Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha láttok olyan gyereket,...

Ha láttok olyan gyereket, akiről tudható vagy látszik, hogy rendezett családban él, és boldog szeretetteljes gyermekkort tud megélni, olyankor nem szorul el a szívetek, hogy nektek ez nem adatott meg?

Figyelt kérdés
Azokat kérdezem, akiknek nem volt jó gyerekkoruk. Nekem sem volt az, és a mai napig érzem még felnőttként is, hogy mennyire húsbavágóan fáj a meg nem élt boldog gyermekkor. Van ezzel más is így? Persze nem ezen rágódok minden nap, de időnként ha làtok jó körülmények és szerető szülők mellett élő kiegyensúlyozott, boldog gyermekeket, olyankor azért elszorul a szívem, hogy ez miért nem adathat meg mindenkinek.

#boldogtalanság #Gyeremekkor
2020. dec. 9. 08:47
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, sehol nem írtam, hogy felnőttként gyerekekre irigykedem. Hanem azt, amit mások is írnak, hogy még felnőttként is belènk tud hasítani a fájdalom. Ettől én még örülök, ha más gyermek boldog. És összefacsarodik a szívem, ha egy rossz sorsú gyereket làtok, mert senki nem érdemelné és nagyon együtt tudok érezni. Én is a jövőbe próbálok tekinteni, élem az életem, jó a házasságom stb. De azért csak érezhetem azt, amit érzek. Te egy kicsit rosszindulatúnak tűnsz a leszerelő, nyers véleményeddel.
2020. dec. 9. 09:59
 22/44 A kérdező kommentje:
Vagyis nem utolsó, hanem a 18-asnak szólt, csak közben jöttek hozzászólások, míg írtam.
2020. dec. 9. 10:01
 23/44 A kérdező kommentje:
20-as, igen pontosan így van.
2020. dec. 9. 10:02
 24/44 anonim ***** válasza:
100%

Mélyen együttérzek veled.

Engem ugyan nem vertek, de bőven kijutott a lelki bántalmazásból.

És aki szerint nem számít a saját szoba, annak biztosan volt.

És nem tudom, hogy élte volna meg, amit én, egy 3 helyiséges, belső ajtók nélküli putriban nőttem fel. Egy orrán-száján füstölő kályha, penészes vályogfalak, fürdőszoba nincs.

Egy szobában aludtunk 4-en, anyámék ott b*sztak a szomszéd ágyon. Apám rendszeresen cigizve/tévézve aludt el az ágyában.

A suliban minden érezték, hogy még a tankönyveim is cigiszagúak, meg az egész lényem füstös.

Enni éppen volt mit, de ruhára már nem igazán jutott. Felváltva voltak alkoholisták.

Tudom, most jön a szöveg, lehetne rosszabb is, meg hogy el kéne már felejteni, na most elárulom, mindenkinek a maga keresztje a legnehezebb, és egyértelműen bizonyított tény, hogy a gyermekkor emléke végigkísér egész életed során, és óriási befolyással van a személyiségedre.

2020. dec. 9. 10:02
 25/44 A kérdező kommentje:
24-es nagyon sajnálom, borzasztó lehetett így felnőni neked is. Igazad van, akik itt azt hangoztatják, hogy a szörnyű körülmények, a saját szoba hiánya és a bántalmazások nem számítanak és csak picsogás az egész, azoknak valószínűleg nem volt ilyen tapasztalatuk, ezért könnyen beszélnek. Igazából nem is értem miért is írnak ide. A kérdés a ‘sorstársakhoz’ szól, bele is írtam. Olyanokkal szeretnék beszélgetni, akik hasonló rossz gyerekkort éltek meg, mert jó vigaszt találni olyanoktól, akik értik miről beszélek és hogy nem vagyunk egyedül az érzéseinkkel. A gyermekkor a legmeghatározóbb dolog egy ember életében, akár efogadja valaki, akár nem, ez tény.
2020. dec. 9. 10:07
 26/44 anonim válasza:
7%

A szívem akkor szorul el, amikor látom, hogy valakiből ez olyan érzelmeket húz elő, hogy idegesíti, bosszantja a másik túl jó dolga és hogy miért olyan boldogok...

senki gyerekkora se egyszerű.de ezek a kérdések csak az alá teszik a vesszőparipát akik úgy akarnak megpróbálni jobb képre alakulni, hogy kicsit belefúrnak abba a családba ami túlon túl jónak látszik...

pedig nincs ilyen...

szerintem a mi családunk egy rendezett családnak tűnhet..mert én anyaként igyekszem lavírozni a gyerek, a nevelés, az iskola, az ünnep, az anyós, a gondosháttér és a szükséges rossz között amit meg kell élni mindenkinek, mert mondjuk ez a korunk követelménye is. mindenki kiveszi valamennyire részét minden jóból és rosszból is.aki tudatosabb, annak pici könnyebb...de nem sokkal mert aztán jönnek a barom arcúak..hogy ők nem így hiszik....és előadnak nézet szerű elképzeléseket arról hogy milyen a jó vallomás....például.

