Szerintetek mi az a felső korhatár, amikor már nem egészséges a felnőtt gyereknek a szüleivel élnie? Szülők, ti hány éves korig szeretnétek, hogy a gyerekeitek még otthon éljen?
Segíteni besegít mindenben, ház, kert körül, főzés, takarítás, favágás stb.
Rezsibe is a ráeső részét beadja, szóval nem ingyen él a "mamahotelben".
Normális életvitelű a "gyerek",de gondolom, van az a korhatár mikor szeretnétek már kettesben is élni, és inkább a gyerek látogatását szeretnétek, mint veletek éljen. Mi ez a kor? És szemtől szembe elmondjátok, hogy ideje lenne menni vagy célozgatással?
Akkor érdemes elköltözni, ha ok is van elköltözni.
Én, a szüleim és a nagymamám pl mindig is egy házban éltünk, úgy hogy anyám csak 34 évesen házasodott meg (Igaz, nagyapám akkor már nem élt). A szüleim nem albérletbe mentek/ házat vettek/egyéb, hanem mikor lett pénzük, építettek a már meglévő házhoz egy félemeletet.
Szülőként mondom, hogy felőlem addig lakik otthon, amíg akar.
Ha 25 évesen érzi, hogy menne, akkor menjen, ha 80 évesen is maradni akar, akkor maradjon!
Nehogy már én szabjam meg a gyerekemnek, hogy meddig otthona az otthona!
Én 26 évesen költöztem el otthonról - már korábban akartam volna, de így alakult. Nyilván vannak esetek, amikor muszáj még 30+ is együtt élni, de sztem jobb esetben sztem olyan 25 éves kor fölött már nem olyan egészséges, feltételezve, hogy a gyereknek is van magánélete, komoly kapcsolatra is kész lenne stb, hacsk nem 2 bejáratos külön lakrészes vityillóról beszélünk. Tehát nem egy koravén, otthon gubbasztós vénkisasszony / legényke.
Én már megőrültem attól, hogy éjfélkor ordítottak a másik szobából a 60as őseim, hogy zavarja őket az, ahogy lélegzem, tévét meg hallható hangossággal kb. este 9 után nem lehetett nézni... ha nagy néha éjfél után értem haza, morcogtak meg duzzogtak. Öcsémmel is tök más volt az életritmusunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!