Hogyan lehet a leggyorsabban kirakni az ideiglenesen bejelentett élettársat a házból?
Úgy tudom, hogy nyomtatványt kell kitölteni és egyszerűen beadni.
Ebben a cipőben járok. A kedves delikvens egy percet nem lakott nálunk, voltam olyan hülye, hogy beleegyeztem, hogy bejelentkezzen ide, albérletben lakott addig. Semmi tulajdonjoga szerencsére, de a levelei még mindig idejönnek, mert nem hajlandó kijelentkezni. Lépni fogok, már utána olvastam.
Amúgy már nem létezik ideiglenes lakcímkártya, csak állandó. (Remélem, jól tudom.) Ha tévedek, javítsatok ki.
Ideiglenes lakcímet a világ legegyszerűbb dolga megszüntetni. Bemész az okmányirodába, legyen nálad valami, amivel igazolod, hogy te vagy a tulajdonos, XY már nem lakik ott, szeretnéd kijelenteni. Ennyi.
Ha állandó lakcíme lenne nálad, az lenne a necces, mert akkor ne tartózkodjon ott életvitelszerűen, fél év, tanúk a bizonyításhoz... sokkal macerásabb, sok a kiskapu. Ideiglenes címnél szerencsére nincs ilyen.
(Gondolj bele, ha albérlőd lenne, aki kicuccol, aztán sz@rik bele a papírmunkába, élete végéig be lenne hozzád jelentve emiatt? Dehogyis.)
Az ideiglenes (tartózkodási hely) lakcímet 5 évente meg kell újítani, mert megújítás hiányában az ideiglenes lakcím a törvényi szabályozás miatt megszűnik.
Mindenki köteles beköltözés vagy kiköltözés után három munkanapon belül lakóhelyének, illetve tartózkodási helyének címét nyilvántartás céljából bejelenteni a települési önkormányzat jegyzőjének. Be,- illetve kijelentkezési kötelezettség elmulasztása esetén, ha a lakás tulajdonosa vagy bérlője észleli, hogy lakásában olyan személy van bejelentve, aki ténylegesen nem lakik ott, lakcímrendezési eljárást indíthat. A kérelemben két tanú megnevezése szükséges – idézhető címükkel együtt -, akik szükség esetén a hivatalban jegyzőkönyvbe foglalt szóbeli tanúvallomást tesznek arról, hogy a kijelenteni kívánt személy ténylegesen az eljárásbeli lakában tartózkodik-e. A lakcímbejelentés ténye önmagában a lakás használatához fűződő, valamint egyéb vagyoni jogot nem keletkeztet, és nem szüntet meg! Nagyon hamar lemegy az eljárás, kimennek szemlézni, meghozzák a határozatot.
A 6-os válasz tökéletes!
Csak a tisztanlatas kedveert:
A bejelentettseg tenye nem keletkeztet jogot. Meg az allando lakcim sem.
Csak a tulajdoni viszony.
Ha tied az ingatlan es neki nincs benne tulajdona, valamint csak "siman" elettarsad, akkor kiteheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!