Széthullik a család és nem tudok mit tenni?
Sziasztok!
A sógornőm a világ egyik legaranyosabb embere volt, imádtam. Aztán az esküvő után kifordult magából. Először apukánkat vette célba, hogy miért csak 50.000 forintot adott bele, amikor már 1 éve tudta, hogy lesz esküvő, gyűjthetett volna, bezzeg nyaralni el tudtak menni a feleségével.
Akkor még ezt benyeltem, bár nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy stresszes volt stb, elnézem.
Idén tavasszal megszületett a kislányuk, utána még jobban kifordult magából. A szülei (akiket 7 éven át szídott nekünk és elvileg utálja őket) lettek a világ legrendesebb emberei, mert nyugdíjasként 0-24 ráérnek a gyerekre vigyázni.
Utána anyukámat vette célba, hogy nincs annyi szabadideje, mert dolgozik és szar nagymama. Itt már elgurult a gyógyszerem, össze is vesztem vele nagyon.
Aztán "szent lett a béke" egészen addig, amíg a férjemet nem kezdte ki, hogy mekkora bunkó, amiért le sem szarja a gyerekét ha itt vannak nálunk. A férjem nem szereti a gyerekeket, de elvan velük, még el is szórakozott vele 10 percig, de neki ennyi elég. Nekem is bőven. Én is megkaptam, hogy nem közeledek a gyerekhez és nem fog szeretni. Érdekes, mert én is elvagyok vele, de én sem bírom x időnél tovább.
Megint összevesztünk. A tesóm közölte, hogy neki ilyen a stílusa, ő ilyen hirtelen haragú és nem gondolja át mielőtt kimond valamit. 30 évesen szerintem ez elég gáz, de mindegy.
Úgy érzem ezek miatt a tesómmal is romlik a kapcsolatom, bár ő azt mondja csak a sok munka meg a házvásárlás meg a gyerek viszi minden idejét, de akkor is baromi rosszul érzem magam.
A sógornőmmel beszéltem az első vitánál, azt mondta nem érti az egészet, neki semmi baja senkivel, holott ő generálja folyamatosan a vitát és most épp minket fikáz a családjának akit utál.
Tényleg nem tudom mit csináljak, én úgy érzem megpróbáltam helyrehozni, de nem lehet. Amennyire szerettem a sógornőmet, most annyira kezdem nem szeretni a hülyeségei miatt.
Jól esne, ha valaki tudna valami okosat mondani.
Az a probléma, hogy a sógornő (mint kiderült) nem annyira gerinces, hogy mások szemébe mondja ha valami nem tetszik neki. Mindig azzal van baja, aki épp nincs ott, én meg az ilyen típusú emberekkel nem tudok azonosulni, ezért érzem azt, hogy megoldhatatlan a probléma. Az zavar nagyon, hogy nem vagyok hozzászokva az ilyen brazil szappanoperás hülyeségekhez, mert nálunk mindig jó hangulat volt és nyugalom, most meg nem találkozunk 1 hülye miatt egymással.
Miért kellene nekem a gyerekre vigyázni? Elvagyok vele ha együtt vagyunk, eljátszunk, elszórakozunk, de nekem azért nincs gyerekem, mert nem hiányzik a velük való foglalkozás és hosszútávon nem tudok velük mit kezdeni, idegesítenek, fárasztanak.
A tesómmal mindenképp beszélek, csak gondoltam hátha meg lehet oldani a sógornőmmel is a dolgokat, mert eddig nem ilyen volt a viszony és engem zavar.
"Szerintem beszélj a tesóddal,hogy állítsa már le a sogit."
Hiába próbál beszélni vele, ha a tesó papírp...cs. És talál magyarázatot a felesége hülye viselkedésére, ahogy olvastam.
#11"Miért kellene nekem a gyerekre vigyázni? Elvagyok vele ha együtt vagyunk, eljátszunk, elszórakozunk, de nekem azért nincs gyerekem, mert nem hiányzik a velük való foglalkozás és hosszútávon nem tudok velük mit kezdeni, idegesítenek, fárasztanak."
Lehet ez az ő irányából úgy jön le, hogy beleszakad a gyerek dolgokba és nem kap segítséget. És egyetértek veled abban, hogy ez senkinek nem kötelessége, és ők választották ezt az életet és furcsa lenne, ha neked is gyereket kellene vigyázni, amikor ezt ő szerette volna. De az fontos, hogy attól még lehet ez az ami neki a bántó dolog, hogy nagy nehézségei vannak épp az életben és egyedül hagyva érzi magát. Szóval ezt kell megbeszélni. Mert ha másról beszéltek, akkor csak félremegy az egész.
