Mit tehetek? Kicsi korom óta veszekednek, törgélnek a szüleim, tőlünk zeng az egész utca. Apám nagyjából minden hónapban elviszi az egész fizetését (alkohol, szerencsejáték).
Kerdezo, erti mindenki mit jelent, csak direkt kotekednek. Unalmas az eletuk.
18
En nagyon jol ismerem az otthonokat, es ezerszer jobb, mint ilyen csaladban felnoni!
21, én sem értettem mi az a törgél...mondjuk, a többi is egy katyvasz volt, de ez teljesen értelmezhetetlen.
De biztos én vagyok a hülye, mert a google sem segített abban, hogy a törgél az egyenlő az összetöri a gipszkarton falat kifejezéssel
21 vagyok
22... Minden bantas nelkul, nem vagy valami okos, ha magadtol nem sikerult rajonni a szovegkornyezetbol, illetve abbol, hogy a szo ugy kezdodik ‘tor’, hogy mit is jelent. Teljesen egyertelmu.
18: te meg gondolom nem ilyen családban nőttél fel, mert akkor egyértelműen a "börtönt" választanád.
Mikor évekig egy gombócban volt a gyomrom iskolából hazamenet, hogy most éppen melyik szülőm lesz berúgva, mi lesz összetörve, mi lesz összehányva stb. Mikor alultáplált voltam, mert kaja nem volt otthon, mert kellett a pénz piára. Apám anyám összeverekedtek, én néztem és remegtem. Órákig tudnék mesélni. Apám mikor meghalt 41 évesen, csak azt tudtam mondani, hogy hála istennek. Anyám 3 napig bőgött aztán ivott tovább.
Addig örülj, amíg ezt nem ismered.
Én is hasonló dolgokon mentem keresztül, talán durvább volt az én esetem. Kiskoromban apa elkezdett inni, akkoriban még a kocsmákban is lehetett játszani, elverte a pénzünket, éheztünk, volt, hogy télen áram és fűtés nélkül maradtunk, verte anyát, ablakokat tört, tiszta vér volt minden, menekültünk előle. Na igen, ez durvább volt azért. Sajnos anya egy ideig nem volt túl erős lelkileg ahhoz, hogy úgymond le tudja őt küzdeni, aztán egyszer megelégelte és börtönbe juttatta. Miután kijött is zaklatott volna minket, de annyi szenvedés után megerősödtünk, én is felnőttem és ki tudtunk magunkért állni, konkrétan mindkettőnkből idegbeteg lett és nem mi féltünk tőle, hanem ő tőlünk, el is költöztünk azóta már. Csak hát hiába vagyunk ezen a sz*ron túl, sajnos a mai napig, szerintem életem végéig érezni fogom min mentem keresztül, ki tudok állni magamért, nem félek másoktól, de lelkileg egy roncs lettem. Szerintem itt csak az az egyetlen megoldás, ha kizárjátok az életetekből, mert egy alkoholistával, ha csak nem megy elvonóra nem igazán lehet mit kezdeni.
Te tovább tudsz tanulni, de az a baj, hogy a családod többi tagja továbbra is így fog élni. Nagyon nehéz ez, de mindig van megoldás.
#9, az dönti el a dolgot, hogy a házasságkötéskor apadé volt-e, ha jól értem nem
Akkor viszont válaskor feleződik.
A videó, vagy hangfelvétel jó ötlet, szerintem válás előtt is elég lehet a távolságtartásihoz.
Apád nem fog változni, értem a reményeket, de én még öreg vagyok, sokat láttam.
Ha anyukád nem.indítja el a válást, hát az nagy hiba volna a gyerekei felé.
Ismertem személyesen ilyen párt.
A gyerekek teljesen normális családba kerültek, az apjukat eltiltották tőlük, az anyuka látogathatták őket.
Vissza is kaphatta volna, de neki nem sikerült normális életre térni.
Szóval pillanatnyilag te vagy az egyetlen felelős, felnőtt ember a családban, bármennyire is nem való.
Egyedül nem tudod megoldani, gyámügy, Nane az alapítvány.
Ez a honlapcímük is.
#22, egyetértünk: te vagy a hülye, de az a kisebbik bajod.
Egy cinikus senki vagy.
Kérdező, te meg ne foglalkozz ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!