Milyen számotokra a " tökéletes" feleség? Milyenek vagytok tökéletes feleségként?
Itt nem arra gondolok, hogy hány centi barna szem szőke haj. Kedves okos stb.
Hanem, hogy hogy viselkedjen?
Mindig legyen tip top otthon is vagy jó a mackó nem baj ha otthon nincs smink?
Hányszor takarítson.,főzzön, nem baj ha nincs élére vasalva minden
“ Na, hát annyiszor főzzön a feleséged, ahányszor olajat cserélsz a kocsiban meg annyiszor mossa fel a házat, ahányszor ezermesterkedsz valamit a panelban... :D”
Akkor főzhetne minden nap. Bár jobban szeretek magam főzni. Ja hogy nálatok mindenki panelban lakik. Így már világos, miért nem ismersz normális embert.
Nálunk ahogy a szüleim is maguk építették a házukat, úgy én is magam renoválok. Egyedül a tetőhöz hívok ácsot, meg az ablakcserét nem csináltam magam eddig. Autóból is csak a szervizkönyves megy szerelőhöz, meg a másik akkor ha rendes emelőcsápra van szükség.
De az ilyen kommentek után kicsit irigylem a panellakókat, de ez nem tart sokáig, mert rájövök, hogy nekik milyen unalmas életük lehet.
Amikor pedig egy ilyen kérdés alatt meglátod a sok nőt, akiknek már a sima takarítás is megoldhatatlan problémát jelent az automata mosógépek, mosogatógépek és robotporszívók világában, rájössz, hogy miért utasítják el a férfiak ezeket a felvilágosodott, modern nőket és miért keresnek olyat, akinek az ilyesmi nem probléma.
"Ja hogy nálatok mindenki panelban lakik. Így már világos, miért nem ismersz normális embert."
Nekünk újépítésű kertesházunk van, kedves 31-es, ergo nem sok mindent kell rajta barkácsolni, főleg nem napi szinten, de szerintem egyáltalán nem is kell panelben élnie senkinek ahhoz, hogy tudja, sokan bizony ott élnek vagy téglaépítésűben. Vagy neked nem egyértelmű, hogy emberek milliói laknak Mo-n is lakásban, ahol nincs rendszeres karbantartási munka, ehhez az észrevételhez külön iskolát kell végezni?
Mondjuk az is durva, hogy szerinted nem normális ember, aki panelban él. Laktunk ott huszas éveinek elején, míg tanultunk, dolgoztunk és spóroltunk fiatal párként, hiszen senki nem vágta a fenekünk alá az otthonunkat, akkor mi nem vagyunk normálisak, sok fiatal párthoz hasonlóan, mert 23-25 évesen nem volt pénzünk kertes házra?
Mondjuk a kocsink sem 20 éves szakadt Suzuki, hogy rendszeresen javítani kelljen, de ha kellene is, az égvilágon semmi problémát nem látnék benne, ha a férjem nem tudná megcsinálni, hiszen nem autószerelő, nem kell mindent tudnia. Lehet, hogy Te kicseréled itthon egy 5 éves kocsi komplett kuplungját és lendkerekét - bár nem hiszem -, de biztos, hogy nem tudsz megszólalni annyi nyelven, mint a férjem vagy én. Ami nekem nem fura, hiszen nem mindenkinek az a végzettsége, mint nekem, csak nem is hurrogom le itt az embereket, hogy magyarul sem tudnak leírni két mondatot helyesen.
Szóval, olyan igazi proli felfogásod van, ne haragudj, aki szerint csak az az ember, aki mindent magának barkácsol, az asszonynak meg az a dolga, hogy mosson-főzzön-takarítson, mintha mindenki így élne. Mintha nem laknának emberek milliói más körülmények között.
De megjegyzem, még egy kertes házban sem feltétlenül kötelező ez a jellegű női-férfi munka felosztás, normáliséknál mindenki azt csinálja, amit szeret vagy amit bír. Nálunk én ások, veteményezek, művelem a kertet, mert ez az én hobbim, hiába sok vele a fizikai meló, viszont a férjem porszívóz vagy szedi össze a szennyest és indítja el a mosást, mert így szoktuk meg, nekem ahhoz nincs kedvem.
De ha szét lenne osztva itt minden férfi meg női munkára, akkor se lenne feleannyi férfimunka sem, mint női.
