Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek tényleg olyan...

Szerintetek tényleg olyan szörnyű dolog volt anyagi támogatást várni a koronavírus miatti nehéz idők alatt, amiért én gondoskodom a nagyanyánkról mindenki helyett?

Figyelt kérdés

Röviden a családi helyzet:

anyukám néhány éve meghalt, testvére külföldön él, és az én bátyám is.

anyai nagymamámmal élek egy faluban, így én gondoskodom róla amennyire csak tehetem, amikor tudok, anyagilag is segítek.

idén, sajnos a koronavírus miatt nagyon nehéz éven vagyok túl, február óta nem volt semmi bevételem egészen mostanáig. úgy gondoltam, amiért gondoskodok arról, hogy nagyanyánk és nagybátyám édesanyja rendben legyen, legyen mit ennie, tiszta legyen, legyen ápolónője, stb., tehát gyakorlatilag megoldom az életét, cserébe a család többi tagja segíthetne kicsit anyagilag, amíg átvészelem ezt a nehéz helyzetet, ám erre mindenki felháborodott, hogy mit képzelek, felnőtt ember vagyok, aztán miután mondtam, hogy hiába vagyok felnőtt, amikor egyszerűen nincs semmi munkalehetőség, nem jutok bevételhez (tényleg egy kis faluban élek, ahol még akkor is alig van munka, amikor nincs járvány és pánik és ezt a többiek is jól tudják), jöttek az okoskodások, hogy miért nem költöztem már el külföldre, stb... nagymamám volt az, aki a nyugdíjából kiszorított nekem annyit, hogy valamennyire rendezhessem a számláimat és néha megosztotta velem az ennivalóját, cserébe hálául, amikor találtam valami alkalmi munkát, viszonoztam. természetesen most, hogy lett újra munkám és újra jól keresek, nagyon segítőkész és rendes akar lenni mindenki, de valahogy már nem tudok rájuk ugyanúgy nézni, mint azelőtt.. szerintetek én gondolkodom rosszul, vagy én látom jól és ez tényleg szemétség volt a családtól?

2020. szept. 7. 18:21
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
95%
Nagyon is jól látod. A nagybátyádnak és a tesódnak is segítene kellett volna anyagilag, ha már rád maradt a egyedül ez az egész.
2020. szept. 7. 18:29
 2/19 anonim ***** válasza:
93%
Elég gáz. Azért külföldön nem kell fejre állni ahhoz hogy 1-200€-t félretegyen az ember,itthon meg az elég nagy segítség!
2020. szept. 7. 18:32
 3/19 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem most làthattad a valóságot. Hogy kitől mit várhatsz nehéz helyzetben. Szerintem ezt raktározd is el magadban. Nagymamádat segítsD, de a többiekkel csak módjával. Hidd el, nem jó a jótét lélek szerepét felvenni, mert semmire nem mész vele sajnos. Így, hogy most már tudod, igazából csak magadra számíthatsz, élj is úgy. Építs ki saját kapcsolatokat, ahova esetleg fordulhatsz vész esetén, barátok is tudnak ugyanúgy segíteni egymásnak, nemcsak rokonok. És mindig legyen tartalékod, ha tudsz képezni a jelenlegi fizudból. És igen, tényleg szemétség volt. Ehhez mérten tartsd a kapcsolatot velük a továbbiakban. És szerintem semmi esetre se erőltesd meg magad, ha esetleg segíteni kell valakinek. Nem kell bunkónak lenni, nem úgy kell előadni, ahogy ők (nem kell a szintükre süllyedni)egyszerűen mond azt, hogy nincs lehetőséged segíteni. Pont.
2020. szept. 7. 19:07
 4/19 anonim ***** válasza:
81%
És próbáld meg őket bevonni a mamád körüli teendőkbe is.
2020. szept. 7. 19:09
 5/19 anonim ***** válasza:
19%

Nehéz a helyzeted, de szerintem nem jogos az elvárásod. Nem kérte tőled senki, hogy vállald, szép dolog, hogy megtetted, de a család nem köteles neked ezért fizetni.

Nekem lesülne a pofámról a bőr, ha tesóimtól pénzt kérnék, amiért én lakom közel a szüleinkhez és én segítek nekik. Akkor is, ha nekik több a pénzük.

2020. szept. 7. 19:34
 6/19 anonim ***** válasza:
98%
Igazad van. A gyerekének kéne elsősorban gondoskodni róla, ehelyett, nem hogy nem segít, még természetesnek veszi a te munkádat. Ez valóban felháborító, és szomorú is.
2020. szept. 7. 19:34
 7/19 anonim ***** válasza:
84%
Nagyon jól látod! Köss eltartásit a nagymamáddal, mert amilyenek a rokonaid, az esetleges örökségből majd ki akarják venni a részüket. De aki igazán törődik a nagymamáddal érzelmileg és anyagilag is, az te vagy.
2020. szept. 7. 19:42
 8/19 anonim ***** válasza:
81%
Igényelj ápolási díjat és fontoljátok meg az eltartási szerződést!
2020. szept. 7. 19:42
 9/19 anonim ***** válasza:
81%
Ugyanezt akartam írni, mint az előttem lévők: ELTARTÁSIT ÍRJATOK!
2020. szept. 7. 19:45
 10/19 anonim ***** válasza:
76%
A bajban kiderült kire is számíthatsz....SENKIRE.
2020. szept. 7. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!