Mit tehetek? Kicsi korom óta veszekednek, törgélnek a szüleim, tőlünk zeng az egész utca. Apám nagyjából minden hónapban elviszi az egész fizetését (alkohol, szerencsejáték).
Szegénykém!
Az egyetem jó ötlet, a felnőtteknek nem tudsz változtatni.
A kistesóidért annyit tehetsz, tedd is meg, hogy ezt elmondod a gyámügyön.
Jó eséllyel együtt kerülnek nevelőszülőkhöz, te biztosan tarthatók a kapcsolatot velük.
Bátor legyél és határozott.
Szerintem menj be a csaladsegitosokhoz, es kerj toluk tanacsot!
Az tok jo, hogy el tudnal menni messzire tanulni, de ahogy te is irod a tesoid szenvednenek otthon tovabb.
Nem tul sok olyan helyzetet tudok elkepzelni, ahol az lenne a legjobb megoldas, ha a gyerekeket kiemelnek a csaladbol, de ez pont olyan, hogy szerintem ez lenne a legjobb megoldas. Mielott tragedia tortenik..
3. vagyok
A legjobb megoldast csak egyszer akartam irni.:)
Amugy meg eszembejutott, hogy erdemes lenne videot vagy hangfelvetelt csinalnod a tortentekrol, igy letagadni sem tudjak, ha te bejelented ezt.
Keress rá az alkoholista játszmákra (üldöző, megmentő stb).
Tőlük is segítséget kérhetsz: mit javasolnak, e helyzetben mit tegyél): [link]
Testvéreidet meg fogja viselni, ha így kell felnőniük, valamint: nem lehet tudni: milyen fizikai bántalmazás lehet még a jövőben.
Nyilván apáddal van a gond, ezzel kezdeni kell valamit. Meg kell szabadulni tőle, kérdés, hogy hogyan... Videózzad le több alkalommal is, amikor ilyen, nem árt a bizonyíték.
Be kéne juttatni börtönbe vagy pszichiátriára, ahonnan nem tud csak úgy eljönni. Szerintem próbálkozz mindkét helyen. Vagy, nektek kéne elköltözni, ha van hová.
A tesóiddal foglalkozz, érezzék, hogy velük vagy és számíthatnak rád.
Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat! Azt nem szeretném, hogy a tesóim nevelőszülőkhöz kerüljenek. Anyukám a maga hibáival együtt nagyon jó édesanya, mindent megprobál nekünk megadni és az élete rólunk szól. Szerintem nem tudná elviselni, valamint a tesóim se bírnák anyukám nélkül. A legnagyobb hibája ebben az egészben az hogy nagyon naív és mindig bízott abban, hogy megváltozik az apám. A baj az hogy édesapám nem hajlandó elköltözni. Volt hogy többször összepakolt és elment 1-2 napra, de mindig visszajött. Szerinte ez a ház az övé és akinek mennie kell az anyám, ha ez nekünk nem tetszik mehetünk vele. De ha elmennék akkor se hagyna békén minket. Mindig azt mondja, hogy bárhova megy anyukám, ő megtalálja.
Anyukám pedig nincs igazán jóban a családjával, nem tudott volna hova menni a gyerekekkel, nélkülünk pedig nem menne sehova. A legutóbbi veszekedésnél arra gondoltam, hogyha legközelebb ilyen lesz azonnal kihívom a rendőröket, de nem tudom ők ilyen esetben tudnának-e segíteni és hogy mennyire vennének komolyan.
Azt is el kell mondanom az apámról, hogy nem mindig ilyen. Van amikor egy csupa szív, humoros, segítőkész, gyakran elkísért minket az orvoshoz, kirándulásokra, kisebb programokat szervezett, volt hogy főzött, reggelivel várt minket, aztán egyik pillanatról a másikra megváltozik. A fizetésekor fordul ez rendszeres elő, hetenként szoktak apróságokon összekapni, de akkor nem szokott nagy vita lenni, de az is előfordul 4-5 hónaponta... Az lenne a legjobb, legalábbis számunkra, ha gyorsan elválnának és aztán kérnénk távoltartási végzést. Ő is megprobálhatná rendbehozni az életét, illetve mi is élhetnénk nyugodtan. Ez így nagyon szépen hangzik, de nem tudom mennyire lenne kivitelezhető :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!