Megengednéd a 16 éves lányodnak a tetoválást?
én 18 évesen csináltattam, de lőtte már évekig tudtam, hogy akarok és azt is, hogy milyen mintát. a lapockámon van, 8cm. a tetoválástól senki sem lesz züllött vagy rossz ember, ez csak egy dolog az életben. DE! vegyen figyelembe minden szempontot! pl milyen munkát akar majd végezni, mennyire takarható, milyen egyetemre, fősulira akar menni, mennyire áll közel hozzá a minta, stb. mert sok helyen manapság sem néznek jó szemmel egy olyan tetoválást, ami látható helyen van. nekem a lapockámon szinte sosem látszik, max nyáron, de nem biztos, hogy az egyetemen ezt jó szemmel néznék(vagy éppen a szakmai gyakorlaton). szerintem persze egy elég begyöpösödött dolog, de így van és alkalmazkodni kell hozzá. ezek olyan dolgok, amiket át kell gondolnia. azzal semmire sem mész, hogy azért ne csináltass, mert te, mint a szülője azt mondtad, ez csak olaj a tűzre. lehet ezeken elgondolkodik és azt mondja elhalasztja még pár évet. ne dacból csináltassa meg. szóval kár tiltanod.
egyébként minden normális helyen kérik a szülői beleegyezést, ahol nem kérnek ot eleve nem szabad csináltatni. én azt mondom azzal éred el a legtöbbet, ha nem tiltod, de észérvekkel meggyőzöd. én sem engedném, hogy 16 évesen tetováltasson, pedig nekem is van. de 16 évesen még fiatal hozzá. neki is van esze, ha partnerként állsz a dologhoz őt sem a dac fogja vezérelni és akkor sokmindenről meg tudod győzni.
Nekem több tetoválásom is van (és lesz is még bőven), de azért 16 évesen nem engedném. Azért nem, mert nekem is voltak minta elképzeléseim, és rengeteget változott az ízlésem közben, szóval örülök, hogy hagytam magam gondolkodni, és nem csaptam bele azonnal!
Imádom a tetkókat, de csak olyan helyre vagyok hajlandó varratni, amit el tudok takarni, ha úgy hozza a sors.
Valahogy beszéld meg vele, hogy várjon vele, tervezgessen még, főleg a helyet, mert megszívhatja később!
Kozmetikai tetoválást nem ajánlom, mert ha az elkezd kikopni hülyén néz ki. Nem egyszerre tűnik el a festék. Inkább hennát.
Amúgy van egy jó szalon, ahol nagyon jól dolgoznak és olcsón. A váll tetoválásom (20 cm-es, szép színes virágok) 22 ezer forint volt, ami máshol 40-50 ezer is lenne, ha nem több...
van egy ötletem.
16 évesen sok olyat csinál az ember amit esetleg később megbánhat.
Mondd azt neki: egy feltétellel lehet tetkója. adj neki 4-5 hónapot,gondolja át. és ha még akkor is akarja,akkor beszállsz a buliba,de nem akarod hallani a sírást.
könnyen lehet,így meggondolja magát.
17L
egyébként én is szeretnék tetkót,de csak egyet,és egy konkrétat amit én terveztem. de csak 18 után(nem szülők miatt,hanem mint szülinapi ajándék magamnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!