Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Bevállaljam ezt a döntést...

Bevállaljam ezt a döntést bejelentés nélkül, ha tudom, hogy anyámnak nem fog tetszeni?18l

Figyelt kérdés

Az van, hogy anya tipikusan az a mentalitás, aki szerint van az ő véleménye, és ha az enyém nem egyezik vele, akkor az csak és kizárólag azért lehet, mert én ellenkezni akarok vele. De ezt minden piti dolgon eljátsza. Pl elmegyünk együtt vásárolni, kinézek egy felsőt, tetszik, még nem mondok semmit, ő hamarabb megszólal, hogy nem tetszik neki/nem nekem való/fiús/öreges/stb és aztán ha mondom, hogy amúgy nem tetszik, akkor szóvá teszi, hogy csak azért mondom ezt, mert ellenkezni akarok vele. És ezt kb mindennel is eljátssza. Egyszer koliban még kilencedikben volt valami felmérés, ami után be kellett menni a kolis pszichológushoz. Amikor ezt elmeséltem itthon anyám teljesen kiakadt, hogy én tuti csak azért mentem be, mert tudom, hogy ő baromságnak tartja a pszichológiát, és én ellenkezni akartam vele csak. Tehát ha neki nem tetszik valami, amit én gondolok, akkor ráhúzza, hogy csak azért gondolom azt, hogy neki rossz legyen.

És én idáig ezt ráhagytam, vagy veszekedtem napokig/hetekig, hogy márpedig nincs igaza, de azért mindig megvártam a beleegyezését a dolgokra, amiket ő nem akart. Ilyen például a netről rendelés, vagy plusz lyuk a fülcimpába (saját diákmunkás pénzből fizetve egyébként). És tudom, hogy az orr piercinget ellenzi anyám, viszont én már hat éve szeretném. És tudom, hogy ha szólnék neki, vagy "engedélyt kérnék" akkor nemet mondana. Viszont eljutottam oda, hogy ez tökre nem érdekelne, de aztán leesett, hogy ha megkérdezem ismét/közlöm a tényt, hogy én márpedig piercinget fogok szúratni, akkor kifejti a nemtetszését, ami után ha megteszem úgyis hallhathatom, hogy ez csak azért volt,mert neki nem tetszik. Szóval arra jutottam, hogy lehet szó nélkül megcsináltatom és majd szembesül vele, hogy ott van. Igazából lehet kérdéses, hogy tényleg akarom-e ezt, vagy csak anyám kényszeres vélemény-kontrollja ellen akarok lázadni, de szerintem nem lényeg. Igazából septum piercinget gondoltam, annál a lyuk mind a két vége belül van, tehát ha rájövök, hogy mégsem nekem való, akkor kiveszem, helye sem fog látszani soha. Eddig még úgysem lázadtam ellene úgy tényleg, csak úgy eljátszottam a gondolattal magamban, esetleg megvártam, amíg szájat húzva rámhagyja (ami azért elég ritka).

Most pedig azt gondolom, hogy ez nem olyan súlyos és végleges dolog, viszont ha megcsinálom szó nélkül, akkor talán eléggé drasztikus lesz anyámnak, és akkor talán rájön, hogy nem fogom mindig az áldását várni a döntéseimre.

Mit gondoltok? Megcsináltassam azt a piercinget, ha tudom, hogy anyám ellenzi?

2020. dec. 3. 19:58
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 10 -es, nagyon félreértetted a helyzetet. :) A kérdező baromira nem kíváncsi arra, hogy neked vagy másoknak tetszik -e az orr piercing, mert tök őszintén, ki a francot érdekel? A kérdés nem arról szólt, hogy mit gondolsz az orr pc -ről.

Kérdező, szerintem is csináltasd meg, ez egy teljesen ártalmatlan dolog, ha egyszer meggondolod magad, és mégsem szeretnéd, hogy ott legyen, akkor szimplán kiveszed, a helye se fog látszani.

2020. dec. 4. 17:24
 12/23 anonim ***** válasza:
34%

XD nem fog látszani hát igen ezt hitte egy osztálytársnőm is, jó csak közelről látszik a helye, de marhára zavarja.

Azért írtam le nekem miért nem tetszik, mert a kérdés ez volt "mit gondoltok?" én ezt gondolom, az orr piercing kamasz szokás (többnyire, persze van aki későn érő típus és később lázad) és egyáltalán nem szép látvány, kábé annyira szép mint az ékkő a fogban (az is gáz).

