Hogyan oldják meg a 3 vagy több gyermekes anyák, hogy vissza tudjanak menni dolgozni? Mindenkinek segít a család?
Az a baj, hogy a pontos helyzeted ismerete nélkül csak okoskodni könnyű innen messze, valódi tanácsot adni nehéz.
Ki számít családnak? Nálunk apuka segített nekem, már ha nevezhetjük segítségnek, hiszen ugyanúgy a dolga neki is, talán jobb szó, hogy megosztottuk.
Neked melyik része az amit nehezen oldalt meg? Mire vagy kiváncsi?
Alapvetően ő visze őket reggel, délután már én Megyek értük.
Ha betegek, hol én vagyok táppénzen, de ha tud apuka csúsztatja le az óráit.
Este játékidőben takarítás, főzés. Oviból haza bevásárlás.
Otthon voltam a 3. 4 éves koráig. Aztán dolgoztam 1 évet 8 órában + 2 óra utazás. Anyós segített délutánonként hozni-vinni őket, de elfáradt nagyon, a gyerekek meg meghülyültek az anyahiánytól.
Azóta 6 órában dolgozom, kezdetben 10 perc sétányira, aztán itthonról, na így szuperül működik, bárhová el tudom vinni őket, nem kell szabit kivenni az anyák napi ünnepség meg társai miatt.
Hozzátenném, szerencsémre nem betegesek, és apjuk is totál rugalmasan dolgozik. Ami persze azt is jelenti, hogy nem lehetett megkérni, amikor 8 órában dolgoztam, hogy minden nap 4-kor legyen ott értük.
Van két ismerősöm is, egyiknek három gyermeke van, a másiknak 5. Viszonylag jómódban élnek. A három gyerekesnél a nagyszülők mindkét részről rengeteget segítenek és a házastárs is olyan, hogy bármikor bevonható. Az 5 gyerekes főállású anya, máshogy nem jutna ideje mindenre.
Megjegyzem, a kormány ezért dobálódzik nagylelkűen a három gyerekesek adómentességével, mert alig van nő, aki normális időrendben vissza tud menni és vissza is veszik három gyerek mellett.
4+ *Hiába próbálom, nekem egyszerűen nem jön össze, hogy a munkát és a családot összeegyeztessem.
Össze jönne, mert össze kell jönnie-ha akarnád.
Hát igen, ha kénytelen vagy visszamenni dolgozni, akkor nem opció, hogy a két iskolás különböző suliba megy és ráadásul a nagy nem tud egyedül közlekedni. Akkor muszáj lenne ugyanoda járniuk, sőt, a suli harmadik napjától a nagy kísérné haza a kicsit. Valószínű, hogy akkor a legközelebbi suliba járnának. Mert muszáj. Mert így tudnátok megoldani.
Eddig belefért az, ahogy csináltátok, kérdés, hogy ezután is belefér-e. Tudjátok-e továbbra is nélkülözni a kereseted (nagy részét, mert lehetsz főállású anya), vagy át kell szervezni a gyerekek életét. A nagy gyorsan belejönne az önálló közlekedésbe, hacsak nem egy sérült, autista vagy más okból nehézségekkel küzdő gyermekről van szó.
*kb 3 szabad órám és már mehetek is a kicsiért.
Mert?
*A kicsi 6 éves (ovis) vele és a kisebbik bátyjával (8 éves) vagyok gyesen
Miért vagy Gyes-en?
Reggel nem nyolcra kell bevinni a gyerekeket ha dolgozol.Pl.
Ez nem téma. Kocsi nélkül egyenként voltak víve a gyerekeim.Vittem őket..3-at három helyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!