Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?
Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.
Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.
Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.
Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.
Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.
Szedjük külön azt, mikor valaki csak megérdeklődi, aztán ha nemmel válaszolsz neki, akkor nem is forszírozza tovább a témát. A gond azokkal van, akik kérdésként felteszik azért, hogy utána véleményt alkossanak, mintegy ítélkezzenek a helyzetről, pálcát törve a bűnös felett, aki merészeli házasság és legfőképp gyerek nélkül leélni az életét.
Én ugyan férfi vagyok és kissé korosabb is a kérdezőnél, de egyszerűen oldom meg, az ilyen fogyatékosoknak azt kezdem el ecsetelni, hogy "impotens vagyok, orvos vizsgálta, szeretnéd te is közelről megnézni"? Na ez elég taplóság, nem is tanácsolom senkinek, de hát amilyen bunkó az érdeklődésnek megfogalmazott állítás, olyan rá a válasz is. Lehet, hogy senkinek sem tetszik, biztos annak sem, aki itt ezt olvassa, de magasról lecarom.
Te nem a normalitás híve maradtál, te a magas lóról ítélkezés és a nem létező észosztás híve maradtál, annyi különbséggel, hogy szeretnéd elhinni és mindenkinek a torkán leerőszakolni azt, hogy az a normális és erkölcsös, amit te annak tartasz. Hát el kell keserítselek, semmi erkölcstelen és normálatlan nincs abban, ha valaki nem önmegtartóztat egészen a házasságig vagy addig, amíg talál egy normális férfit kapcsolatra. Az, hogy te ennyire maradi és prűd vagy, az téged minősít, nem mást.
Puszi.
És tök őszintén, kit érdekel ki tartja erkölcsösnek és ki nem?! Azt hiszed van egy “egyetemes erkölcs”, ami téged igazol és az a szentírás?
A kérdés nem ez volt, a kérdezőnek nem egyezik az értékrendje a tiéddel, lépj túl rajta, ennyi. Mennyivel erkölcsösebb megállás nélkül ítélkezni és magas lóról beszélve leszólni azt, aki másképp él, mint te? És akkor az ilyen papol erkölcsről, ugyan kérlek.
Ha neked nem fér bele a házasságon kívüli szex, mert vélhetően az életed a biblia szerint éled, az az egyéni szociális problémád, de láthatóan más nem él cölibátusban, tehát jó lenne lekattanni végre a témáról.
Itt te képzeled magad egyedül okostojásnak, kell hogy csak egy ítélkező ostoba ember vagy, aki ismeretlenül pofáz más szexuális életébe és erkölcscsőszkődik itt, miközben a lőtéri döglött kutyát sem érdekli a privát kis véleményed, főleg hogy SENKI nem is kérdezte és a kérdés sem ez volt.
Azért, mert te csak kapcsolatban szexelsz, miért kene mindenki másnak is így tennie és miért azt kéne az elfogadottnak és normálisnak tartani?
Tehát ha valaki nem találja meg 30 égesd koráig pl az “igazit”, egy olyan férfit aki mellett el tudja képzelni az életét/jövőjét, az addig ne is merjen szexuális életet élni, nehogy szó érje a ház elejét? Tök logikus. Jaaaa nem. Aztán ha valaki nem hisz a kapcsolatokban és jobb szeret egyedül lenni?? Az soha az életben ne is szexeljen?! Totálisan abszurd dolgokat akarsz normálisnak beállítani és a poén, hogy még ki is kéred magadnak. 🤦🏻♀️
Fel nem foghatom, hogy és milyen jogon jön bárki ahhoz, hogy ismeretlen ember magánéletében, történetesen a szexuális életében kotorásszon, ítélkezzen meg erkölcstelenezzen, csak mert az illető nem az ő értékítélete és elképzelései szerint él. Milliószor gusztustalanabb ez a rosszindulatú csípőből ítélkezés.
Az, hogy mi erkölcsös és mi nem, nem a te tiszted megállapítani, főleg nem ismeretlen emberek számára. Te élj a saját nézeteid szerint, de ehhez hadd legyen már meg a másiknak is a joga anélkül, hogy anonim fotelharcosok prédikálnának nekik.
Sajnálod a kérdezőtől, hogy szexel vagy mi? Csak nem irigy vagy, mert téged senki nem kezelget? Ilyen hozzáállással és stílussal mondjuk nem is csodálnám. Te kizárólag a kapcsolaton belüli szexben hiszel, más meg nem, mit kell ezt ragozni? Aki meg nem talál társra, az örökre maradjon szűz és sosem merjen egy jót szexelni, mert úristen az erkölcstelen? Vicc.
Elég sötét vagy te mindenki helyett, olyannyira hogy überelni sem lehetne, ha akarnánk se.
Adott egy kérdés, te meg a beteg, “erkölcsös” agyaddal idejössz vérben forgó szemekkel fröcsögni, mert vélhetően téged senki nem fektet meg ezzel a hányinger stílussal, aztán megesz az irigység, hogy a kérdezőnek jut szex.
Szó nem volt arról, hogy hetente mással bújna ágyba a kérdező, de segítek, ha így lenne se lenne hozzá semmi közöd. Ha neked nem fekszik a szexkapcsolat, akkor nem csinálod, probléma megoldva. Más szexuális életével mi a nyavalyát foglalatoskodsz??
Dolgozd fel, hogy nem csak annak je szex, akinek van kapcsolata. Az csak téged minősít, ha szerinted csak ez az egy út az erkölcsös, aztán mindenki más, akinek nem sikerül fiatalon megtalálnia a szerelmet, az rohadjon meg és önmegtartóztasson.
Ne magadból indulj már ki. Inkább legyek “ribizli”, mint ilyen bszatlan, savanyú és végtelenül rosszindulatú, magát erkölcsbajnoknak képzelő ember, aki szerint csak egy helyes út van az életben és az az, amit ő annak gondol.
Csak téged minősít, hogy számodra mindneki rbanc, aki kapcsolaton kívül szexel. Pár évtizedet lemaradtál a korral, úgy nagyjából a sötét középkorban, de ezt rendezd le magaddal és ne itt erőlködj, mert szánalmasan nevetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!