Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Széthullik a család és nem...

Széthullik a család és nem tudok mit tenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A sógornőm a világ egyik legaranyosabb embere volt, imádtam. Aztán az esküvő után kifordult magából. Először apukánkat vette célba, hogy miért csak 50.000 forintot adott bele, amikor már 1 éve tudta, hogy lesz esküvő, gyűjthetett volna, bezzeg nyaralni el tudtak menni a feleségével.

Akkor még ezt benyeltem, bár nem tetszett, de úgy voltam vele, hogy stresszes volt stb, elnézem.

Idén tavasszal megszületett a kislányuk, utána még jobban kifordult magából. A szülei (akiket 7 éven át szídott nekünk és elvileg utálja őket) lettek a világ legrendesebb emberei, mert nyugdíjasként 0-24 ráérnek a gyerekre vigyázni.

Utána anyukámat vette célba, hogy nincs annyi szabadideje, mert dolgozik és szar nagymama. Itt már elgurult a gyógyszerem, össze is vesztem vele nagyon.

Aztán "szent lett a béke" egészen addig, amíg a férjemet nem kezdte ki, hogy mekkora bunkó, amiért le sem szarja a gyerekét ha itt vannak nálunk. A férjem nem szereti a gyerekeket, de elvan velük, még el is szórakozott vele 10 percig, de neki ennyi elég. Nekem is bőven. Én is megkaptam, hogy nem közeledek a gyerekhez és nem fog szeretni. Érdekes, mert én is elvagyok vele, de én sem bírom x időnél tovább.

Megint összevesztünk. A tesóm közölte, hogy neki ilyen a stílusa, ő ilyen hirtelen haragú és nem gondolja át mielőtt kimond valamit. 30 évesen szerintem ez elég gáz, de mindegy.

Úgy érzem ezek miatt a tesómmal is romlik a kapcsolatom, bár ő azt mondja csak a sok munka meg a házvásárlás meg a gyerek viszi minden idejét, de akkor is baromi rosszul érzem magam.

A sógornőmmel beszéltem az első vitánál, azt mondta nem érti az egészet, neki semmi baja senkivel, holott ő generálja folyamatosan a vitát és most épp minket fikáz a családjának akit utál.

Tényleg nem tudom mit csináljak, én úgy érzem megpróbáltam helyrehozni, de nem lehet. Amennyire szerettem a sógornőmet, most annyira kezdem nem szeretni a hülyeségei miatt.

Jól esne, ha valaki tudna valami okosat mondani.

2020. aug. 26. 09:31
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
86%

A sógornőd mindig is ilyen volt, csak most mutatja meg kicsoda is valójában, mert nyeregbe érzi magát a gyereke miatt a családotokban.

Szét fogja a családot robbantani. Ez is a célja.

2020. aug. 26. 09:42
 2/27 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőd egy fikagép, valószínűleg észre sem veszi, hogy mindenkinek szíd mindenkit.
2020. aug. 26. 09:49
 3/27 anonim ***** válasza:
85%
A sgórnőd tipikus "Nem én akartam megszületni, nekem minden jár" típus. Lásd, szülei 0-24 kiszolgálják. AZért arra kíváncsi vagyok, hogy az ilyen emberek milyen gyereket fognak felnevelni.
2020. aug. 26. 10:01
 4/27 anonim ***** válasza:
100%

Úgy tűnik a viták forrása az, hogy segít e neki valaki a gyerekeivel, meg mennyit foglalkozik velük más. Szóval ezt a konkrét dolgot kellene megbeszélni vele. Azt, hogy mindenki másképp szereti és tudja tölteni az idejét, és attól nem tesz semmi rosszat, ha épp nem a gyerekeire szeretne vigyázni. Ha valaki megteszi szívesen akkor annak lehet örülni, de nem kellene bántani másokat.

De ezt lehetne valahogy finomabban, mint ahogy írom. De ha ez a konfliktus forrása akkor ezt kellene rendbetenni, hogy attól, hogy ebben nem mindegy úgy alakul ahogy szeretné, azért ne bántson másokat, mert így sérülnek a kapcsolatok.

2020. aug. 26. 10:16
 5/27 anonim ***** válasza:
86%

Azért az,hogy széthullik a család az erős túlzás,nem?

Szerintem beszélj a tesóddal,hogy állítsa már le a sogit.

2020. aug. 26. 10:21
 6/27 anonim ***** válasza:
60%

Van itt kettővel lentebb egy olyan kérdés, ami ennek a kérdésnek a pepitája :)

A házasság és a gyerek is nagy változás az ember életében, lehet ezt látod úgy, hogy megváltozott, pedig lehet, hogy csak keresi még magát ebben a szerepben. Illetve ugye a másik oldal álláspontját nem ismerhetjük, így én tartozkodom az állásfoglalástól, üljetek le és őszintén mondd el neki mi bánt.

2020. aug. 26. 10:25
 7/27 anonim ***** válasza:
91%

A hirtelen haragúság nem korfüggő. Az ilyen embereket sokszor nehéz elviselni, 2 "jó" dolog van bennük:

- nem a hátad mögött áskálódnak

- általában tényleg nem gondolják komolyan

Ettől függetlenül, ha épp túl van egy ilyen "robbanáson", muszáj higgadtan elbeszélgetni vele arról, hogy így nem lehet viselkedni.

2020. aug. 26. 10:35
 8/27 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy mindig ilyen volt. Nem tudom, akkor csak nekem nem tűnt fel. Nálunk nem volt divat a családban mások kibeszélése, ha bajunk volt, akkor megbeszéltük a másikkal negyszemközt, nem a háta mögött mondtuk másoknak.

Ráadásul nem bírom a "mindenki hülye körülöttem" típusú embereket és nem gondoltam volna, hogy ő is ilyen (lesz).

A tesómmal már beszéltem, meg fogok megint, csak nehéz vele újabban összeegyeztetni egy találkozót.

Jelenleg ott tartunk, sikerült úgy megkevernie a sz.rt, hogy szinte senki nem beszél senkivel, pedig nem volt soha bajunk a másikkal.

2020. aug. 26. 10:51
 9/27 anonim válasza:
32%
Nem neked kell mindenki problémáját és konfliktusát megoldani, mindenki oldja meg a magáét. Ha édesapádat és édesanyádat mószerolja, akkor őket ne te védd meg, ha igazuk van, meg tudják magukat védeni ők maguk. Annyit mondhatsz, ha probléma van velük, legyen tökös és nekik mondja. A gyerekre vigyázhatnál többet, ha látod, hogy ezzel ténylegesen segítesz, és nem csak lepasszolja a pulyát. Ha alig látjátok egymást, és fejenként 10 perc elég a gyerekre szerinted, aki szintén a család tagja, Te miért gondolod, hogy 10 percnél többet érdemelnél? Végül pedig kommunikálj a tesóddal, ne a sógornődön agyalj. Mert a testvéri viszony a kettőtök kapcsolatán múlik, nem a sógornődön. Ha szar valami, azon ronthat, de egy kivűálóan működő dolgot nem nagyon lehet kikezdeni.
2020. aug. 26. 10:54
 10/27 anonim ***** válasza:
100%
#8 csak ne arról beszéljetek, hogy ki a hülye, hanem konkrét problémákról.
2020. aug. 26. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!