Mivel szerelitek le a "mikor lesz már eljegyzés/kisbaba/párkapcsolat" kérdéseket a család részéről?
Nem akarom őket megbántani, de baromi fárasztó ezt hallgatni folyton. Egyedülálló 22 éves lány/nő vagyok, jelenleg egyetemre járok és próbálom felépíteni az életem, kapcsolatokat építeni. Covid, lockdown ide, vagy oda, de én úgy érzem, hogy a mostani helyzetből is a legtöbbet hozom ki.
Nyelvet tanulok, sportolok, lett több új hobbim is és eddig úgy, ahogy de sikerült utaznom is (távolabbi helyekre). Plusz ugye tanulok is nappalin.
Sosem éreztem magam magányosnak annak ellenére, hogy rendes párkapcsolatom még nem volt. Nem vagyok befordult antiszociális, de még nem jött az "igazi". Ezt nem gondolom hátránynak, sőt.
Boldog vagyok az életemmel, lehetőségeimmel, terveimmel. Viszont minden családi eseményen a fő téma, hogy én mikor viszek már haza valakit bemutatni, "bezzeg XY már feleség/anyuka", "én ennyi idősen ...". Most a nővéremet eljegyezték, mikor volt a családi vacsora a családdal, akkor egy idő után rám szálltak, hogy na és én mikor fogok már itt tartani?! Előre félek, hogy majd az esküvőn is minden 3. vendég kérdése ez lesz.
Én pedig olyan vagyok, hogy a magánéletemet szeretem megtartani magamnak és nem fogom ecsetelni, hogy kikkel ismerkedtem az elmúlt időben, éppen mi volt a gond stb. Próbálom kínosan elviccelni, hogy hát az én lovagom valahol eltévedt útközben, vagy másra terelem a témát, hogy éppen az egyetemen mivel vagyok elfoglalva, milyen nyelvet kezdtem el tanulni, ilyenek. De nyilván ezeket ismételgetni fárasztó.
Ki szerint?
Jaaa, hogy szerinted. Hát az más, azonnal visszamegyek a múltba, hogy ezen a hatalmas hibán változtassak.
Nyilván én is ismerkedek, élek szexuális életet és vannak akár állandó partnereim is. De egyik sem olyan, akivel beleugranék egy családi ház építésébe, akiért eldobnám a tanulmányaimat, vagy feladnám a mostani életemet. Jönnek, elszórakozok velük, de ha kényelmetlen kezd lenni a helyzet, akkor rövidre zárom, mert tudom, hogy úgyis jön majd a következő.
De nem fogok hazavinni valakit a szüleimhez hétvégére csak azért, mert jó az ágyban és utazni is szeretek vele. Mert tudom, hogy a személyisége olyan, amit hosszútávon nem bírnék tolerálni és elviselni.
Mert volt már pasi, aki ezt kérte. Hogy amit én tanulok, az "nem női szakma", sosem fognak komolyan venni és amúgy is, később gyerekek mellett esélyem sem lenne egy normális karrierre. Menjek el inkább tanárnak, mert az családbarát.
Igen amúgy, megválogatom, hogy kivel állok szóba. Ez tény. De pont azért, hogy később ne égjen az arcom, ha 1-1 múltbéli "exemre" gondolok, vagy barátnők között feljön róluk a szó. Valamint nem tudnám magamat jól érezni olyan férfival, aki "kevesebb" nálam. Ez van. Tisztában vagyok az adottságaimmal, képességeimmel és már gyerekként megtanultam, hogy sosem kell beérnem kevesebbel.
Nem sírom álomba magam azért, mert 22 éves létemre nincs a hátam mögött pár zátonyra futott párkapcsolat.
Miért nem mondod meg nekik az igazat? Hogy "kalandozgatsz" és nem találtad még meg az igazit, majd ha lesz olyan, akkor szólsz.
Amúgy nem bántás, de nekem nem igazán illik össze a fejemben az, hogy szexpartnereket lazán tartasz, de a családtagjaidtól egy ilyen kérdést nem bírsz leszerelni...
Ha megmondod nekik, hogy ne b.szogassanak már állandóan ezzel akkor mi a válaszuk rá? Vagy még nem mondtad meg?
Én egy "majd szólok"-al oldottam meg a kérdéseket, és lezártam a témát, de békén is hagytak utána. De ha nálad nem elég ennyi, tök nyugodtan mondd meg, hogy hagyjanak békén ezzel.
Engem a tágabb rokonság nyaggatott sokszor a gyerek kérdéssel, nagyon jól estek az "ideje lenne már" jellegű beszólások, amikor évek óta lombikra jártunk a párommal (amit nem akartam az orrukra kötni, mert magánügy).
2 éve vagyunk együtt a párommal, fél éve költöztünk össze,azóta azt hallom eljegyzés unoka mikor lesz,hogy akarjátok.
1.valasz nem tudjuk ( nem jött be)
2.valasz nem szeretnénk semmit se elsietni (ez se jött be )
3. Válasz Majd szólunk idejében (ez se jött be )
4.valasz kb 6-8 éven belül meglesz minden eljegyzés esküvő baba (ennek már jobban örültek)
Szerintem mond azt,hogy még fiatal vagy nem találtad meg a megfelelő partnert arra,hogy ilyen komoly döntéseket tudj hozzni egyedül mert mindenhez két ember kell,ez nem csak a te döntésed lesz hanem majd az akkori aktuális párodé is,ezeket a dolgokat ketten fogjátok eldönteni mikor jöjjön az esküvő és mikor jöjjön a baba
Szerintem pont elég amit mondasz nekik.
Az sose szokta meghatni a konzervatív rokonokat hogy te egyetemre jársz, sportolsz meg nyelveket tanulsz, mert azok csak az időt hivatottak kitölteni a házasság és gyerek szülés előtt egy nőnél...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!