A kérdező le is írja "anyám kényszeres vélemény-kontrollja ellen akarok lázadni"- nem azért mert tetszik neki, hanem csak lázadni akar.Ki is fejti szép hosszú mondatokban.

Drága lehet hogy fizikailag 18 éves a tested, de a lelked egy kis 12 éves kamaszé, aki nem nőtte ki a "csak azért is igazam lesz" korszakot, ez persze azért van, mert hagytad anyukádat, hogy lelkileg zsaroljon és hagytad elnyomni a dolgokat, így lelkileg nem fejlődtél ki és egy kis gyerek maradtál.

Igen gyerek, mivel egy felnőtt nem egy ilyen gyerekes tettel vág vissza, hanem közölné az anyjával, hogy bocsi piercingem lesz és még ha le is szólja elmenne és megcsináltatná. A sunyiban megcsináltatás viszont gyerekes és csak bosszúból piercinget szerezni nem túl nagy cucc, inkább szánni való.

Válaszd azt a szakmát/pasit aki tetszik stb. Merd kimondani amit gondolsz,de ne egy nyamvadt piercinggel akard eljátszani hogy "felnőtt" vagy, mert marhára gyerek vagy még lélekben.

2020. dec. 5. 01:33
 13/23 Laylah ***** válasza:
97%
Én legközelebb, mikor beszólna, hogy csak azért csinálok valamit, mert ő azt nem csinálná, akkor visszaszólnék, hogy erősen túlbecsüli a saját fontosságát.
2020. dec. 5. 11:04
 14/23 anonim ***** válasza:
78%

Amúgy neked van igazad, anyád hülye ezzel a hozzáállással.

De a piercing... Már hat éve akarod. Ha igazán akartad volna, már megcsináltattad volna. Valahol megragadtál a 12 éves kislány szintjén, kellett valami felmentés anyukád haragja alól, ehhez pont elég lett volna, hogy 18 lettél, de te még ezt a kérdést is megírtad a lelki támogatásért.

2021. jún. 28. 07:01
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Anyád tipikus mártír, energiavámpír... Szerencsétlen nem tud mit kezdeni magával (nem véletlenül hülyeség szerinte a pszichológia...). Sajnos nem fog változni, tök mindegy mennyit lázadsz.

Talán akkor lesznek jobb napok majd, ha elköltözöl és pár hetente/havonta látjátok egymást. Akkor nem lesz ideje a baromságaira annyira.

2021. jún. 28. 13:17
 16/23 szőlőcukros_petraaa válasza:
Szia, szerintem beszéld meg vele, mert tudnia kell róla. Bocs ez az én véleményem.
2021. jún. 28. 13:20
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szemöldök pc-m volt kb 14 éves koromtól 18ig.

Nekem tetszett, ez volt a lényeg, nem érintettek meg a megjegyzések.

Persze anyám kiakadt, szintén nem hatott meg. Nem azért csináltam hogy bosszantsam, ez saját dolog volt.

Amúgy a mai napig ott a luk, nem zavar, nem bántam meg, volt egy ilyen korszakom és pont.(30 vagyok)

Ha neked tetszik, csináltasd meg magadért.

2021. jún. 28. 17:56
 18/23 anonim ***** válasza:
1: ok boomer
2021. jún. 28. 18:51
 19/23 anonim ***** válasza:
Amugy nekem septumom van, en is titokban csinaltattam 16 evesen, most 19 vagyok. Érdekes itt gykn mindig minden fikazva van, “kinevetem majd ha látom” stb. Ehhez képest (Budapesten) csak megdicsérték eddig, vagy le sem szarták hogy van, még az oszinte barataim, felnőtt ismeroseim is dicsérték. Errol ennyit. :D Csinaltasd, nem tartozik rájuk.
2021. jún. 28. 18:55
 20/23 Laylah ***** válasza:
0%
Azért egy 21 évesre boomert mondani sem 100-as dolog... A boomer generáció a mostani nyugdíjkorhatár körüli korosztály, csak, hogy tisztában legyünk a fogalmakkal. Attól, mert valakinek viszonylag konzervatív véleménye van valamiről, még nem lesz boomer.
2021. jún. 28. 18:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!