Párom gyerekét haza kell vinnem a szüleimhez bemutatni?
Elég új nekem ez a dolog, nincs ebben tapasztalatom. Páromat be szeretném mutatni szüleimnek viszont mindig kérdezi hogy a gyermeke is jöhetne-e?
Viszont úgy vagyok vele, hogy amíg őt sem ismerik, így nem szeretném őket gyerekestül lerohanni.
Szeretem és elfogadom a gyermekét, de kicsit kavarognak bennem az érzelmek, hogy ugyanis annak a kisgyereknek az én szüleimhez semmi köze, hisz van neki családja.
Szóval elvárható az, hogy nekem haza kell vinnem a kisgyermeket is a szüleimhez vagy ez lehet az én döntésem is?
Tudnak róla a szüleid, hogy van gyereke? Ha nem, akkor valószínű hogy szóhoz se jutnak majd, hogy ki az, de ha igen, akkor megbeszéled a szüleiddel, hogy együtt mennétek. Mi ezzel a gond?
Azzal viszont gond van, hogy semmi köze, mert van családja. Hát ha már a párod, akit elfogadtál gyerekkel együtt, az valamilyen szinten hozzád is "tartozik." Most már.
Hát ha csomagos a pár, akkor a gyerek hozzá tartozik. Elfogadtad? Szereted? Aha. Csak azért annyira mégsem.
"Anyu, Apu! Ő Marcsi, és ő pedig Marcsika, a párom és a gyermeke. Szeretem őket, remélem, hogy jól kijöttök majd ti is."
Na, ilyen az elfogadás és a szeretet. Amikor tényleg szereted a párodat és felvállalod őt úgy, ahogy van. Jelen esetben gyerekestül. És ilyen az, amikor valóban elfogadod a gyereket és nem mondasz olyat, hogy a szüleidnek semmi köze, meg van neki saját családja. Addig viszont ne nagyon mutasd be a párod a szüleidnek, amíg nem így akarod. Én ugyan nem vagyok ebben a helyzetben, de nem mennék a gyerek nélkül, mert nem elég komoly addig a kapcsolat, amíg a gyerekkel, nem számol a "párom". Addig az inkább kavargatás. Ha meg gyerek nélkül képzelné el bárki ezt a bemutatósdit, hát köszönöm, de nem szeretnék bemutatkozni, mert amúgy ez így ennyi is volt részemről.
Én is azt mondom, elsőre gyerek nélkül kéne találkozniuk.
Nyilván megoldható, hogy a másik szülője vigyáz addig a gyerekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!