Jogos a sógórnőm kérése?
Férjem testvérének a felesége.
Egy idősek a gyerekeink,9 éves fiúk osztálytársak is.
Ma megkért hogy a gyerek ne kapjon annyi mikulás csomagot mert ők nem tudnak annyit venni a sajátjuknak.
Mert az iskolaba beszélnek majd róla h kinek mennyi csomagot hozott a mikulás és az ő fiának már tavaly is rosszul esett hogy az én fiam többet kapott.
A gyerek nem tehet róla hogy nekem van 3 testvérem akiktől- külön vesznek- kap csomagot élbek a szüleim és a nagymamám is. Anyós is meg ők is szoktak adni így mienkkel együtt ez 8 csomag összesen.
Sógórnőmnek nincsenek testvérei és az anyjával se tartja a kapcsolatot. Így az ő gyereke csak a szülőktő,anyóséktól es tőlünk kap csomagot.
Értem hogy a gyereknek rosszul esik h nem kap annyit de az én gyerekem nem tehet arról hogy az én részemröl ott vannak a rokonai.
Nem is nagy csomagokat kap. 1000ft értékbe kap minőségi csokikat-milka boci ilyesmik. És mivel gyakran jatszanak együtt a gyerekek fiam mindig ad édesseget az unokatesojának-húsvetkor is kapott es adott meg tavaly is...
Sógòrnőm azt akarja beszéljek az anyámmal és a testvéreimmel hogy ne vegyenek a gyerekemnek semmit.
De ők szeretnek ajándékozni. Abba is nehezen mentek bele hogy 1000ft a csomag értéke és abba ne gagyi cucc legyen.
Azt nem kéri, hogy karácsonyra se vegyetek meg ezt vagy azt, szülinapra, vagy csak úgy a hétköznapokban ilyen vagy olyan ruhát cipőt esetleg?
Nonszensz!
Remélem elmondtad neki, hogy en akarjon turkálni se a pénztárcátokba. De a családi dolgaitokba.
Hát ez tényleg gáz. Még ha arról lenne szó, hogy arra kér, az ő gyerekének ne vegyetek annyi mindent, mert nem tudja viszonozni, az korrekt, de ez pofátlanság.
Ahelyett, hogy arra tanítaná a gyereket, hogy igen, vannak szerencsésebb, tehetősebb családok is. De nem utálni kell őket ezért meg irigykedni rájuk, mert neki ettől nem lesz jobb.
Egyébként én nem is hallottam még róla, hogy mikuláscsomagokon menne a vita...
A karácsonyi ajándékon persze sajnos igen, van, hogy a szülinapin is, de szimpla csokikon?
De ha ezen a logikán indulunk el, akkor karácsonyra meg pláne ne vegyél semmit a SAJÁT gyerekednek, mert jaj szegény unokatesójának nem jut, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy dicsekedni nem tud majd vele.
Nem jogos.
Viszont a 9 éves már nem kicsi, úgyhogy én biztos elbeszélgetnék a fiammal arról, hogy nem mindenki kap annyit, mint ő, ha a suliban ez a téma, nem kell válaszolni, mert másokat bánthat a dolog.
Mondjuk 1000 ft-ba minőségi max két-három darab fér bele
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!