Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Az emberek miért nem hagyják...

Az emberek miért nem hagyják abba a sportfogadást? Meg úgy az egész szerencsejátékot?

Figyelt kérdés
Most itt nem azokra gondolok akik hetente költenek rá max 500 Ft-ot kedvtelésből, meg nem is azokra, akik nagy tőkével rendelkeznek, és sportfogadásra a havi 1-2% profitra mennek, ami hosszútávon bizonyos esetekben lehetséges. Hanem azokra,akik 1-2x nyernek nagyobb összeget, aztán többszörösét visszajátsszák , és hitegetik magukat ,hogy egyszer úgyis az lesz az állandó, mint nmikor nyertek párszor egymás után pár fogadással. Én már jóideje csak sportimádóként követem a mérkőzéseket, de hát minden napra jut 1-2 olyan esemény,amit nagy téttel mertem volna rakni,aztán be is sültem vele. Sokan miért nem tudják elengedni? Miért mennek a lehetetlennek tűnnő pénznyeremény után? Hiába ismerjük a csapatokat, a véletlenszerűség dönt úgy is ,nem a logika. A véletlenszerűséget meg nem tudjuk befolyásolni. Hogy tudja ennyi ember mégis elszórni a pénzét ilyenekre? És még a pénzszórás hagyján, gondolom nem kevés ideget is benyelnek, 1-1 tutinak tűnnő meccs befürdése után
2017. okt. 9. 12:13
 1/6 Koplárovics Béci ***** válasza:
Kell a remény, hogy egyszer majd nyernek valami nagyot. Persze 99%-uk nem fog soha, és még ha tudják is, akkor is kell az érzés, a vágy.
2017. okt. 9. 12:29
 2/6 anonim ***** válasza:
Mert az ugyanolyan függőség, mint az alkohol, a drog, vagy a cigaretta, és nehéz abbahagyni. Aki akarja, abba tudja hagyni.
2017. okt. 9. 13:03
 3/6 A kérdező kommentje:
De megis hogy? A cigaretta,alkohol meg ezek eljuttatjak az embert egy bizonyos allapotba amiben jol erzik magukat, de 5 feladott vesztes szerencsejatek szelveny mit ad nekik?
2017. okt. 9. 13:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Én 15 évig dohányoztam, egyik napról a másikra elhagytam. Játszottam sok szerencsejátékot (tippmix, lottó), kaparós sorsjegyet, mára mind eldobtam (sokat bukik az ember). Egyiknek se látom mára az értelmét.
2017. okt. 9. 14:40
 5/6 anonim ***** válasza:
Úgy érzik, tettek valamit az anyagi helyzetük javítása érdekében. És ez valóban így van, legalábbis többet, mintha ugyanazt a pénzt egy doboz cigire költik el. Más kérdés, hogy kicsi esélyük van nyerni.
2017. okt. 9. 23:14
 6/6 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen szerencsejáték.

Például a pókerben lehet nyereségesnek lenni, én anno 8 évvel ezelőtt játszottam és nagyon fiatal voltam sokat buktam vele, mert móhó voltam.

A szerencsejátékon is lehet nyerni, csak nem egyszeri nagyokat...

Én a havi 15% ot terveztem el profitnak, de lehet hogy soknak tűnik, látom magamon, hogy nagyon mohó vagyok.

Mondom ezt úgy, hogy egyetemet végeztem és nagyon jó vagyok matekból is, a matematika szerint nincs esélyed hosszútávon nyereségesnek lenni.

A veszteséget csak minimalizálni tudod.

Egy 2.00 szorzójú mérkőzésre 45% esélyed van, hogy eltalálod vagy sem. Most ha megjátszol 1 eseményt naponta 1.000 forinttal akkor 365 ből 164 fog bejönni, a többi kuka. Könnyű kiszámítani, hogy így egy év alatt 37.000 forint minuszba vagy. Ha úgy játszol ahogy én.

De az átlag paraszt feltesz 1.000 forintot egy 5 ös kötésre amin nyerhet 30-40 ezret. Ennek mi a valószínűsége hogy bejön? 1,5 százalék...

Ennek ellenére miért játszok??

Mert tisztában vagyok vele, ha sikerül hosszú távon a 45% valószínűséget 55% ra emelnem, vagyis a találati arányt javítanom, akkor profitálhatok belőle.

Hozzáteszem vannak irodák amik ajánlanak bónuszokat, én ezeket kitudom játszani elég egyszerűen. 3.000- 10.000

körüli összegeket szoktak ajánlani, ezeket egy kis ésszel meglehet szerezni.

Én az elmúlt 2 hónap alatt +10.000 forintba vagyok (1-2 ezer forintokat teszek)

előtte novbember valami +400-500 ft

előtte szeptember-október? na ez amiről sokan nem beszélnek nekem olyan -50.000 lehet...

Volt olyan hónap hogy fél milliót nyertem, volt hogy száz ezret buktam. De ahogy telik az idő az összegek eltérése a nullától egyre kisebb.

Egyébként a pénzt nem sajnálom rá, az időt viszont nagyon. Ezért is tervezem most a felfüggesztését. Vagy csak olyan meccsre való fogadást amit amúgy is néznék a tévében. Több értelme van annak, hogy havi egyszer vállalsz egy kis plusz melót, és egy évig félre teszed akkor ugyanott vagy, mintha napi szinten 1-2 órát bújnád az újságot vagy az internetet. De időben jobban kijössz.

Bár végigolvasva a kérdéseset, én inkább ahhoz tartozok akit másodjára írtál, csak nincs meg a tőkén hozzá :D

Tegnap például buktam, és miért? Mert a kedvenc csapatomra fogadtam... Utólag tudom hülyeség volt, mert élőben játszottam meg, ha tuti lett volna akkor megjátszom meccs előtti fogadással... de mégis úgy a legjobb nyerni, ha a kedvencet nyer.

Nekem ezért van szükségem nagy önuralomra még.

2018. febr. 4. 23:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!