meg az él álomvilágban,aki nem képes felfogni a helyzetét.
Tessék észrevenni nem jár mindenkinek minden ingyen.
Aki valami oknál fogva,akár anyagi,akár észbeli ,nem tud továbbtanulni,az feleslegesen erőlködik.
Annak dolgozni kell mennie.Ez a 15 évesen tartson el valaki,ez az utóbbi 15 évben lett divat.Elötte bizony elmentek dolgozni és eltartották magukat és ha tetszik ,ha nem újra ez a világ fog jönni..
Jó lenne ,ha mindenki végre észrevenné hol a helye a világban,nem beleálmodozna.
Bébiszitelés, korrepetálás, takaritás, gyorséttermi munka... probálj meg valami ilyesmit.
A tesod meg elmehet tanulni egy nagyvárosba kérhet kollégiumi elhelyezést így könyebben találhat munkát.
A baj az,hogy azoknak,akiknek 15,19 évesen nincs problémamegoldó képességük,azoknak később se lesz.Belőlük lesznek az örök munkanélküliek,azok akik hozzámennek ,szülnek valakinek,aztán tönkreteszik mindenki életét az örökös kesergéssel.
Nekem 19 évesen lesült volna a pofámról a bőr,ha a tesóm intézetbe került volna...
Az az érzésem ,ennek a két testvérnek köze nincs egymáshoz.A nagyobbik éli a kis világát,a lehető legkényelmesebben,a kicsi álmokat kerget...na itt kezdődik a legnagyobb gond.
Kérdező!Ha bemész a gyámhivatalba,akkor se visznek egyből nevelőotthonba(ami egyébként se olyan,amire gondolsz)elsősorban előveszik a szüleidet,megpróbálnak "kezdeni valamit velük",ha nem megy akkor a családodban keresnek egy gyámot.Mindez hosszú hercehurca és mindenkit megvisel.Sokkal egyszerűbb lenne a tesóddal önállósodni,mégha nehéznek tűnik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!