Ha az apam elhagyott mikor kicsi voltam, ram is vonatkozik a torveny, miszerint gondoskodnom kell rola?
sziasztok. mikor 9 honapos voltam mind a ket szulom elhagyott, anyammal soha nem beszeltem, apammal kb evente 1-2x talalkoztunk, illetve mikor 2 evre bortonbe kerult (12-13 eves lehettem) akkor latogattuk 3-4 havonta. az utobbi 3 evben tobbszor hazajart, inkabb csak unnepekre. egyebkent egy alkoholista , agressziv allat, de a problema az, hogy magas vernyomasa van, a szivevel vannak bajok meg meg par betegsege van, nemtudom mik, annyira nem is erdekelnek.. tehat a kerdesem az lenne, hogy most akarjak majd leszazalekolni, es ha egy par ev mulva mar nem tud magarol gondoskodni, a torveny kotelezhet engem arra, hogy ellassam es gondoskodjak rola? ( olvastam egy ilyen torvenyrol, miszerint a gyermek koteles gondoskodni a szulojerol, ha az onmagat ellatni keptelen). igy ram is vonatkozik ez vagy nem? ( elegge aggodom miatta, folyton uvolt es vedel, agressziv is, de mivel mamam, aki neki az anyja, szereti es megis csak a fia igy hetente atjar ide es van, hogy itt is alszik 1-2 napot hetvegen, en pedig mamammal lakom , szoval fix a talalkozas)
elore is koszonom a valaszokat
20/L
Beperelhet, de a bíró ki fogja röhögni.
(És max. 10 ezer - ha jól tudom -, amit ilyen esetben megítélnek. Nem biztos, hogy jól tudom..)
Egyszóval: emiatt ne aggódj.
1
Hát akkor előre megnyugtatlak, hogy a csodás Orbán kormány elintézte hogy mossa kezeit ezügyben. A legelső rokont megkeresik és a nyakába varrják. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy majd az állam fog gondoskodni róla? Örökségnél is ha nincs külön végrendelet, a legközelebbi hozzátartozó örököl, akkor is ha 2 percet látták egymást életükben. Erre ajánlott felkészülni mindenkinek akinek idős rokona van, mert 3 olyan közeli ismerőst is tudok aki most ebben vastagon benne volt, és ha egy filléred sincs se érdekli őket, úgy kirakják a kórház elé mint a sic, aztán vidd ahova akarod...
Nem. Nincs ilyen trv.
Nem vagy köteles róla gondoskodni.
(Meg se érdemlné)
Szülőre nem vonatkozik az érdemtelenség, követel ha örökbe adta a gyereket.
De nem kell aggódni. A rokontartas eme különleges formája nem anynyira gyakori és még vannak a feltételei.m
5
Hiába magyarázod nekik, úgysem értik meg... majd kerül azért ilyen helyzetbe az emberek 90%-a, aztán elpisloghat mindegyik mikor azt mondják nekik hogy odaviszed anyád/apád ahova akarod. Vagy maradhat a kórházban napi 20 ezres ellátási díjért cserébe...
Nem, nem jár úgy mint a gyerektartas.
Eleve csak akkor jár, ha a szülő önmagát önhibáján kívül nem tudja eltartani. Másik fontos kitétel, hogy a tartásra kötelezett megélhetését nem veszélyeztetheti.
Az 5. valaszado története hibás, ugyanis ha elítélték apukát a fentiek miatt, ő épp az érdemtelen kategóriát súrolná
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!