“ Mondjuk az is durva, hogy szerinted nem normális ember, aki panelban él. ”
Idáig olvastam, tovább felesleges. Innen látszik, hogy mindent csak kiforgatsz, hogy “igazad” legyen. Nem az a nem normális aki panelban lakik, hanem aki nem látja hogy a panelen túl is van élet.
Mi után te feltételezted, hogy én barkácsolok a panelban, és erre reagáltam, felesleges ezt visszafordítanod, mintha én kezdtem volna.
“ Te kicseréled itthon egy 5 éves kocsi komplett kuplungját és lendkerekét - bár nem hiszem -, “
Már 18 évesen meg tudtam, már csak buliból is. És nem, nem ladán. Ma esetleg kényelemből nem csinálom mert a ház előbb van a sorrendben. Autó meg kell.
“de biztos, hogy nem tudsz megszólalni annyi nyelven, mint a férjem vagy én.”
Nyünyünyü, te meg nem tudsz annyi féle haerdwaret programozni mint én bebeee. Komolyan ilyen óvodás szinten vagy? 🤣
Nem tudom hány nyelvet beszélsz, nekem a német felső és az angol közép tökéletesen elég volt európa nagy részén. Majd nyugdíjasan ráérek talán szórakozásból nyelveket tanulni. Addig meg van több mint elég dolgom.
"Nem az a nem normális aki panelban lakik, hanem aki nem látja hogy a panelen túl is van élet."
Pont te nem látszik túl azon, hogy valaki nem kertesben él, és ha kertesben él, nem felújítandóban, hiszen itt mi most általánosságban beszélünk, te vagy az, aki elkezdte ezt a csempézős-barkácsolós dolgot, mintha aztán minden férfinak napi/heti szinten kellene csinálnia ezeket a "férfi" dolgokat, mintha férfimunka ugyanannyi lenne, mint "női munka".
Egyébként ezt írtad : "Ja hogy nálatok mindenki panelban lakik. Így már világos, miért nem ismersz normális embert." Ez mindenhonnan nézve azt jelenti, hogy szerinted csak a kertes házban élők normálisak, a panelban élők nem, hiába hárítasz.
"Már 18 évesen meg tudtam, már csak buliból is"
Na, más meg nem tudja, mert nem érdekli a dolog és akkor mi van? Miért kellene minden férfinek kötelezően autószerelőnek/kőművesnek/bárminek lennie egyszemélyben? Én meg nem tudok szép piskótát sütni és megvarrni egy menyasszonyi ruhát, most rosszul kellene éreznem magam?
"Komolyan ilyen óvodás szinten vagy?"
Bebebe, hát te jössz itt azzal, hogy mennyi mindent megcsinál egy férfi, erre reflektáltam, hogy más férfi meg mást csinál meg, ez a normális.
Nem ismerjük a kérdező férjét, mit tud és mit nem, vagy hogy hol laknak, meg másokat sem ismerünk, tehát neked volt felesleges ezzel a csempézős-olajcserélős kommentben kezdeni, mintha ez a fajta munkamegosztás mindenkire ráhúzható lenne.
Ezen a s a hasonló kérdéseken kár vitatkozni.
Minden család más. Mindenhol mások a szabályok. Az elején le kell tisztázni. S ha egyik félnek nem jó, lehet másikat keresni.
“ Na, más meg nem tudja, mert nem érdekli a dolog és akkor mi van? Miért kellene minden férfinek kötelezően tudni.”
Mint mindent, ezt is kiforgatod. Hol állítottam, hogy kellene? Csak ép megemlítettem, mint tipikus nem női munkát. (Bár láttam autó alatt hegesztővel nőt, és osztálytársnőm is volt középiskolában, aki azért jött hozzánk mert esztergályos szeretne lenni)
“ Miért kellene minden férfinek kötelezően autószerelőnek/kőművesnek/bárminek lennie egyszemélyben?”
Nem kell. De miért kell minden férfinek böfögő sörpusztítónak lenni, aki csak meccset néz és széthajigálja a szennyest? Csak mert az itteni kommentekből ez jön le.
És ezt tipikusan a panelekben láttam. Én is laktam társasházban (kb a panel téglaváltozatában) pár évet az első házasságomban. Talán pont ez is volt a baj. Kb. hogy nincs mit megosztani a munkán. Hogy néha ki mos fel, meg ki viszi le a szemetet? Kb. bediliztem ott. Komolyan, napi szinten főztem unalmamban, holott az ex is tudott és akart is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!