Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha az apam elhagyott mikor...

Ha az apam elhagyott mikor kicsi voltam, ram is vonatkozik a torveny, miszerint gondoskodnom kell rola?

Figyelt kérdés

sziasztok. mikor 9 honapos voltam mind a ket szulom elhagyott, anyammal soha nem beszeltem, apammal kb evente 1-2x talalkoztunk, illetve mikor 2 evre bortonbe kerult (12-13 eves lehettem) akkor latogattuk 3-4 havonta. az utobbi 3 evben tobbszor hazajart, inkabb csak unnepekre. egyebkent egy alkoholista , agressziv allat, de a problema az, hogy magas vernyomasa van, a szivevel vannak bajok meg meg par betegsege van, nemtudom mik, annyira nem is erdekelnek.. tehat a kerdesem az lenne, hogy most akarjak majd leszazalekolni, es ha egy par ev mulva mar nem tud magarol gondoskodni, a torveny kotelezhet engem arra, hogy ellassam es gondoskodjak rola? ( olvastam egy ilyen torvenyrol, miszerint a gyermek koteles gondoskodni a szulojerol, ha az onmagat ellatni keptelen). igy ram is vonatkozik ez vagy nem? ( elegge aggodom miatta, folyton uvolt es vedel, agressziv is, de mivel mamam, aki neki az anyja, szereti es megis csak a fia igy hetente atjar ide es van, hogy itt is alszik 1-2 napot hetvegen, en pedig mamammal lakom , szoval fix a talalkozas)

elore is koszonom a valaszokat

20/L

2021. ápr. 1. 17:25
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
19%
Nem hinném, hogy mindenki elolvasta a törvényt, úgy írt választ, pedig anélkül...
2021. ápr. 1. 20:15
 12/23 anonim ***** válasza:
91%
De, van olyan hogy érdemtelen a szülő. nincs az a bíróság ami megítélné neki azt a pár ezret sem.
2021. ápr. 1. 20:59
 13/23 anonim ***** válasza:
86%
Én 37 éves nő vagyok. Az "apám" - az ilyen spermadonort csak idézőjelben tudom annak nevezni - 1 éves korom óta nem is látott. Én konkrétan lesz*rnám, mire kötelezne a bíróság, ha arról lenne szó, pedig egy törvénytisztelő ember vagyok. Ne ítélkezzen olyan az én dolgomban, aki sohasem járt az én cipőmben.
2021. ápr. 1. 21:01
 14/23 anonim ***** válasza:
87%
2021. ápr. 1. 21:05
 15/23 anonim ***** válasza:
81%

"elpisloghat mindegyik mikor azt mondják nekik hogy odaviszed anyád/apád ahova akarod. Vagy maradhat a kórházban napi 20 ezres ellátási díjért cserébe..."

Ja, csakhogy a gyerek nem köteles megoldani a szülő lakhatását, nem köteles sem befogadni, sem az ellátási díját fizetni. Nem köteles sehova vinni az anyját/apját, ha nem akarja, akkor majd maradnak az utcán hajléktalanként, mint mások.

2021. ápr. 2. 06:04
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"3) Ha a szülő a tartási, gondozási és nevelési kötelezettségének eleget tett, a gyermek a vele szemben tanúsított kirívóan súlyos magatartás esetén hivatkozhat a szülő érdemtelenségére."

Családjogi torveny

2021. ápr. 2. 06:18
 17/23 anonim ***** válasza:
9%

15

Nem arról van szó, amikor egy szülő a gyerekén akar élősködni, hanem arról (és ez a kérdésben is benne van) ha a szülő magatehetetlen! Tehát ellátásra szorul. Nyilván egy cselekvőképes ember odamegy ahova akar, de egy beteg (mentálisan, fizikailag), sérült embert azt úgy odavarrják a legelső rokon nyakába mint a sic.

