Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?
Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.
Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.
Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.
Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.
Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.
Érdekes, ez a mi családunkban soha nem volt téma, pedig akadnak tartósan egyedül élők és gyermektelenek is.
De láthatóan vannak tapintatlan, bunkó emberek/családok, mert nincs nap, hogy 1-2 kérdés ne szólna erről.(Miért nem lehet kérdésfeltevés előtt visszaolvasni?)
Ha viszont ennyire tahó a bagázs, akkor tahó módon kell válaszolni, mert abból fognak érteni!
Az én testem, foglalkozzatok a saját életetekkel, méhetekkel...
Nem kell udvariaskodni, mert abból nem ért a sok ostoba.
Én azzal zártam le az ilyesmit anyámnál, hogy figyi, ha lesz olyan az életemben, aki elég komoly, arról tudni fog mindenképp, addig meg nincs miről mesélni, hiába pedzegeti.
Az eljegyzés meg az esküvő viszont olyan helyzet, ami mindenkinek eszébe juttatja ezt a témát (a legutóbbi családi esküvőn ha tízpercenként valaki nem sütötte el nekünk a roppant frappáns "legközelebb a ti lagzitokon akarom ropni" kacsintós beszólást, akkor egyszer se - pedig távolabbi család, páromat akkor látták először, lett volna millió más téma...), úgyhogy erre készülj lelkiekben, akármilyen szépen vagy csúnyán küldesz el kéthetente bárkit a fenébe, az esküvőn hótziher, hogy előjön.
Legközelebb hívd el egy barátnőd,játszátok el,hogy egy pár vagytok!
Utána nem kérdezik ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!