Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért sajnaltatjak az anyukák...

Miért sajnaltatjak az anyukák állandóan magukat?

Figyelt kérdés

Facebookon, de a való életben is ezt látom szinte minden gyereket nevelő ismerősömtől.

A pias vicces képeken (hogy ők már mennyire ki vannak a gyerektől és inkább isznak) át a merő onsajnalatig, hogy nekik el kell látniuk 1-2-3-4gyereket.

Most tényleg, az ilyenek mit vártak? Az államtól eleve iszonyú sok támogatást kapnak, ennél többet már csak akkor kaphatnának ha kb a boltban áfát sem kéne fizetniuk.

És mégis mindig ők verik a tantamot, hogy milyen nehéz nekik, mind anyagilag, mind fizikálisan/mentálisan.

De komolyan, mit vártak?

Nekem egy gyerekem van, én TUDOM, hogy többet nem lennék képes bevállalni. Mi nem használunk ki semmilyen állami támogatást, mert egy gyerekkel hova..de ezzel sincs bajunk. Inkább ez, de a nyugalom. Mi így pont egy boldog család vagyunk.

Nem csesztetem (mint a legtöbb anyuka) az apukát, hogy oda van dolgozni, mert tudom, hogy az is ugyanolyan kemény meló.

Nyilván itthon, amit tudok megcsinalok, de ha hazajön besegít mindenben.

Erre még kb én szegyelljem magamat, ha más anyukaval beszélek, mert nekem milyen könnyű dolgom van.

Már bocsánat, de én gondolkozzak más helyett, hogy kinek szüljön gyereket?

Szerintem a gyerek előtt is pontosan ki lehet már ismerni a férfit, ha a fejünket is használjuk.

Már tényleg az van, hogy boruljon a világ minden nő elé, aki erre a világra gyereket szült, mert ő a teremtés csodája, akinek mindennel nehezebb és mindenki szolgálja ki az ő igényeit.

2021. márc. 18. 14:45
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
55%
Pottyantottak egy purdét??? Aki így nyilatkozik egy anyukáról annak eszébe jut h őt is kipottyantotta valaki?
2021. márc. 18. 16:57
 32/59 anonim ***** válasza:
14%
Amióta anyuka lettem, azóta én is sajnáltatom magam, mert rohadt nehéz és mert JOGOM VAN HOZZÁ! Akinek meg könnyű és az állam csecsén él, az örüljön neki csendben, akkor legalább bölcs maradna..!
2021. márc. 18. 17:03
 33/59 anonim ***** válasza:
14%
Engem nem kell sajnálni, elég, ha én sajnálom, kedves privátos!
2021. márc. 18. 17:09
 34/59 anonim ***** válasza:
100%

2 gyermekes anyukaként vannak dolgok, amikben egyet értek veled, de sok dologban nem.

A piás vicces képek nekem tetszenek. Jómagam nem szoktam nagyon posztokat megosztani, de másnál szívesen látom. Egy-egy húzósabb nap után jól esik, hogy nem csak én vagyok a padlón, hanem másoknak is húzós napjuk volt, szerintem viccesek az ilyen posztok.

Az államtól iszonyú sok támogatás? Kérlek mondd, hogy ezt csak viccnek írtad...

Azzal egyet értek, hogy ne csesztessük a párunkat ha ő odavan dolgozni. Én maximálisan tisztelem a párom munkáját és mindent félretéve ki merem jelenteni, hogy sokkal keményebb munkát végez, mint én itthon.Azzal is egyet értek, hogy jól meg kell választani, hogy kivel alapítunk családot mostanság. Például az a férfi, aki gyerek előtt se segített otthon semmit,valószínűleg gyerek után se fog.

2021. márc. 18. 17:13
 35/59 anonim ***** válasza:
77%

Amúgy hogy ne kanyarodjunk el annyira a témától néhány kommentelő sárdobálása miatt, ma olvastam egy cikket a home officeról, így hogy kb. pont egy éve dolgozik az ország közel 20%-a otthonról.

Három csoport gyűlt össze a cikk alatt a kommentszekcióban:

1. szakmunkásképzőből szabadult IQ ninják, akiknek rögtön ki kellett nyilatkoztatniuk, hogy hát de ők nem is otthonról dolgoznak, és különben is, a HO micsoda f.szverés.

2. anyák, akik maguk és/vagy férjük (is) otthonról dolgozik és otthon vannak velük a gyerekek. Mindenképp be kellett szólniuk, hogy ja hát könnyű a gyerekteleneknek, mert bezzeg nekik foglalkozniuk kell a gyerekkel is. Azok is erre panaszkodtak, akik amúgy épp nem dolgoznak. (Ugyanez van amúgy oktatásos cikkek alatt is btw.)

3. Akik ténylegesen a cikk tartalmához fűztek hozzá valamit.

Egyébként sok külföldi híroldalt is követek, Economist, TNY, Washington Post stb. amik szintén foglalkoznak ilyen témákkal, ott megnézi az ember a kb. tízszer annyi kommentet és nem lát ennyi panaszkodást, mint ami itt megy nálunk.

2021. márc. 18. 17:36
 36/59 anonim ***** válasza:
13%
35. az utolsó mondatoddal elkúrtad, pedig addig még ment volna a zöld.
2021. márc. 18. 17:44
 37/59 anonim ***** válasza:
70%
36, az utolsó mondat pedig egy objektív igazság, menj és nézd meg ezeket a cikkeket. Magam is követem őket, illetve külföldön élek, itt sincs ennyi panaszkodás, az anyák sem csinálnak belőle akkora ügyet, hogy otthon kell lenniük a gyerekeikkel pl. Mondjuk itt nincs fidesz, akik csak a pénzt veszik ki a zsebünkből, szóval direktbe nem nehezítik meg az életünket.
2021. márc. 18. 18:00
 38/59 anonim ***** válasza:
88%

Redditen nézz körbe, a gyerekesek nyávogása globális jelenség.

Nem értek semmit a hegymászáshoz, de még soha nem olvastam cikket, amiben hegymászók nyávognak, hogy nehéz hegyet mászni. Mert ezt ők önként vállalták, ahogy gyereket is.

2021. márc. 18. 18:40
 39/59 anonim ***** válasza:
34%

Az államtól eleve iszonyú sok támogatást kapnak, ennél többet már csak akkor kaphatnának ha kb a boltban áfát sem kéne fizetniuk.

Te ennyi ésszel tényleg gyereket nevelsz? Gyanítom nem neveled (jobb is neki), csak van egy gyereked. HA kapsz csp-t, akkor nem vagy fáradt, te agyatlan?

2021. márc. 18. 20:19
 40/59 anonim ***** válasza:
47%

Hobbim van, de mivel a korona miatt nem csinálhatom így lehet, hogy tényleg rosszra megy el a felesleges időm, túl sok időm van internetezni és Facebookozni

MErt gondolom, egy nyüves barátod sincs, aki beszélgetne veled :D

2021. márc. 18. 20:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!