Széthullik a család és nem tudok mit tenni?
Sziasztok!
A sógornőm a világ egyik legaranyosabb embere volt, imádtam. Aztán az esküvő után kifordult magából. Először apukánkat vette célba, hogy miért csak 50.000 forintot adott bele, amikor már 1 éve tudta, hogy lesz esküvő, gyűjthetett volna, bezzeg nyaralni el tudtak menni a feleségével.
Akkor még ezt benyeltem, bár nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy stresszes volt stb, elnézem.
Idén tavasszal megszületett a kislányuk, utána még jobban kifordult magából. A szülei (akiket 7 éven át szídott nekünk és elvileg utálja őket) lettek a világ legrendesebb emberei, mert nyugdíjasként 0-24 ráérnek a gyerekre vigyázni.
Utána anyukámat vette célba, hogy nincs annyi szabadideje, mert dolgozik és szar nagymama. Itt már elgurult a gyógyszerem, össze is vesztem vele nagyon.
Aztán "szent lett a béke" egészen addig, amíg a férjemet nem kezdte ki, hogy mekkora bunkó, amiért le sem szarja a gyerekét ha itt vannak nálunk. A férjem nem szereti a gyerekeket, de elvan velük, még el is szórakozott vele 10 percig, de neki ennyi elég. Nekem is bőven. Én is megkaptam, hogy nem közeledek a gyerekhez és nem fog szeretni. Érdekes, mert én is elvagyok vele, de én sem bírom x időnél tovább.
Megint összevesztünk. A tesóm közölte, hogy neki ilyen a stílusa, ő ilyen hirtelen haragú és nem gondolja át mielőtt kimond valamit. 30 évesen szerintem ez elég gáz, de mindegy.
Úgy érzem ezek miatt a tesómmal is romlik a kapcsolatom, bár ő azt mondja csak a sok munka meg a házvásárlás meg a gyerek viszi minden idejét, de akkor is baromi rosszul érzem magam.
A sógornőmmel beszéltem az első vitánál, azt mondta nem érti az egészet, neki semmi baja senkivel, holott ő generálja folyamatosan a vitát és most épp minket fikáz a családjának akit utál.
Tényleg nem tudom mit csináljak, én úgy érzem megpróbáltam helyrehozni, de nem lehet. Amennyire szerettem a sógornőmet, most annyira kezdem nem szeretni a hülyeségei miatt.
Jól esne, ha valaki tudna valami okosat mondani.
A sógornőd mindig is ilyen volt, csak most mutatja meg kicsoda is valójában, mert nyeregbe érzi magát a gyereke miatt a családotokban.
Szét fogja a családot robbantani. Ez is a célja.
Úgy tűnik a viták forrása az, hogy segít e neki valaki a gyerekeivel, meg mennyit foglalkozik velük más. Szóval ezt a konkrét dolgot kellene megbeszélni vele. Azt, hogy mindenki másképp szereti és tudja tölteni az idejét, és attól nem tesz semmi rosszat, ha épp nem a gyerekeire szeretne vigyázni. Ha valaki megteszi szívesen akkor annak lehet örülni, de nem kellene bántani másokat.
De ezt lehetne valahogy finomabban, mint ahogy írom. De ha ez a konfliktus forrása akkor ezt kellene rendbetenni, hogy attól, hogy ebben nem mindegy úgy alakul ahogy szeretné, azért ne bántson másokat, mert így sérülnek a kapcsolatok.
Azért az,hogy széthullik a család az erős túlzás,nem?
Szerintem beszélj a tesóddal,hogy állítsa már le a sogit.
Van itt kettővel lentebb egy olyan kérdés, ami ennek a kérdésnek a pepitája :)
A házasság és a gyerek is nagy változás az ember életében, lehet ezt látod úgy, hogy megváltozott, pedig lehet, hogy csak keresi még magát ebben a szerepben. Illetve ugye a másik oldal álláspontját nem ismerhetjük, így én tartozkodom az állásfoglalástól, üljetek le és őszintén mondd el neki mi bánt.
A hirtelen haragúság nem korfüggő. Az ilyen embereket sokszor nehéz elviselni, 2 "jó" dolog van bennük:
- nem a hátad mögött áskálódnak
- általában tényleg nem gondolják komolyan
Ettől függetlenül, ha épp túl van egy ilyen "robbanáson", muszáj higgadtan elbeszélgetni vele arról, hogy így nem lehet viselkedni.
Lehet, hogy mindig ilyen volt. Nem tudom, akkor csak nekem nem tűnt fel. Nálunk nem volt divat a családban mások kibeszélése, ha bajunk volt, akkor megbeszéltük a másikkal negyszemközt, nem a háta mögött mondtuk másoknak.
Ráadásul nem bírom a "mindenki hülye körülöttem" típusú embereket és nem gondoltam volna, hogy ő is ilyen (lesz).
A tesómmal már beszéltem, meg fogok megint, csak nehéz vele újabban összeegyeztetni egy találkozót.
Jelenleg ott tartunk, sikerült úgy megkevernie a sz.rt, hogy szinte senki nem beszél senkivel, pedig nem volt soha bajunk a másikkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!