Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy lehet elfogadni azt,...

Hogy lehet elfogadni azt, hogy egy rossz családba születtünk? En nem tudom.

Figyelt kérdés

Apai ágon rengeteg a mentális betegség, volt öngyilkosság is. Az “apám” egy tipikus életképtelen, szemelyisegzavaros beteg féreg, soha nem tudott elköltözni a szüleitől, egesz életében ordított vagy bőgött, mint egy kislány, az ilyeneknek meg kellene tiltani, hogy gyereke legyen. Nyilván nem is terveztek. A nagymamám nevelt fel, aki a frusztrációt rajtam vezette le, egy tökéletes zseni gyereket akart belőlem csinálni. Valószínűleg emiatt is, mar gyerekkorom óta kenyszerbeteg vagyok es szorongok. Az anyám traumatizalt, ezért képtelen érzelmeket kimutatni felém, az apja egy undorító alkoholista állat volt, olyan gyerekkoruk volt, ami miatt sírni tudnék... az anyám nem fogja fel a mentális betegsegeimet es sokkal fontosabb neki a barátja, mint en.

Ezen kívül rendkívül szerencsétlenül alakultak sorsok a családban, több nő is egyedül maradt, gyerek es férj nélkül, vagy egy agresszív állathoz mentek hozza. Az unokatestverem drogfuggo lett. En is total életképtelen vagyok, 4!!! féle mentális betegségem van. A szoc. Fóbiát leszámítva. Soha nem tudtam kapcsolatokat kialakítani, nem is találkoztam megfelelő emberekkel, sem barátaim, sem kapcsoltom nincsenek, párkapcsolatom nem is lehet, 26 vagyok es meg soha nem volt.

A legrosszabb, hogy egyke vagyok es senki nem érzi at ezt az élethelyzetet.

Ez jár a fejemben egesz nap, képtelen vagyok mar ezt elviselni.

Rengeteget bőgök, bántom magam. Az irigység is kínoz, látom, hogy mások milyen jo helyzetben vannak, normális családdal es megöl a féltékenység. Képtelen vagyok elviselni ezt az igazságtalanságot.

2020. szept. 15. 17:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/80 anonim ***** válasza:
Sajnálattal hallom, hogy semmi változás nem történt. :( Pszichológus esetleg? Én most vagyok túl egy terápián, és ha messze nem is oldottunk meg mindent, de sokat segített valóban. Ismeretlenül is nagyon megérintett a sorsod, egyfelől a sok hasonlóság miatt, másfelől meg talán eddigi életem legdurvább mélypontján találtam rá a kérdésedre.
2022. márc. 18. 22:10
 52/80 A kérdező kommentje:
Igazából én semmit sem érzek az elmúlt másfél évből. Nekem két éve megállt az idő, én 2020 februárjában érzem magam. Már az is gondot okoz, ha ránézek a dátumra. Sokszor megkérdőjelezem, hogy ez most igaz vagy csak álmodom. Pszichológusokkal rossz tapasztalatom van, sőt jelenleg nem igazán vannak érzéseim, Csak aludni akarok egész nap a sötétben, jelenleg el vagyok ezzel, talán jobb is ha így maradok, már nem is érzem hogy vissza akarnék térni az emberi életbe.
2022. márc. 18. 22:34
 53/80 anonim ***** válasza:
79%
Jézus Krisztus segíthet a testben megszületett Isten , de viccet félretéve imadkozz esteleg beszelj vkivel aki tényleg hisz Istenben és az örök élet ajándékában =a mennyországban mert te is oda kerülhetsz ha akarod és őt az Istent választod
2022. márc. 18. 22:41
 54/80 anonim ***** válasza:
100%
Kívánom, hogy jobbra forduljon a sorsod! Ha nem vagyok pofátlan, megkérdezhetem, hogy ezt a drasztikus állapotromlásodat okozta akkor egy nagy trauma? Nagyon megérintett a sorsod, ha bármiben tudok segíteni, vagy csak akarsz egy jót beszélgetni, csak szólj!
2022. márc. 18. 22:50
 55/80 A kérdező kommentje:
Hat persze, a virus ami miatt pont azt a munkát vesztettem el amit a legjobban akartam. Biztos hogy valami megfigyel es direkt játszik velem. Vagy el van átkozva a családom. Azóta itthon vagyok a sötét szobámban egyedül.
2022. márc. 18. 23:30
 56/80 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, ez valóban hatalmas törés lehetett! Pedig annyira megérdemelted volna már a boldogságot! Édesanyáddal azóta is szoros a kapcsolatod? Írtad, hogy nagyon ragaszkodsz hozzá, ezért jutott eszembe, hogy hátha ő tudna valamit segíteni.
2022. márc. 18. 23:35
 57/80 A kérdező kommentje:

Ragaszkodom hozza, de nem jo a kapcsolatunk… neki fontosabb a szerelme, engem mar ki nem állhat. A szobámban vagyok egesz nap.

Van egy nagynéném, o is depressziós, folyton csak sir, panaszkodik, hogy egyedül van, nem lehet gyereke, ha vele beszélek, csak meg rosszabbul vagyok.

2022. márc. 18. 23:50
 58/80 anonim ***** válasza:
Ez nagyon szomorú. :( Abszolút nincs egy régi barátnő, egy kellemes osztálytárs, bárki, aki kicsit is jobb kedvre tudna deríteni? Szerintem kissé el kellene távolodnod a családodtól, ahogy olvasom ők tényleg nem építenek egy cseppet sem.
2022. márc. 19. 00:06
 59/80 anonim ***** válasza:
100%
Egy ennyire mérgező környezetből csak akkor tudsz talpra állni ha elszakadsz tőlük. Ez így borzalom.
2022. márc. 19. 00:12
 60/80 anonim ***** válasza:
Amúgy ez nekem a tanult tehetetlenség tankönyvi példája, amit a családod sajnos képvisel. Egy rohadtul lehúzó, passzív mentalitás, akik tényleg abban a tévhitben élnek, hogy ők nagyon szerencsétlenek, ők nem tehetnek semmit, ők ki vannak szolgáltatva a sz.r meg csak úgy megtörténik velük, és minden, amit tudnak tenni a sírás. Nem csodálom, hogy kibuktál tőlük, ilyen mentalitásban élni maga a pokol, az egyik létező legtoxikusabb, amivel ember csak találkozhat. Próbálj meg esetleg pozitív példákat, példaképeket találni magadnak, akik segítenek inspirálni téged - ott van pl. Nick Vujicic. Se keze, se lába az embernek, ő is akar öngyilkos lenni, de mégsem adta fel, mára meg ő motivál másokat és boldog családi életet él. Vagy Fahidi Éva, aki magát a haláltábort élte túl. Ha nekik sikerült, a családodnak is ment volna - csak ők sajnos egy sehova sem vezető tévutat választottak. Neked azonban nem kell az ő példájukat követned, nyugodtan lépj ki a köreikből!
2022. márc. 19. 00:32
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!