Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Széthullik a család és nem...

Széthullik a család és nem tudok mit tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A sógornőm a világ egyik legaranyosabb embere volt, imádtam. Aztán az esküvő után kifordult magából. Először apukánkat vette célba, hogy miért csak 50.000 forintot adott bele, amikor már 1 éve tudta, hogy lesz esküvő, gyűjthetett volna, bezzeg nyaralni el tudtak menni a feleségével.

Akkor még ezt benyeltem, bár nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy stresszes volt stb, elnézem.

Idén tavasszal megszületett a kislányuk, utána még jobban kifordult magából. A szülei (akiket 7 éven át szídott nekünk és elvileg utálja őket) lettek a világ legrendesebb emberei, mert nyugdíjasként 0-24 ráérnek a gyerekre vigyázni.

Utána anyukámat vette célba, hogy nincs annyi szabadideje, mert dolgozik és szar nagymama. Itt már elgurult a gyógyszerem, össze is vesztem vele nagyon.

Aztán "szent lett a béke" egészen addig, amíg a férjemet nem kezdte ki, hogy mekkora bunkó, amiért le sem szarja a gyerekét ha itt vannak nálunk. A férjem nem szereti a gyerekeket, de elvan velük, még el is szórakozott vele 10 percig, de neki ennyi elég. Nekem is bőven. Én is megkaptam, hogy nem közeledek a gyerekhez és nem fog szeretni. Érdekes, mert én is elvagyok vele, de én sem bírom x időnél tovább.

Megint összevesztünk. A tesóm közölte, hogy neki ilyen a stílusa, ő ilyen hirtelen haragú és nem gondolja át mielőtt kimond valamit. 30 évesen szerintem ez elég gáz, de mindegy.

Úgy érzem ezek miatt a tesómmal is romlik a kapcsolatom, bár ő azt mondja csak a sok munka meg a házvásárlás meg a gyerek viszi minden idejét, de akkor is baromi rosszul érzem magam.

A sógornőmmel beszéltem az első vitánál, azt mondta nem érti az egészet, neki semmi baja senkivel, holott ő generálja folyamatosan a vitát és most épp minket fikáz a családjának akit utál.

Tényleg nem tudom mit csináljak, én úgy érzem megpróbáltam helyrehozni, de nem lehet. Amennyire szerettem a sógornőmet, most annyira kezdem nem szeretni a hülyeségei miatt.

Jól esne, ha valaki tudna valami okosat mondani.

2020. aug. 26. 09:31
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki volt az az okostojás, aki privátban megkérdezte, hogy milyen a nemi életem a férjemmel, gőzöm sincs ez hogy jön ide, de gratulálok az IQ-jához. :D
2020. aug. 26. 13:36
 22/27 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen emberek. Állandóan szikrázik körülöttük a levegő és a feszültség mindig tapintható... sajnos ebből ne várd hogy megváltozik :/ Zárjatok össze a szüleiddel, a ti kapcsolatotokat ne engedd megrontani, aztán mást nem igen tudsz tenni :/
2020. aug. 26. 14:22
 23/27 anonim ***** válasza:
80%
Testvéred sem teljesen normális, hogy egy ilyen nőt elvisel. Ilyen volt ez már az esküvő előtt is, de most nyeregben van, kimutatja a foga fehérjét.
2020. aug. 27. 09:12
 24/27 anonim válasza:
65%
Szerintem pedig ez továbbra is egy nézőpont. Nem biztos, hogy a sógornőd vádjai és viselkedése alaptalan. Azt pedig továbbra is fenntartom, hogy ha családi békítőnek nem kértek fel, úgy ne te rendezd a szüleid és a sógornőd konfliktusát. A magad dolgával foglalkozz. Amúgy pedig, ha tényleg igazad van, miért is haragszik mindenki mindenkire? Hiszen, ha egyértelműen a sógornőd a gáz, akkor nyílvánvaló, hogy a tesódat leszámítva mindenki ugyanazon az oldalon áll, nem?
2020. aug. 27. 09:35
 25/27 A kérdező kommentje:

Utolsó! Írok akkor konkrét példákat:

Évekig szidta a bátyját, hogy mekkora szar alak amiért semmit nem segít nekik (költöztek párszor, volt lakásfelújítás és csak mi segítettünk).

Utána szidta a szüleit, hogy milyen szar emberek, az apja mekkora sóher mert kifizetteti vele a kocsi felét amit neki adott, az anyja egy rohadék és soha többet nem áll szóba velük. Mivel ezt a nagyanyjának is mondta (enyhén elferdítve a valóságot), ezért ők sem beszéltek évekig.

Anyu 100x rászólt, hogy ne beszéljen így a szüleiről, pláne ne mások előtt, mert akármilyenek is, mindig segítenek neki. De ezt pl.én is mondtam neki anno, hogy ha apám akkora szar alak lenne amiket ő mond a sajátjáról, akkor nem fogadnám el a kocsit, hanem inkább kifizetném a teljes árat egy idegennek.

Most velük épp rendben van kb fél éve és most épp minket szid ezért-azért, holott előtte jóban volt a 2 család is, mert anyunak volt annyi intelligenciája (és nekünk is), hogy nem fújtunk rájuk csak mert ők azt mondják.

Úgyhogy összességében a szarkeverés miatt nem beszél senki senkivel és már apukám is mondta, hogy hallotta vissza anyuról a dolgokat.

Én meg utálom a feszültséget, szerintem ez marhára nem normális és egyre inkább úgy érzem, hogy pl. a 23-asnak van igaza és a többieknek, akik hasonló véleményen vannak.

2020. aug. 27. 11:36
 26/27 anonim válasza:
49%
Nyílván annak adok igazat, akinek a véleménye igazodik az enyémhez...
2020. aug. 28. 07:36
 27/27 A kérdező kommentje:
Lehet, nálam ez nem így van. Csak logikusan végiggondoltam.
2020. aug. 28. 19:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!