Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért sajnaltatjak az anyukák...

Miért sajnaltatjak az anyukák állandóan magukat?

Figyelt kérdés

Facebookon, de a való életben is ezt látom szinte minden gyereket nevelő ismerősömtől.

A pias vicces képeken (hogy ők már mennyire ki vannak a gyerektől és inkább isznak) át a merő onsajnalatig, hogy nekik el kell látniuk 1-2-3-4gyereket.

Most tényleg, az ilyenek mit vártak? Az államtól eleve iszonyú sok támogatást kapnak, ennél többet már csak akkor kaphatnának ha kb a boltban áfát sem kéne fizetniuk.

És mégis mindig ők verik a tantamot, hogy milyen nehéz nekik, mind anyagilag, mind fizikálisan/mentálisan.

De komolyan, mit vártak?

Nekem egy gyerekem van, én TUDOM, hogy többet nem lennék képes bevállalni. Mi nem használunk ki semmilyen állami támogatást, mert egy gyerekkel hova..de ezzel sincs bajunk. Inkább ez, de a nyugalom. Mi így pont egy boldog család vagyunk.

Nem csesztetem (mint a legtöbb anyuka) az apukát, hogy oda van dolgozni, mert tudom, hogy az is ugyanolyan kemény meló.

Nyilván itthon, amit tudok megcsinalok, de ha hazajön besegít mindenben.

Erre még kb én szegyelljem magamat, ha más anyukaval beszélek, mert nekem milyen könnyű dolgom van.

Már bocsánat, de én gondolkozzak más helyett, hogy kinek szüljön gyereket?

Szerintem a gyerek előtt is pontosan ki lehet már ismerni a férfit, ha a fejünket is használjuk.

Már tényleg az van, hogy boruljon a világ minden nő elé, aki erre a világra gyereket szült, mert ő a teremtés csodája, akinek mindennel nehezebb és mindenki szolgálja ki az ő igényeit.

2021. márc. 18. 14:45
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
86%

Én értem mire gondolsz, kérdező. Én is megfigyeltem, bármilyen hír van, poszt bizonyos csoportokban (Asszonysutyorgó pl. tipikus, vagy itt bizonyos topikok) az biztos, hogy jönnek anyák és kiteregetik a szennyest, panaszkodnak, bezzegelnek.

Könnyű azt mondani, hogy ne kövesd. Mit ne kövessek, a HVG-t, a Telexet, az Indexet vagy bármelyik másik portált? Lépjek ki a csoportokból, mert feljön egy téma, vagy még véletlenül se nyissam meg a kommentszekciót?

Abszolút megértem őket többségében, mert tényleg jó szar lehet nekik otthon a gyerekkel, nekem ezért is nincs, vagy ha lesz, max egy. De minek teregetik ki ország-világnak? És a legrosszabb, amikor beszólnak másoknak, hogy "neked van gyereked", ha a válasz az, hogy nincs, akkor még rákontráz, hogy "hát kívánom, hogy neked ne is legyen soha!". Na, én ekkor gondolkodom el rajta, hogy az ilyeneknek minek kellett. Láthatóan nagy rájuk a kabát, pedig ők választották ezt.

2021. márc. 18. 15:23
 12/59 anonim ***** válasza:
46%

Te ugyanezt csinálod. Siránkozol a gyk-n hogy mások siránkoznak :D

Csak hogy tudd, nem vagy jobb náluk.

Eszembe nem jutna kiírni egy ilyen bezzegkérdést nemhogy erről, de semmi másról, mivel van saját, tartalmas, boldog életem, és azzal sokkal jobb érzés foglalkozni, mint másokéban turkálni.

2021. márc. 18. 15:28
 13/59 anonim ***** válasza:
61%
Az összes ilyen vergődés alatt le szoktam írni, hogy attól még, hogy én akartam a gyereket, és tudtam is, mi vár rám, attól még durva nehéz tud lenni időnként. Olyankor meg jólesik olyanokkal kibeszélni, akik megértenek. Nos, te sajnos nem ez a típus vagy, akkor örülj neki, és keress másik közeget magadnak.
2021. márc. 18. 15:35
 14/59 anonim ***** válasza:
62%

Látom, már neked esett néhány vérpistike, kérdező :D

sztem összetett a probléma:

-a nők imádnak áldozatpózban tetszelegni és sajnáltatni magukat

-

-az emberek többsége egyszerűen nem gondolja végig, mivel jár 1-2-3 gyerek, és képtelen előre gondolkodni, egyszerűen szülnek, mert másnak is van, nem tudnak gyerek nélkül célt találni az életüknek, a szüleik nagyszülők akarnak lenni, etc.

