Miért kell haragudni rám, amiért megkérte a párom a kezem?
Több, mint 2 éve együtt vagyunk, együtt is élünk már. Júniusban közösen vettünk telket, ha minden igaz, tavasszal kezdődik az építkezés is. Nyilván beszéltünk már a távolabbi tervekről is, esküvőről, kisbabáról, de én sosem erőltettem, hogy ő mikor vegyen feleségül, vagy jegyezzen el.
Novemberben viszont teljesen meglepetésként ért, mikor feltette a "nagy kérdést", de örültem azért.
Mostohatesómék 11 éve együtt vannak, évek óta minden családi összejövetelen megy a kérdezősködés, hogy mikor lesz már esküvő és olyankor ő is nagy szemekkel néz a párjára, mintha azt várná, hogy ott helyben letérdel és eljegyzi. Plusz már engem is megkért többször nyaralások, utazások előtt, hogy kérdezzek rá a párjánál, tervez-e valami ilyet és már ideadta az egyik gyűrűjét, hogy azt adjam oda a barátjának, nehogy rossz legyen a méret. Mindig lerázott, hogy "korai még erről beszélni", meg hogy nem tervezi egyelőre és ne adjam oda a gyűrűt, mert csak elhányja. A mostohatesóm is célozgat neki mindig, pl. hogy a kedvenc műsora a "Mondj igent a ruhára", de hogy ő igent mondana másra is. Vagy hogy ő az éttermekben már minden desszertet szét fog túrni, hátha lesz valamelyikben egy gyűrű. Nagyon kínosan teszi a megjegyzéseket már évek óta, a család szerint a srácnak esze ágában sincs elvenni feleségül.
Karácsony előtt volt az eljegyzési vacsink a családdal, hívtam őket is, de lerázott, hogy hát neki ehhez nincsen kedve. Utána kitettem Instagramra egy képet a párommal, arra annyit írt üzenetben, hogy akkor mostantól naponta kell néznie a cirkóniás ujjamat? Mondtam, hogy nem és megnyugodhat, nem cirkónia. Ezen felfújta magát, hogy én az orra alá dörgöltem, hogy nekem gyémántgyűrűt vettem 2 év után, közben ő több, mint 10 év alatt egy ígéretet sem tudott kicsikarni a barátjából.
Karácsonykor is találkoztunk, mi direkt egy szót sem ejtettünk erről a párommal, ők meg elkezdték mondani, hogy hát igen, ők is szórhatnák ki a milliókat ékszerekre és esküvőre, de nekik fontosabb a közös jövő építése és hogy nem egy papírtól leszünk boldogabbak.
A szüleink meg csak néztek, hogy mi a gond... Utána most anyukám visszahallotta az anyósától, hogy a mostohatestvérem HARAGSZIK, mert én szerinte direkt hamarabb lettem menyasszony, hogy az orra alá dörgölhessem és hogy a párját rossz fényben tüntessük fel az ünnepek alatt.
Érdemes lenne keresnem szerintetek? Hogy tisztábban lásson és ne utálkozzon feleslegesen?
Kérdező (#10): "[A here] a fizetését 1/1 elkölti magára, vagy ad haza a szüleinek, de nem kell se rezsire, se bevásárlásokra költenie nagyon. Főzve, mosva van rá, ... " A tesóddal közepesen komoly a baj, mert alulértékeli magát, ugyanis
1. Más - főleg tartósabb - párkapcsolat hiányában nincs igazi rálátása, hogy mit szabad, sőt kell, elvárnia a partnertől.
2. Nagyon alacsony az önértékelése gyerekkori okok miatt vagy mert a párja - amikor nem látjátok - rombolja az önbizalmát.
Ezek miatt sem a párkapcsolati színen, sem máshol nem halad úgy, mintha nem lenne ez a kolonc. Én barom vagyok, emiatt szeretetből valószínűleg finom stílusban szembesíteném a csajt a helyzettel, de akkor tuti, hogy egy jó darabig nem lesz beszélőviszony. Érdemes lenne a mostohatesód szülőjével beszélni erről, hogy indirekt módon hívja fel a csaj figyelmét, terelje az önelemzés irányába. Bőven van ideje a házasság előtt 2-4 kapcsolatot letudni, de ettől még nem érdemes a langyos sz@rban dagonyázni.
Ennek a kérdésnek egyetlen célja van, hogy kibeszélhesd a "testvéredet". Amit a további hozzászólásod is alátámaszt. Élvezed, hogy csupa negatívat írhatsz róla, meg hogy habzó szájjal nekiugrik a gyakori népe szerencsétlennek, meg minden irigy, rosszindulatú sz.rnak elmondják.
Ha annyira boldog lennél attól, hogy meggyűrűztek, nem is foglalkoznál vele, hogy mások mit gondolnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!