Miért szülnek olyan rengetegen gyereket a szegénységbe?
Figyelt kérdés
Mindig ünnepekkor tele van vele az összes újság, meg minden médium hogy rászoruló gyerekeknek viszik az ajándékot. Akik ilyen nincstelenségben élnek, azoknak minek kell még oda a gyerek is? Miért szánják a saját nyomorúságukat még a gyerekeiknek is?2020. dec. 25. 22:01
31/40 anonim válasza:
"Még arra sem lehet fogni hogy nincs pénzük védekezésre. Bárki bemehet TB alapon a nőgyógyászhoz felrakatni egy spirált."
Ez még nekem is új infó. Most komolyan: a spirált is 100%-ban állja az OEP?
Ha valóban így van, akkor ezt vajon tudják az érintettek is?
32/40 anonim válasza:
31, persze, a felrakás ingyenes.. a spirál fizetős.
33/40 anonim válasza:
Biztos, hogy a pénz miatt!
Ismerek két olyan családot is ahol 4-4 gyerek van aztán jön a sírás, hogy nekik nincs pénzük semmire.
Hiába a családi pótlék abból nem lehet megélni.
Nem értem, hogy miért jó ha a gyerekek éheznek meg várják, hogy valaki segítsen rajtuk.
34/40 anonim válasza:
Spirál? Azthiszed némelyik tudja hogy mi az? Nem egy magyar barátnőmtől hallottam hogy szimplán nem élvez bele a pasi így védekeznek. Akkor most gondold el mi van ott akik erről nem is mernek beszélni egymás közt mert ciki. Cigány barátnőimmel még a szőrtelenítés is ciki téma volt nem hogy a védekezés. Semmi ilyenről nem lehetett beszélni mert nem úgy vannak nevelve és ő még nem is a legalja. Ahogy valaki írta a legalja az szinte ösztönlény. Nem tudjám hogy kell védekezni csak azt hogy hogy kell abortuszra menni hiszen az már szinte mindenkinél volt. De védekezni? Olyan nincs
35/40 anonim válasza:
#32: Akkor mégsem én maradtam le valamiről.
36/40 anonim válasza:
Ha szegény akkor valszeg fogamzásgátlásra sem telik, vagy rosszabb esetben annyira tanulatlan hogy nincs tisztában vele. Nálunk általános iskolában mesélte a védőnő hogy volt olyan család ahova kijárt rendszeresen, mert pl. kimosták a használt kotont, vagy volt olyan hogy az anyuka kólával mosta ott lent magát mert ez megöli a spermákat.
37/40 anonim válasza:
Jó sok évtizeddel ezelőtt, pl. az Ormánságban, dél-Tolnában, többnyire a sváb családokban dívott az egykézés.
Érdekes, ott meg tudták oldani a fogamzásgátlást...?
38/40 anonim válasza:
Mert nem is nagyon vannak tisztában a védekezési lehetőségekkel és pénzük sincs rá. Illetve az ilyen aluliskolázott népcsoportoknál a férfiakat nem érdekli, hogy az asszony terhes lesz. Amikor szexelni akar, akkor szét kell tennie a lábát.
39/40 anonim válasza:
Általában már ott kezdődik, hogy nem kapják meg időben a szükséges felvilágositást, ezert mar az első alkalmak között teherbe esnek, később pénzbe kerül a gyermekek ellátása, es nem a fogamzásgátló ezközökre költik főként a pénzt
40/40 anonim válasza:
Hu ez a spirálozás egy megváltó dolog lenne az egész társadalomra nézva, ha ingyenes lenne bizonyos körökben.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!