Megengednéd a 16 éves lányodnak a tetoválást?
Nem. A 18. születésnapjától azt csinál, amit akar, úgy csúfítja el a testét, ahogy csak akarja. Onnantól nem az én problémám. 16 évesen magadra varratni egy olyan képet, ami aztán még hatvan évig ott díszíti (vagy csak elcsúfítja) a bőrödet, felelőtlenség. Megunod, megváltozik a hozzáállásod, esetleg szakítasz azzal, aki miatt csináltattad... Ezeregy oka lehet annak, hogyegy idő után a fenébe kívánd azt a pillanatot, mikor a tetoválószalonba léptél. 18 évesen talán már lesz annyi belátása, hogy ne engedjen pillanatnyi hóbortoknak, baráti társaságnak, illékony szerelemnek.
Csak megjegyzem, hogy tudom, miről beszélek: nagyanyámnak vanegy egész alkaros tetoválása, ami borzasztó ronda lett, ahogy az évek során elszürkült, meg ahogy megnyúlt a bőre. Ő is a baráti társasága meg az akkori szerelme (nagyapám) miatt csináltatta, azt mondja, hogy többé nem lenne ilyen buta. A házassága tönkrement, ő meg élete végéig ott hordja mementóul a "SZERETLEK, MISI" feliratot, ráadásul igen látványos helyen.
Utolsó válaszoló, én 14 éves korom óta rendszeres vendége vagyok a Sziget fesztiválnak, és még egyszer sem erőszakoltak meg, drogoztak be, itattak le, raboltak ki. A lány sem egyedül megy, gondolom. Én személy szerint biztonságosnak tartom, semmivel sem veszélyesebb mint elmenni akármilyen szórakozóhelyre, vagy a "nyóckerben" mászkálni éjszaka, a különbség annyi, hogy több az ember (akik amúgy roppant barátságosak, és mivel egyre drágább a jegy, jószerivel szinte már csak külföldiekkel találkozni...).
Hogy a tetoválás-témához hozzászóljak, 16 évesen én is nagyon menőnek tartottam, de azóta örülök, hogy nem varrattam magamra semmit, szerencsére pár hét alatt lecsengett ez is. Én a kompromisszumkötést ajánlom, mégpedig, hogy beszélgess el a lányoddal, mintha hajlanál a dologra. Kérdd meg, hogy válassza ki a végleges mintát, kérdezgesd, miért pont ezt akarja magára tetováltatni, mi a jelentése, ami miatt egy életen keresztül is akár magán akarja viselni. Szerintem simán lehet a kompromisszum része, hogy felajánlod: ha fél év múlva is szeretné még, és nem inog meg egyszer sem a mintát vagy a tetoválást követően, akkor belemész. Elképzelhető, hogy még mindig akarja majd, és húzni fogod a szád, de még mindig jobb, hogyha megalapozottan csináltatja meg, mert tényleg akarja (és később valószínűleg úgyis megcsináltatná), mintha most elhamarkodottan, és megbánja.
Én sem engedném meg. DE: mivel annyira akarja úgyis meg fogja csináltatni. Akkor inkább kössetek kompromisszumot. Kis mintát tetethet a bokájára stb. Ahol látszik is, de nem is. Magyarázd el neki, hogy milyen csúnyán néz ki egy fiatal csinos lány karján a tetoválás. Az inkább fiúknak való. Próbálj meg az ő fejével gondolkodni, bár ez kissé nehézkes :)
20/L 35 hetes kismama
15:15-ös mondd valamit, de ne hennát, az pár hét alatt lekopik, és nem lehet vele igazán precíz mintákat csinálni!
Van egy fajta, kozmetikai tetoválás a neve, ez pár év alatt kikopik, inkább fizesd be egy ilyenre, és szent a béke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!