Hogyan oldják meg a 3 vagy több gyermekes anyák, hogy vissza tudjanak menni dolgozni? Mindenkinek segít a család?
2-es voltam. Valami spéci oviba-suliba járnak? Az enyémek kb ugyanekkorák, Az iskola és az óvoda egymás mellett van, itthonról 10 perc sétányira, és a nagy meg a középső simán jönnek-mennek kettesben reggel-délután.
Meg ha jól értem, ebéd után mész az óvodásért? Mert abba így akkor valóban nem fér bele még egy 4 órás munka sem.
Mindhárman autisták, a két kicsinek ADHD is társul mellé és a bizottság mindhármuknak más, a képességeiknek megfelelő intézményt jelölt ki.
Igen, szerintem is az utazás a sok, de ennél gyorsabban nem megy.
A nagyszülők csak zárt helyiségben vigyáznak rájuk, utcára nem mernek velük menni.
A kicsi idegen helyen nem alszik délután, de a többieket sem akarja hagyni aludni, az meg nem fér bele, hogy valaki csak vele legyen.
Remélem, ha nőnek ez változni fog, mert így kilátástalan. Már több helyen voltam 4 órában, de sehol nem viselték jól, mikor már 9- kor jött a telefon, hogy "Anyuka orvoshoz kéne vinni, mert elesett, leesett, lázas, hány..."
"Mindhárman autisták, a két kicsinek ADHD is társul mellé és a bizottság mindhármuknak más, a képességeiknek megfelelő intézményt jelölt ki."
Így érthető. Ebben az esetben a gyerekek érdekében azt mondanám, hogy próbáljátok meg inkább összehúzni a nadrágszíjat és legyél főállású anya. (Sajnos vannak olyan családok, ahol ezt nem lehet megoldani, és így sérül a gyerekek érdeke, mert nem fér bele időben a szülőnek, hogy három helyre vigye a három gyereket. De hacsak lehet, ti oldjátok meg.) Azzal, ha magad főzöl, van időd megjavítani a szakadt ruhákat, vaterán kiárusítani, ami már nem kell stb., valamennyit tudtok spórolni. Lehet, hogy valami kis vállalkozást is tudsz indítani (bár a magyar jogszabályi környezetben elég nehézkes).
Ajánlom a Kiszámoló blogot, vannak cikkek arról, hogyan találjuk meg a családi költségvetésben a felesleges tételeket, meg a vállalkozásindításról is:
Gondolkozz el, hogy mit tudnál otthonról, abban a három szabad órában dolgozni (vagy mit kéne ehhez tanulnod). Pl. fordítás, webfejlesztés, korrepetálás (arra persze nem a legjobb a délelőtt...), kézműves termékek árusítása a meskán stb. Blogot is indíthatsz arról, hogy hogyan nevelsz három autista gyermeket, ha ezzel népszerű leszel, akkor szintén termelhet bevételt - ilyesmi a [link] (volt gyereketeto.hu, előtte Jócsontblog - ahogy nőtt a népszerűsége, egyre inkább átment üzleti célú blogba).
Az autista gyermekre igényelhet a magasabb összegű családipótlék öt, és a gyest is. 10 éves korukig jár utánuk. Viszont elmehetsz ápolásira is. Az valamennyivel több, mint a gyes. Nekem is van 2 autistám. Sajnos én is csak esti munkát tudtam vállalni, pár órás át, mikor férjem hazáért, akkor indultam dolgozni. Ja és persze sehol nem jelentettek be sajnos. Azt tudom tanácsolni, hogy amit lehet, igényel a gyerekek után. Utazási kedvezmény, ingyenes étkeztetés, kiemelt csp, gyes, ingyenes pelus, ha szükség van rá, ezekkel sokat lehet spórolni.
És egy jó tanács, néha bízd rá őket valakire, és menjetek el a férjeddel kikapcsolódni pár órát. Az embert teljesen depresszióssá tudja tenni ha egyfolytában otthon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!