Ez pedig úgy szokott történni, hogy bekerül a kórházba anyuka/apuka, aztán kapod a telefont hogy jöhetsz érte és viheted ahova akarod. Persze most írhatod hogy és téged ez hol érdekel, de egy magát ellátni nem tudó ember ha az utcán bolyong azt nagyon hamar megtalálják, utána meg a rendőrök kopogtatnak az ajtódon anyukával/apukával karon fogva, hogy itt van.

Majd te is rá fogsz talán jönni, hogy ki mire köteles ha ebbe a helyzetbe fogsz kerülni, nem véletlenül lett kitalálva az, hogy a gyermek köteles a szülőről gondoskodni (akkor, ha saját magát ellátni képtelen).

2021. ápr. 2. 06:37
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

17!

"Ez pedig úgy szokott történni, hogy bekerül a kórházba anyuka/apuka, aztán kapod a telefont hogy jöhetsz érte és viheted ahova akarod."

Erre közlöd, hogy kösz, nem.

"Persze most írhatod hogy és téged ez hol érdekel, de egy magát ellátni nem tudó ember ha az utcán bolyong azt nagyon hamar megtalálják, utána meg a rendőrök kopogtatnak az ajtódon anyukával/apukával karon fogva, hogy itt van."

Ez így ahogy van nettó baromság. A rendőr nem hozza el hozzám az anyamat/apamat. A saját bejelentett lakhelyére viszi max. Nekem soha nem lesz feladatom a lakhatását vagy az ellátását megoldani. Ó, vagy az állam beperelhet rokontartasert, de ennek még mindig az egyik alapfeltétele, hogy a saját megélhetésemet ez ne veszélyeztesse

2021. ápr. 2. 06:43
 19/23 anonim ***** válasza:
85%

"Ez pedig úgy szokott történni, hogy bekerül a kórházba anyuka/apuka, aztán kapod a telefont hogy jöhetsz érte és viheted ahova akarod. Persze most írhatod hogy és téged ez hol érdekel, de egy magát ellátni nem tudó ember ha az utcán bolyong azt nagyon hamar megtalálják, utána meg a rendőrök kopogtatnak az ajtódon anyukával/apukával karon fogva, hogy itt van"

Húú, te nagyon el vagy tévedve, ezt maximum azokkal lehet eljátszani, akik töketlenek és utánajárás nélkül elhiszik ezt a sok hülyeséget, amit itt leírsz.

Kezdjük ott, hogy ha valaki nem tartja a kapcsolatot a szülőjével, akkor az a szülő alapból nem fog tudni megadni sehol egy elérhetőséget, sem a kórházban, sem a rendőrségen. A rendőrségnek pedig nincs is joga egy random, bemondott címre odavinni senkit, csak a saját lakcímkártyájában szereplő címre, és ha van olyan hülye valaki, hogy mégis odaviszi, akkor én meg közölhetem, hogy ez az ember nem lakik ebben a lakásban, nem tartozik a gondnokságom alá - na, a rendőrök akkor meg nem hagyhatják ott nálam. De ismétlem, ahol emberek a kapcsolatot sem tartják, ott egy szülő a gyereke lakcímét sem fogja tudni.

Ha a gyerek nem vállalja a szülő ellátását, akkor az bekerül az állami szociális elfekvőkbe, aztán ahogy a 18-as írja, az otthon vagy az állam aztán perelheti a szülőket, de csak minimális, havi max. 15-20 ezres összegre, és azt is csak bizonyos feltételek esetén. Arra nem kötelezhető jelenleg senki, hogy az otthonába befogadja és eltartsa a szüleit.

Szóval, húzd ki a kezed a biliböl.

2021. ápr. 2. 07:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
3as pedig elhiheted. Én Nemrég mondtam le a pasiról aki engem csinált(direkt nem apát írok) Benyomták valami lepukkant elfekvőbe most ott éldegél. Azóta hogy nyilatkoztam lemondom minden örökségről és a terhekről is, a fene se keresett hogy fizessem a pelenkáját. Ki is röhögném aki ezzel próbálkozna. Engem az se érdekelne ha nyakig fekáliában feküdne hetekig.
2021. ápr. 2. 07:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!