Valahogy azt kellene elmondani, hogy ti szeretitek őt, azt aki a házasság és gyerek dolgok előtt, mint egyén volt. De ti ezt nem egy egymás segítő viszonynak tartjátok, hanem csak barátinak. Nem tudom ezt, hogy lehet úgy elmondani, hogy ne bántsa meg őt.
11: "Az a probléma, hogy a sógornő (mint kiderült) nem annyira gerinces, hogy mások szemébe mondja ha valami nem tetszik neki. Mindig azzal van baja, aki épp nincs ott, én meg az ilyen típusú emberekkel nem tudok azonosulni, ezért érzem azt, hogy megoldhatatlan a probléma."
Ha legközelebb előtted panaszkodik bárki másra, szólj rá, hogy ezt neki mondja, mert te nem vagy kíváncsi rá. Ha a szüleidet szidja, akkor meg pláne mondd neki, hogy nem tűröd el senkitől, hogy előtted a szüleidet szidják.
Itt az a probléma, hogy nagyon más az életfelfogásotok és ezek a dolgok ütköznek. A sógornőd láthatóan családcentrikusabb, de a te családod részéről nem kap elég "érdeklődést".
Az, hogy apukátok 50 ezret ad a gyereke esküvőjébe, miközben egy éve tud már a lagziról és nyaralásra is futja, szerintem is gáz...mert oké, nem elvárható, hogy kifizessenek egy egész/fél lagzit, de ez meg a másik véglet szerintem. Mondjuk, én a sógornő helyében max. magamban alkotnám meg a véleményem, de azért megalkotnám.
Lehet, hogy anyukádékkal sem az a baja, hogy nem érnek rá 0-24-ben, hanem az, hogy egyáltalán nem is érdeklődnek a gyerek iránt, hozzátok hasonlóan. Mennyit foglalkoznak a gyerekkel, meglátogatják legalább heti egyszer?
16-os, ha meg túl gyakran akarnának foglalkozni a gyerekkel, akkor azért szidná őket. Ismerem ezt az embertípust. Egyszerűen magát mindenkinél különbnek tartja, és mindenkit leszól maga körül. És mindenkinek minden viselkedését rosszra magyarázza, csak ő, és az ő vér szerinti rokonai csinálnak mindent jól.
Figyeld meg, majd a gyereke is mindenkinél okosabb, ügyesebb lesz. Ha bármiben is rossz visszajelzést kap, akkor a társai, az óvónők, a tanítónők lesznek a hibásak.
16-os válaszra reagálva kérdezem, hogyha a családban , ebben az esetben a tesónak van gyereke , de mondjuk a kérdezőnek nincsen, akkor miben kellene megnyilvánulnia , hogy foglalkoznak a gyerekkel?
Azt gondolom, hogy valóban nyeregben lett, mert ők házasok és van már gyerekük.
Ez sok nőben magabiztosságot idéz elő, mert ő vagy ők már teljesítettek a család felé és kinyílik a csipa tőle, hogy így mondjam.
Ugyanakkor lehet, hogy másra számított.
Mondjuk arra, hogy több segítséget kap, ami ugyan nem jár automatikusan, de megeshet.
Viszont ő nem várhatja el, hogy többe törődj az ő gyerekével, mint ami neked jól esik.
Utolsó! Mi is házasok vagyunk egy ideje, senkinek nem új dolog a családban, hogy nem szeretnénk gyereket (a sógornőnek sem), mert nem vagyunk oda értük. Nyilván az ő gyereküket szeretjük mert családtag, de nem gügyögünk meg olvadunk el ha meglátjuk plusz nem rajongjuk körbe. Ettől függetlenül ha elmegyek vásárolni és látok valamit amiről úgy gondolom, hogy jó lehet neki, azt megveszem. De vettem már neki pelenkát is, mert épp akciós volt és gondoltam örülnének neki.
Szóval nem úgy kell elképzelni, hogy fintorgok a gyerektől meg pofákat vágok ha meglátom, elvagyok vele, de nem igénylem, hogy egyfolytában nyomkodjam vagy körülötte forogjon nálam a világ. De mint mondtam, ezt azelőtt is tudták rólam/rólunk.
Apukám anyagi helyzete meg nem vitatéma, plusz a sógornőnek semmi köze hozzá. Az meg szerintem baromi gáz, ha az ember tart egy 150 fős esküvőt, meghívja a boltos nénit is, aztán elvárja, hogy a vendégek kifizessék, hogy a végén nullán legyen. Apukám meg épp abban az évben költözött egy felújítandó lakásba és elmentek nyaralni, amíg folyt a felújítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!