Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek mi az a felső...

Szerintetek mi az a felső korhatár, amikor már nem egészséges a felnőtt gyereknek a szüleivel élnie? Szülők, ti hány éves korig szeretnétek, hogy a gyerekeitek még otthon éljen?

Figyelt kérdés

Segíteni besegít mindenben, ház, kert körül, főzés, takarítás, favágás stb.

Rezsibe is a ráeső részét beadja, szóval nem ingyen él a "mamahotelben".

Normális életvitelű a "gyerek",de gondolom, van az a korhatár mikor szeretnétek már kettesben is élni, és inkább a gyerek látogatását szeretnétek, mint veletek éljen. Mi ez a kor? És szemtől szembe elmondjátok, hogy ideje lenne menni vagy célozgatással?

2020. okt. 31. 17:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
76%

Szerintem érettségi vagy szakma után nem rossz az, ha elmegy főiskolára/egyetemre és koleszos lesz. Ott valamilyen szinten megtanul közösségben élni, alkalmazkodni, elfogadni a nem mindig ideális körülményeket és rengeteg új ismerőst ismer meg. :D

Ha egyből dolgozni akarna, akkor viszont nehezebb a helyzet. Egyedül problémás tud lenni egy albérlet fenntartása, de 1-2 ismerőssel ezt is meg lehet oldani.

2020. nov. 2. 15:40
 12/14 anonim válasza:
67%

Ne halogasd túl sokáig. Add a tudtára valahogyan.

A volt munkahelyem melkett lakott egy 90 éves néni, meg a 65 éves fia megkeseredett harmóniában. Hát mit ne mondjak. Tragédia volt látni. Elrettentő példa.

Mondjuk ez már az a kategória, amikor MÁR nem gáz, ha együtt laknak. :D

2020. nov. 14. 10:10
 13/14 anonim ***** válasza:
Én 32 éves koromban költöztem el otthonról, habár hamarabb szerettem volna, de anyagilag nem tehettem meg, pedig 25-26 évesen már jó lett volna, mert valóban ennyi idősen már más az ember életritmusa, mint a szüleié, és a személyiségnek is jobbat tesz az önállóság. Igaz, nekem volt 19-től 24 éves koromig kolis/albis élet, mert más városban tanultam, így csak hétvégente, ill. szünetekben voltam otthon. Így mikor visszakerültem itthonra, visszaesésnek is tartottam az újbóli otthonlakást, de mint írtam feljebb, anyagilag nem lett volna túl szerencsés rögtön albiban kezdeni a munkaéletet, saját lakásra pedig főleg nem volt még akkor pénz.
2020. dec. 2. 11:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Szerintem 25 körül persze ha nem tanul.nem beteg.Minnél elöbb annál jobban fogja venni az akadályokat.Az élet nem habos torta.De ha életre van nevelve nem elkényeztetett mamahoteles magától alig várja az önnálóságot.Kérdező te így nevelted amit írsz.Szerintem önbizalom nincs elég bátorítást hogy önnáló életre képes.Ja ne szégyeld ,hogy már nem akarod hogy veletek lakjon.Ezzel magam is így lennék.Nem is egészséges a generációs különbségek végett.
2021. szept. 17. 15:27
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!