Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednéd a 16 éves lányodna...

Megengednéd a 16 éves lányodnak a tetoválást?

Figyelt kérdés
Van pár barátja, hozzátenném, már mind elmúltak 18 évesek, akiknek van tetkójuk. Nyilván, hogy neki is megtetszett a dolog,rájött, hogy akkor már neki miért ne lehetne egy olyan. Mikor bejelentette, majdnem lehidaltam, mondom "Nem, dehogy fogod elcsúfítani magad, legalábbis nem az én beleegyezésemmel". Én nyitott szülő vagyok, de ő a karjára akar tetováltatni valami mintát, mert hogy az milyen szép stb. Először hisztizett, aztán lehiggadt, azt hittem, túllépett rajta. Most viszont a gépen a dokumentumok között rengeteg mintát találtam elmentve, aztán látta is, hogy megláttam és mondta, hogy akkor is csináltat, tud egy helyet, ahol nem kell szülői beleegyezés. Hát mondom remek. Ráadásul megy 2 napra a Szigetre is, akár ott is csináltathat, amennyire rá van állva a témára. Olyan mérges vagyok, eddig még le is nézte azt, akinek tetoválása van, most meg teljesen megváltozott a véleménye éss mindenáron akar a karjára. Ti élből elutasítanátok a gyereketek eme ötletét vagy elgondolkodnátok rajta? Én attól félek, hogy ha tiltom, elmegy valami olyan helyre, ami még csak nem is biztonságos. Mert milyen az a hely eleve, ahol kiskorúaknak csinálnak. Segítsetek légyszíves.
2010. aug. 5. 15:02
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
55%
Lányom középiskolába ment, első osztályban az egyik lánynak már a bokáján hátán csípőjén volt tetoválás és nyelv ajak köldök piercingje is, és ezt mind általános iskolás korában csináltatta meg. Enyhén ledöbbentem, egyébként az édesanyjával találkoztam szülőértekezleteken, és teljesen normális felnőtt ember, de azt nem értem a mai napig, hogy lehetett ilyen engedékeny...
2010. aug. 5. 15:20
 32/53 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló helyzetben voltam, mint a lányos, csak én a piercinggel.16 éves voltam és mondtam anyunak, hogy szeretnék..először nem tetszett neki...majd pár nap múlva azt mondta, hogy "rendben, de egy feltétellel..." várnom kellett fél évet...és ha fél év múlva még mindig akarom...akkor ők fizetik és intézik el nekem. Így is lett...én megnyugodtam...mert végül is megengedte...anyu is megnyugodott, hogy nem csak egy kósza ötlet. Fél év múlva, a szülinapomra meg is kaptam.

azóta is megvan....jó pár éve

22/L

2010. aug. 5. 15:21
 33/53 anonim ***** válasza:
51%

szerintem egy 16 éves még túlzottan csapongó ahhoz, h tudja h mi az amit hosszú évek távlatából szeretne viselni....örülök, h semmi maradandót nem csináltam magammal ennyi idősen!

Kozmetikai tetoválást engednék, nekem szinte nem volt szemöldököm és nagyon zavart.....ilyenre gondolok!

Te tudod, h a lányos menniyre elszánt, én ha engedélyre szorulna biztos lebeszélném!

Elég nagy összeg egy ilyen tetoválás, gondolom tudod......

DE ha hajthatatlan, akkor én vinném el inkább egy kozmetikushoz, ahol csinálnak pár év alatt eltűnőset! Teljesen olyan mint az "igazi" csak nem kell hosszú évekig viselni!

Számos problémája származhat abból, ha nem steril környezetben, ill. valami sarlatán csinálja neki.....begyullad v egyszerűen csak nagyon csúnya lesz....