-nem akarok bunkó lenni, de azért Magyarországon a nők többsége nem az észéről híres, óvodák, iskolák mellett sétálok be az irodába, sok gyerekes 30-40 éves anyuka ügyfelünk van, és többségük hihetetlenül sötét, facebookon kívül, kb, semmihez sincs eszük

"Már bocsánat, de én gondolkozzak más helyett, hogy kinek szüljön

gyereket?"

hát én férfi vagyok (nem hetero), és több elvileg értelmes lány barátom is teherbe esett, és szült vmi bunkó macsónak, és sok helyen ezt látom, úgyhogy igazat adok neked

de egyébként kérdező, mesélek én neked cifrábbat is:

régóta követek egy 30 év körüli rendkívül labilis lányt az instán. am értelmes, kreatív, de régóta bipoláris.

gondoltam is, h ezzel együtt lehet élni, barátja is van, csak nehogy szüljön így...erre szült, szerinted mi történt?

oké oké, senki nem látta előre a koronavírust, de akkor is sejteni lehetett, mivel jár egy gyerek.

de megszülte, és gyakorlatilag 2 naponta kiposztolja, h nem bírja már, éjjel is fent volt, meg fog őrülni

komolyan, mondom a nők zöménél logikus gondolkodás, előrelátás szikráját sem látom.

2021. márc. 18. 15:40
 15/59 anonim ***** válasza:
36%
logikus gondolkodás, előrelátás CSÍRÁJÁT sem látom*
2021. márc. 18. 15:43
 16/59 anonim ***** válasza:
42%
Mindenki más élethelyzetben van és mindenki más dolgokat lát nehéznek. Azzal nem lesz jobb se neked, se másoknak, ha másokéhoz hasonlítgatod a saját életedet. Nincs ennél jobb dolgod?
2021. márc. 18. 15:56
 17/59 anonim ***** válasza:
82%

Miért sajnáltatják az öregek állandóan magukat?

Miért sajnáltatják a szegények állandóan magukat?

Miért sajnáltatják a tanárok állandóan magukat?

Miért sajnáltatják a magyarok állandóan magukat?

Napestig folytathatnám.

2021. márc. 18. 15:59
 18/59 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező!

Üdítő jelenség olvasni tőled anyukaként, hogy te normálisan gondolkodol. Sajnos, sok hasonló anyukáról nem ez mondható el.

A szülés után mintha átkapcsolnának bennük valamit. Azt hiszik ők a világ nyolcadik csodája, mert pottyantottak egy purdét. Nem akarok elszomorító lenni, de minden idióta képes erre, C-typeok kiemelkedően.

80%-uk tanulatlan, segghülye. Nem ért semmihez, így reszket ha lejár a gyes,gyed, mert a kutya se veszi fel őket. Ha munkáltató lennék, én se vennék fel kisgyerekes anyát. Minden kifogást bevetnek, hogy ne kelljen bemenni dolgozni. Fingott a gyerek, nem fingott a gyerek, taknyos, nem taknyos. Elsőnek ők takaróznak a purdéval, ha feladatot kell vállalni. Tanulás szempontjából szintén. Hánytunk levelezősökkel vizsgázni, mert aduászként mikor bukásra álltak, elővették a kölyök kártyát. Esélyünk se volt.

Nekem soha nem kellene gyerek, boldog vagyok így, azt csinálok amit akarok, nekem nem kell az hogy minimum 20 évre tutujgassak valakit.

Én sem értem, mit hittek egy kölyökkel? Hogy kussban ellesz a sarokban vagy mi? Sok ismerősöm is "bőg", és néhányuk megbánta a gyerek témát...

2021. márc. 18. 16:03
 19/59 anonim ***** válasza:
48%

Ez megint egy szokásos provokatív kérdés, ami arra jó, hogy az olyan típusú emberek,mint a 18-as kiőrjöngjék magukat és teljes egyetértésben bólogassanak egymásnak, hogy mennyivel jobb emberek is ők bárki másnál, de főleg azoknál, akik gyereket vállaltak erre a világra.

A lepontozások száma fogja megmutatni, hogy hányan vannak ennél a kérdésnél közülük ;)

2021. márc. 18. 16:09
 20/59 anonim ***** válasza:
35%
Édesem, én leszarom mit gondolnak a momzillák :) A véleményem meg nem fog változni, mert sajnos én ezeket átéltem miattuk :) És a vitát itt be is fejeztem. 18#.
2021. márc. 18. 16:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!