Mit tehetek? Kicsi korom óta veszekednek, törgélnek a szüleim, tőlünk zeng az egész utca. Apám nagyjából minden hónapban elviszi az egész fizetését (alkohol, szerencsejáték).
Semmit. ha tudsz és nagy leszel elkoltozol.
Nálunk itthon feleségem tör zuz, most is kell vennem új ajtót , és nem tudok tenni semmit
Gyámügy. Már régen kellett volna. Anyád meg alkalmatlan a gyereknevelésre, akármilyen "jó" anya. Aki 18 évig hagyja, hogy a gyerekei ilyen környezetben nőjenek fel, attól már rég el kellett volna venni mindet.
Tudom miről beszélek, hasonló házból jövök. Jelenleg 90% feletti halláskárosodásom van, hallókészüléket hordok, mert én sem akartam gyerekként meghallani az otthoni kiabálásokat. Nálunk is az tűnt fel, ha 10 percig csend volt. Pszichológiai eset vagyok, nagyon sokáig tartott, mire le tudtam szakadni a múltról.
Csak mondom, hogy hova vezet anyád életképtelensége. Passzívan ő ugyanúgy hozzájárul ahhoz, hogy sérült felnőtt váljon belőletek.
Te ezt már fel ismerted, legalább a kistestvéreiden segíts, kíméld meg őket ettől. Hidd el az ő érdekükben jobb lesz, ha otthonba kerülnek. De hogy a két nagyszülőd is végignézi ezt és nem történik semmi, ez valami hihetetlen.
Annyit tudsz tenni, hogy elfogadod ez egy ilyen család, és hogy te érzed a különbséget, és nem akarsz ebben felnőni, vagy ilyenné válni.
Első körben kösd le magad,
- Sporttolással, edzéssel (akár a szobában fekvőtámaszok)
- Önfegyelem gyakorlásával
Másodsorban kerüld a társaságukat, és ha szóváteszik, akkor ne kötözködj velük, hanem ígérd meg hogy majd máshogy lesz, de közben járd a saját jó utadat.
A szüleid szenvedélybetegek, és jellemhibásak, te ne hagyd magad, próbálj meg minél kevsebbet otthon lenni, vagy ha otthon is kell lenned akkor képezd magad tanulással, matekkal, bármivel amivel ki tudod "kapcsolni" a környezeted!
Neked túl kell élni ezta néhány évet amíg önálló életet kezdhetsz vagy továbbtanulhatsz, a támogatásukra pedig egyáltalán ne számíts, ha van jó, de ha nincs nem számít.
Amint képes vagy rá állj a saját lábadra! Ez a mai korban 2020 körül annyit jelent, hogy legalább 800.000 forint tartalék készpénz, és olyan szakmákkal rendelkezés amivel bárhol bármikor találsz munkát és tudsz pénzt keresni ami elég egy kisebb albérletre, önfentartásra.
Ezek a következők:
- Államilag elismert B2 vagy C1 nyelvvizsga
- B-s jogosítvány (legalább)
- Targoncás vizsga.
- Vagyonőri végzettség.
- Közterület felügyelő képzés.
- Töltőállomás kezelő.
Ha nincs végzettséged és pénzed se, akkor a gyorséttermekben és néhány multiáruházban találhatsz munka lehetőséget, ami nem jár túl sok pénzzel, de a semminél azért több és ha még diák vagy akkor a diákmunkasuüvetkezeteket tudom ajánlani, és vállalj be mindent amit csak ajánlanak!
Vagy maradnak a hivatásos szervek, pl tűzoltóság, katonaság, rendőrség, mentők, ha már leérettségiztél, de nincs lehetőséged a továbbtanulásra a körülmények és a pénzhiány miatt. Ezeknél ugyanis van esélyed szolgálati lakásra.
Amint tudsz kezdj új életet.
15/
Nem voltál még otthonban, nem tudod milyen az, ne is kívánd senkinek inkább!
Ha szemléltetnem kellene akkor körülmebül olyan mint a választhatsz, hogy hajléktalan vagy, vagy börtönbe bezárva.
Na a törgél szót még a Google sem ismeri...
Kérdező, itt első körben édesanyádnak kellene lépni, de ha ő nem fog, akkor marad minden így. (sajnos tapasztalatból mondom, igaz ennek már 25 éve is megvan)
Anyudnak kell belátnia, hogy ez csak tragédiához vezet, jóra nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!