Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg olyan...

Szerintetek tényleg olyan szörnyű dolog volt anyagi támogatást várni a koronavírus miatti nehéz idők alatt, amiért én gondoskodom a nagyanyánkról mindenki helyett?

Figyelt kérdés

Röviden a családi helyzet:

anyukám néhány éve meghalt, testvére külföldön él, és az én bátyám is.

anyai nagymamámmal élek egy faluban, így én gondoskodom róla amennyire csak tehetem, amikor tudok, anyagilag is segítek.

idén, sajnos a koronavírus miatt nagyon nehéz éven vagyok túl, február óta nem volt semmi bevételem egészen mostanáig. úgy gondoltam, amiért gondoskodok arról, hogy nagyanyánk és nagybátyám édesanyja rendben legyen, legyen mit ennie, tiszta legyen, legyen ápolónője, stb., tehát gyakorlatilag megoldom az életét, cserébe a család többi tagja segíthetne kicsit anyagilag, amíg átvészelem ezt a nehéz helyzetet, ám erre mindenki felháborodott, hogy mit képzelek, felnőtt ember vagyok, aztán miután mondtam, hogy hiába vagyok felnőtt, amikor egyszerűen nincs semmi munkalehetőség, nem jutok bevételhez (tényleg egy kis faluban élek, ahol még akkor is alig van munka, amikor nincs járvány és pánik és ezt a többiek is jól tudják), jöttek az okoskodások, hogy miért nem költöztem már el külföldre, stb... nagymamám volt az, aki a nyugdíjából kiszorított nekem annyit, hogy valamennyire rendezhessem a számláimat és néha megosztotta velem az ennivalóját, cserébe hálául, amikor találtam valami alkalmi munkát, viszonoztam. természetesen most, hogy lett újra munkám és újra jól keresek, nagyon segítőkész és rendes akar lenni mindenki, de valahogy már nem tudok rájuk ugyanúgy nézni, mint azelőtt.. szerintetek én gondolkodom rosszul, vagy én látom jól és ez tényleg szemétség volt a családtól?

2020. szept. 7. 18:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
24%

Ki ápolta a nagyit, mielőtt neked pénzre lett szükséged?

Gondolom, ellátta magát... azért ez így szerintem pofátlan, hogy benyögöd, fizessenek neked utólag.

Ha előre szólsz, hogy pénzért vállalod, akkor a gyerekei eldöntik, akarnak-e téged ápolónak vagy sem.

ez a falun lakom, nincs munka meg már nagyon unalmas. Milliónyi falun élő dolgozik.

2020. szept. 7. 19:52
 12/19 anonim ***** válasza:
18%
FELKÉRTEK a rokonaid erre? Ha nem, milyen alapon vársz anyagiakat tőlük azért amit te vállaltál?
2020. szept. 7. 20:06
 13/19 A kérdező kommentje:

"Nehéz a helyzeted, de szerintem nem jogos az elvárásod. Nem kérte tőled senki, hogy vállald, szép dolog, hogy megtetted, de a család nem köteles neked ezért fizetni."

nos, de, sokszor kértek már meg, főleg a fia, hogy intézzek vele kapcsolatos dolgokat, mert én itt vagyok, könnyebben intézkedek és mióta gondozásra szorul a mamám, a fia úgy viselkedik, mintha tök természetes lenne, hogy én egyedül gondoskodom róla. (igazából ő kb. 30km-re lakik, csak egy határ választ el minket, tehát ő még tudott is volna segíteni a határzár előtti években)

"Ki ápolta a nagyit, mielőtt neked pénzre lett szükséged?"

na már most, hogy megértsd, nem azóta ápolom a mamámat, amióta pénzre van szükségem. amióta meghalt anyám, kb. 5 éve, én, illetve ápolónők gondoskodunk róla. előtte nem volt rá szüksége, de a lánya elvesztése kegyetlenül megviselte sajnos, fizikailag és mentálisan egyaránt. kicsit félre értetted, nem azért kezdtem hirtelen ápolni, mert pénzre volt szükségem, hanem szükségem volt pénzre és úgy éreztem jogosan kérek egy kis anyagi segítséget (ráadásul kölcsön kértem, nem is örökbe, ezt kifelejtettem a kérdésből) az után, hogy évek óta gondoskodom róla.

"Ha előre szólsz, hogy pénzért vállalod, akkor a gyerekei eldöntik, akarnak-e téged ápolónak vagy sem."

öregem, ha előre tudom, hogy munka nélkül maradok fél évre, nem maradtam volna pénz nélkül és nem kellett volna anyagi segítséget kérnem senkitől :D

"ez a falun lakom, nincs munka meg már nagyon unalmas. Milliónyi falun élő dolgozik."

oké, kicsit konkretizálom. határ menti faluban lakom, a falu jelentős része szomszédos országba járt dolgozni, napi ingázással, miután bevezették a határzárat, ők szinte mind munka nélkül maradtak. mit gondolsz, miután egy 5000 lakosú faluban hirtelen lesz mondjuk közel 1000 munkanélküli egy olyan helyzetben, amiben a gyárak is visszafogják a termelést, mennyire könnyű munkát találni?

Köszönöm a válaszokat.

2020. szept. 7. 20:14
 14/19 anonim ***** válasza:
78%
Az eltartásit esetedben én is megfontolnám. Szerintem ez egy jó javaslat volt.
2020. szept. 7. 20:34
 15/19 anonim ***** válasza:
95%
Nem volt szörnyű dolog a kérésed. Ne engedj a negyvennyolcból, mert jogosan kérted a segítségüket, ők pedig fütyülnek segíteni.
2020. szept. 7. 21:17
 16/19 anonim ***** válasza:
15%
És ha nem teszik? Otthagyod az öreglányt?
2020. szept. 7. 22:00
 17/19 anonim ***** válasza:
50%

Ne haragudjatok, nehéz helyzetben vagyok, szükségem lenne némi pénzre, szeretnék tőletek kölcsön kérni, amint lesz munkám, részletekben X hónap alatt visszafizetem.

Kicsit másabb, mint az, hogy ja, amúgy szerintem most már jár nekem pénz, mert munkanélküliként ápolom a nagyit.

2020. szept. 8. 05:47
 18/19 A kérdező kommentje:

#17 látom már én is, hogy a kérdésemből úgy jön le, az utóbbi módon kértem, de hidd el, hogy az előbbi módon :D soha egy szóval nem hoztam fel, hogy "ápolom a nagyit", vagy ilyesmi és alapból kölcsön kértem azzal, hogy amint lesz stabil állásom, vissza fizetem.

Magamban gondoltam úgy, hogy kisegíthetnének azért cserébe, amiért ápolom évek óta a nagyit, de nem mondtam így, hogy ezért segítsenek, tényleg csak kölcsön kértem, amíg átvészelem ezt a néhány nehéz hónapot.

2020. szept. 8. 12:21
 19/19 anonim ***** válasza:
32%
Hm, szerintem meg csak az nem értette a kérdésed, aki nem akarta (itt elég sok az ilyen típusú válaszoló). Nekem pl teljesen àtjött, hogy valószínűleg nem így kérted, hogy “ha már àpoltam a nagyit, akkor...”. Ne pazarolj erre energiát, sok itt a frusztrált ember, aki itt éli ki magát.
2020. szept. 8. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!