Miért szülnek olyan rengetegen gyereket a szegénységbe?
Azért, mert ahova az Istenke báránykát ad, oda legelőt is ad!
Csak kár, hogy bennünket használnak legelőnek, holott a hátunk közepére se kell pulya, saját se, nem hogy a másé!
Ezen én is szoktam gondolkodni, valószínűleg azért, mert ők viszont nem szoktak.
Még arra sem lehet fogni hogy nincs pénzük védekezésre. Bárki bemehet TB alapon a nőgyógyászhoz felrakatni egy spirált.
Általában a pénz miatt, ami jár a gyerekek után, vagy mert ez a “szokás” bizonyos körökben.
De az sem elhanyagolható, hogy sokaknak fogalmuk sincs, hogy hogyan kell védekezni rendesen, és ez nem csak a kisebbségiekre igaz.
Amúgy #23-as, rosszul tudod, mert nem raknak fel bárkinek spirált.
Aluliskolázottság miatt illetve nincsenek is tisztába hogyan kellene egy gyereket nevelni nincsen előttük pozitív társadalmi kêp. Jön a gyerek mert jönnie kell aztán majd a segély, a családi pótlék kisegít. Egy gyerekre nem kell áldozni egy tál étel elég aztán ugyis megnő akkor pedig elmehet dolgozni. Regen azert szültek sokat hogy a földeken dolgozzanak kb, ingyen munkaerő volt és nem létezett védekezés.
Jelenleg azért mert igy érzik jól és ugyis majd a többiek a “gazdagok” ki segítik őket.
Erdekes hogy már 25 éve is voltak ilyen szegényeket segítő műsorok és azóta felnőtt egy generáció és sajnos újra kitermelte magát. Aki ilyen körülmények közül érkezik nagy valószínűséggel hasonló körülményekkel folytatja és hasonló családképpel. Ha nem lát maga elott másfajta mintát nem is tudja sok esetben hogy lehetne máshogy is. Csak amikor nincs jon a sírás a kamerákba hogy kellene a segély ...
30/N
A védekezéshez kellene némi pénz, tudatosság és ész. Na ezekből a mélyszegénységben kb. semmi sincs. Olvastam olyan riportot ahol nőgyógyászok mesélték a tapasztalataikat, volt olyan nő, aki azt sem tudta, hogy a szex és a gyerek összefügg. Ez nyilván szélsőség, de olyan körülmények közt élnek ahol kb. lehetetlen elvárás, hogy napi rendszerességgel beszedje a tablettát. A pasik hozzáállása miatt a gumi is esélytelen, főleg, hogy pénz sincs rá.
A gyerek az életem öröme meg, hogy mennyire szeretem a gyerekemet és hasonló dumák persze mennek. Szüli gondolkodás nélkül, majd csak lesz valahogy alapon.
Mert minél szarabb a helyzet, annál többet szülnek az emberek, hogy 10 gyerekből három megélje a felnőtt kort, lsd Afrika szarabb országaiban, már bocsánat. Ez amolyan ösztön, na meg a családit is felhozták hazai indoknak.
Zsidóknál pl. azért csinálják ezt a hagyományőrzőbbek, hogy "visszapótolják" a koncentrációs táboros veszteséget, úgymond-mondjuk ők legalább nem teljesen csupasz pichára potyogtatják ki, amiért le a kalappal előttük-.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!