és emiatt nem egyszerű...

de egyébként az én gyerekeim is sok problémával küzdenek viselkedés felvétel, viszonyulási kérdések terén...a sok szép duma mellett én is azt érzem sokszor, hogy anyósom és a férjem megfojtanának egy kanál vízben ha lehetne...de aztán el vonul ez a felhő....és bár a szúrkálódások maradnak ...csak én többet ezt a labdát nem veszem fel pont

és megint bezáródik egy ablak amit jóra is lehetett volna használni...de így alakul és épül ki az életünk, hogy amin alap életfeltételek mennek át egyezményesen, azt ne lehessen megsérteni.

És vannak akik mindig ezekbe kapaszkodnak. Sose lehet őket megszólítani, mert megint visszahúzódik egy olyan élethelyzetbe, amiben nincs se ember se isten aki rossz szóval beléphet. Ebből fejlődnek az emberi tragédiák...nem másból...

Senkinek se adatok sokkal több vagy kevesebb..bár aki éppen azzal küzd, hogy be tudja e fizetni a számlákat, vagy megint nem jött a baba...az nem tudja ezt elfogadni....de is egy átmeneti korszakban van. Csak ezt ott nem lehet belátni...nekem is volt olyan korszakom amikor 1 fillérem se volt, és a barátnőmet kértem meg hozzon mér nekem egy szendvicset ha tud, mert annyira nem volt semmim. és nyilván nem könnyű olyankor bemenni egy olyan helyre ahol milliókkal játszanak az emberek...

na most mára se lettem se pénzes, se gazdag, sőt munkám sincs...csak egy családom van meg egy megállapodásom a férjemmel...de teljesen nyugodt vagyok afelöl, hogy az életem miért ennyit ér és miért nagyon jó jegy ez nekem.

Csak nagyon nehéz ezt megértetni olyanokkal, akik nagyon várnak valamit...már nem csoda érkezik se megváltás se új élet. Egy fenntartó létezést engedélyező kényelmi kor elkap ott ahol neki a rendszer jelzést ad. És fizetni kell rendesen...

2020. dec. 9. 10:10
 27/44 anonim ***** válasza:
66%

24-es vagyok, 19 évesen úgy költöztem el otthonról, hogy szép lassan minden cuccomat a páromhoz vittem, mert a szomszéd városban kezdtem el tanulni. Diákhitelből. És 21 éves koromra már nála laktam teljesen, 4 évig feléjük se néztem. Az öcsémmel beszéltem csak.

Aztán a még gyerekkoromban elkezdett építkezést befejezték! Mikor már én eljöttem onnan, gondolhatod, hogy esett. Végül is csak 20 év kellett, hogy normális házban lakjanak, de ez milyen már, hogy mikor én már nem lakok ott.

Azóta rendeződött a viszony, lett egy unoka, az én fiam, most már egyikük sem iszik. 60-on túl vannak. Öcsém még ott lakik.

Nekem is nehezen megy a barátkozás, nyilvánvalóan ez is a gyerekkorhoz köthető, hiszen a szocializáció folyamatában megrekedtem annál a résznél, hogy "átjössz játszani" és az egymásnál alvás. :(

2020. dec. 9. 10:14
 28/44 A kérdező kommentje:

26-os, a felét se értettem annak, amit itt te összehordtál, ne is haragudj. És hogy a témához se nagyon kapcsolódik, az is igaz. Te az anyaságról és annak nehézségeiről próbálsz itt beszélni, de a kérdés a boldogtalan gyermekkor volt.

“A szívem akkor szorul el, amikor látom, hogy valakiből ez olyan érzelmeket húz elő, hogy idegesíti, bosszantja a másik túl jó dolga és hogy miért olyan boldogok...

senki gyerekkora se egyszerű.de ezek a kérdések csak az alá teszik a vesszőparipát akik úgy akarnak megpróbálni jobb képre alakulni, hogy kicsit belefúrnak abba a családba ami túlon túl jónak látszik...”

Ez egy nonszensz...nem is èrtem mit akarsz ezzel???

2020. dec. 9. 10:18
 29/44 anonim ***** válasza:
100%

Félreérted, 26-os, és kár volt válaszolnod, mert abszolút nem jársz a mi cipőnkben.

Nem jó szó az irigykedés, inkább ez egyfajta sóvárgás. Én mai napig örülök más boldogságának, hiszen tudom, milyen az ellenkezője. Egyszerűen csak feltépődnek a régi sebek időnként.

Azt nem veszik sokan figyelembe a magadfajták, hogy aki nem szerető családból jön, megfelelő, stabil szociális alapokkal, az élete végéig sérült lélek marad. Neki kissé deformált az önbizalma, az értékítélete, a szociális képességei.

Van, akinek sikerül "meggyógyulnia", de a többségben mindig benne lesz ez a sérülés, ami olyan, mint egy műtéti heg. Életed végéig látszani fog.

2020. dec. 9. 10:20
 30/44 A kérdező kommentje:

“Nekem is nehezen megy a barátkozás, nyilvánvalóan ez is a gyerekkorhoz köthető, hiszen a szocializáció folyamatában megrekedtem annál a résznél, hogy "átjössz játszani" és az egymásnál alvás. :(“

Ez nálam is így van, egyedül szeretek lenni, visszahúzódó vagyok, nem engedek sok embert közel, hogy ne tudjanak bántani.

2020. dec. 9. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!