2010. aug. 5. 15:22
 34/53 A kérdező kommentje:
Erről a kozmetikai tetoválás dologról még nem is hallottam, utánanézek a neten.
2010. aug. 5. 15:24
 35/53 anonim válasza:
Én nem tudom mit csinálnék, még csak két éves a lányom. Kérdem hogy pénze ilyenekre honnan van? Gyanítom hogy tőled. Ha nem szeretnéd hogy megtegye, próbálj meg hatni az anyagi részével rá. Az én anyám elengedett a szigetre, bulikba, éjszakai házibulikba már 14 éves koromtól. Tudta hogy jó társaságban vagyok. Sosem csináltam hülyeséget egyik helyen sem . A tetkón is gondolkodtam, és ha nagyon tiltotta volna, lehet hogy megcsináltatom. De rám bízta, és a mai napig nincs rajtam, pedig 31 leszek holnap! Sok sikert!
2010. aug. 5. 15:25
 36/53 anonim ***** válasza:
Nem engedném én sem. Egy piercing az oké, mert kiveszi és nem marad olyan durván nyoma. De a tetoválást nem lehet heg nélkül eltüntetni, nem olyan dolog, hogy meguntam aztán szedjék le. Pedig nem vagyok maradi szülő és tudom, hogy nem akadályozhatok meg minden marhaságot amit a fejébe vesz a gyerekem, de azért amit tudok megteszek ellene.
2010. aug. 5. 15:25
 37/53 anonim ***** válasza:
75%
Engem a 17 éves lányom meg se kérdezett:( Elment ,és megcsináltatta.Mikor mentünk strandra,akkor láttam meg a bal lapockája tájékán. Nem feltűnő helyen van.majd lehidaltam ,mikor megláttam...azért szólhatott volna...
2010. aug. 5. 15:26
 38/53 anonim ***** válasza:
54%

Ha már mindenáron akar a bőrén "pompáztatni" valamit, legyen hennával festve. Az pár hét alatt lekopik.

(Egyébként biztos egyedül vagyok a véleményemmel, de szerintem a tetoválás az igénytelenek/tahók "sportja", még akkor is, ha pár évtized alatt sokat változott a világ.) (37/F)

2010. aug. 5. 15:28
 39/53 A kérdező kommentje:
Én nem engedem el őt éjszakai bulikba, max egy bizonyos időkorláton belül, de ő nem is bulizós, inkább koncertezős. Pénze meg most az apjától van, mert nem élünk együtt. Gondolom, ruhákra adta neki, ő meg most gyűjtögeti. Á, nagyon örülnék, ha nem csináltatna titokban.
2010. aug. 5. 15:29
 40/53 anonim ***** válasza:
Szia. Ez elég bonyolult dolog,sok mindent kéne tudnunk a lányodról,legalábbis nekem,hogy véleményt mondhassak.Én viszont elég határozott,eltökélt,tudatos voltam és vagyok is,mindig tudtam,hogy mit akarok és ezt anyukám is észrevette.Én 15 évesen csináltattam a gerincemre 3 japán írásjelet (olyant ami nekem sokat jelent)egy elismert művésznél,oda kellett anyukám beleegyezése is,ő is vitt el oda.nem tiltotta egyáltalán,csak azt mondta,hogy jól gondoljam meg és olyan helyre tetessem ami nem feltűnő(hiszen nem mutogatni szeretném)és nem olyan helyen van ahol ha pl szülök és kitágul a bőröm,akkro tönkremegy és csúnya lesz.Tehát megcsináltattam és most 21 évesen is úgy érzem,hogy ez a tetoválás nekem jelent is valamit,nem csak egy firka.Utána 18 évesen csináltattam még egy pillagót,a barátnőmmel ugyan olyant(nem színeset)és azt is nagyon szeretem.Szerintem egyáltalán nem csúfít,én úgy érzem,hogy inkább különleges és szép.Ezt te is mindenképpen beszéld át vele,a felelőtlen tetováltatást én sem szeretem.Segíts neki jó döntést hozni,állapodjatok meg közösen!De ne tiltsad,ahogy írtad,az úgy is haszontalan.Ha a lányodat érettnek és biztosnák látod arra,hogy eldöntse,akkor engedd meg.
2010. aug. 5. 15:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!