Miért nem érti meg a (egyébként már nagykorú) gyerekem, hogy mi nem bántjuk soha semmivel, csak ő veszi annak? Sír, nem tetszik neki, megsértődik, és azt mondja, hogy bántjuk.
Nem kenyeztettetek el kicsinek?
Ez nem normalis hogy ilyenek miatt sir
Latszik nem volt meg igazan rossz tapasztalata az eletben.. a kutya is jo dolgaba vesz meg
Látom nem ismertek ilyen embert, mint a kérdező. Nekem anyám pont ilyen. Ez nem egyik pillanatról a másikra történik, hanem hosszú évek alatt idegeli ki az embert. Pontosan azzal, hogy minden jelentéktelen apró fa_sággért be kell szólni, azzal az egyedüli céllal, hogy beszóljon. Aztán meg magát állítja be áldozatként. Fú én hányszor megkaptam, hogy elmebeteg meg idegbeteg vagyok, mert egyszerűen tehetetlenségemben már csak sírni meg sikítani bírtam. Gyerekként kiszolgáltatva semmi esélyem nem volt. És pontosan ugyan ez volt a szöveg nálunk is, jajj ő nem bántani akar. Nem a f_szt nem...
Érdekes mióta az első adandó alkalommal elhúztam otthonról és már csak havonta max egyszer beszélünk telefonon, azóta nem vagyok "elmebeteg". Ha kezdi a szarságait simán kinyomom és kész.
Remélem kérdező a te gyerekednek is lesz annyi esze, hogy otthagy a pitsába és vissza se néz.
Nem akarod bántani, aha... Akkor miért baszogatod? Mi lenne, ha nem baszogatnád hülyeségekkel? Nyugodtabb lenne a légkör.
Ha belerúgsz, aztán szóban közlöd, hogy ne sírjon, te nem is bántod, attól még bántottad, csak egy hazug, manipulatív pitsa vagy.
Ez nagyon szituáció függő, van amikor jogos, van, amikor nem. Nekem is volt szerencsém ilyen szülőkkel találkozni, exem anyja minden apróságba belekötött. Ha mi főztünk, valamit nem jól csináltunk, nem így kell, nem annyi kell, stb. Ha nem mi főztünk, akkor lusták vagyunk.
Volt, hogy hétkor keltünk, reggeliztünk ketten, aztán tízig az exem szobájában voltunk. Utána meg le voltunk hordva, hogy minek alszunk tízig. Pedig nem is így volt.
Vagy ha valamilyen filmet néztünk, 5 percenként bejött valamilyen ürüggyel, kihívta segíteni, vagy a film nem tetszett neki, vagy ő is nézni akarta velünk az exem ágyában fekve.
De persze az exem volt az elkényeztetett lusta gyerek, aki azt se tudja, mit csináljon jó dolgában. Holott 17 éves kora óta diákmelózott, csak az nem tetszett a szüleinek, hogy nem kétkezi "igazi" munkát akar végezni, mint az apja, hanem informatikus okj-ra ment. Amivel szerintük nem lehet megélni, egyfolytában kapta a savat, hogy hogyan fog engem meg a gyerekeinket eltartani.
Akár az én anyám és apám. Mindenbe beleszól (pedig már 15 éve nem lakok otthon) csak azért, hogy beszóljon. "Csak mondom, na." Ennyi. Közben meg levegőt nem kapok a dühtől. A gyerekeimnek is beszólnak: "Behoztad a tojást? Még jó, hogy nem ejtetted le."
A párkapcsolatot is mindig mondogatjátok neki, de miért? Ez csak csesztetés.
Az meg egy másik dolog, hogy ő mit szeret enni. Ő csak a hússal lakik jól, ti meg szeretitek a húsmenteset is. El kellene fogadni, hogy létezik más ízlés.
10-kor kelés:
Ha késő esti vagy éjszakai műszakról keveredik elő, akkor teljesen természetes, sőt: lábujjhegyen járok pihenni.
Ha nem erről van szó: ha nem tud aludni, keljen föl. (De külön ezért nem baszogatnám, hogy szombat délelőtt 10-kor kel.) Munkanap kicsit más tészta.
Húsos vagy húsmentes étel:
Nálunka családban előfordulk(t) cukorbeteg, vesebeteg, epebeteg, lisztérzékeny, tejcukorérzékeny családtag is; és akár ezek mindegyikét egyszerre figyelembe véve is tudok (főtt) ételt rittyenteni, változatosan. Ha kell, akkor vegát.
A vegánt, és az egyéb hitbéli táplálkozási irányzatokat nem feltétlenül vállalnám be, de mindenképpen törekednék rá. A kósert ugye maguk az érintettek utasítják vissza, a vegánt... hát arra is tudnék törekedni akár, belértve, hogy olykor bakizom. De bele tudnék tanulni abba is. (Annak ellenére, hogy nemcsak nem vegán, de vega sem, vagyok, hanem kifejezetten húsevő.)
De nem okoz gondot számomra, hogy az egyéb adaLékanyagokat fürkésszem, hogy vajon előrfordul-e valami tiltólistás (ebee akkor tanultam bele, mikor a lisztérzékeny főzést tanulgattam, ugy 25+ éve)
Úgy gondolom, hogy remek "mentes" kajákat lehet készíteni, ráadásul úgy, hogy MELLÉ készítesz pl. húst vagy egyebet. Csak egy egészen pici törődés kell hozzá, és eggyel több piszkos főzőedény.
Nem tudom, mi van pontosan a háttérben, de kicsit úgy érzem, hogy dafke befeszültök. Mert lehet pl.
- a kerülni kívánt összetevőt külön főzni
- hagyni a gyereket külön főzni (de ha valami nagyon extrát akar, vásároljon be maga)
- hagyni a gyereket megfelelő helyről rendelni.
peace!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!