Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednéd a 16 éves lányodna...

Megengednéd a 16 éves lányodnak a tetoválást?

Figyelt kérdés
Van pár barátja, hozzátenném, már mind elmúltak 18 évesek, akiknek van tetkójuk. Nyilván, hogy neki is megtetszett a dolog,rájött, hogy akkor már neki miért ne lehetne egy olyan. Mikor bejelentette, majdnem lehidaltam, mondom "Nem, dehogy fogod elcsúfítani magad, legalábbis nem az én beleegyezésemmel". Én nyitott szülő vagyok, de ő a karjára akar tetováltatni valami mintát, mert hogy az milyen szép stb. Először hisztizett, aztán lehiggadt, azt hittem, túllépett rajta. Most viszont a gépen a dokumentumok között rengeteg mintát találtam elmentve, aztán látta is, hogy megláttam és mondta, hogy akkor is csináltat, tud egy helyet, ahol nem kell szülői beleegyezés. Hát mondom remek. Ráadásul megy 2 napra a Szigetre is, akár ott is csináltathat, amennyire rá van állva a témára. Olyan mérges vagyok, eddig még le is nézte azt, akinek tetoválása van, most meg teljesen megváltozott a véleménye éss mindenáron akar a karjára. Ti élből elutasítanátok a gyereketek eme ötletét vagy elgondolkodnátok rajta? Én attól félek, hogy ha tiltom, elmegy valami olyan helyre, ami még csak nem is biztonságos. Mert milyen az a hely eleve, ahol kiskorúaknak csinálnak. Segítsetek légyszíves.
2010. aug. 5. 15:02
1 2 3 4 5 6
 21/53 anonim ***** válasza:
75%

Nem. A 18. születésnapjától azt csinál, amit akar, úgy csúfítja el a testét, ahogy csak akarja. Onnantól nem az én problémám. 16 évesen magadra varratni egy olyan képet, ami aztán még hatvan évig ott díszíti (vagy csak elcsúfítja) a bőrödet, felelőtlenség. Megunod, megváltozik a hozzáállásod, esetleg szakítasz azzal, aki miatt csináltattad... Ezeregy oka lehet annak, hogyegy idő után a fenébe kívánd azt a pillanatot, mikor a tetoválószalonba léptél. 18 évesen talán már lesz annyi belátása, hogy ne engedjen pillanatnyi hóbortoknak, baráti társaságnak, illékony szerelemnek.

Csak megjegyzem, hogy tudom, miről beszélek: nagyanyámnak vanegy egész alkaros tetoválása, ami borzasztó ronda lett, ahogy az évek során elszürkült, meg ahogy megnyúlt a bőre. Ő is a baráti társasága meg az akkori szerelme (nagyapám) miatt csináltatta, azt mondja, hogy többé nem lenne ilyen buta. A házassága tönkrement, ő meg élete végéig ott hordja mementóul a "SZERETLEK, MISI" feliratot, ráadásul igen látványos helyen.

2010. aug. 5. 15:12
 22/53 anonim ***** válasza:
100%
Ha már minden kötél szakad, akkor kísérd el egy szalonba, és add a belegyezésedet. Inkább ott csináltassa meg, mint valahol feketén, ahol még egy fertőzést is elkaphat. Amúgy beszélgessetek róla, hogy mit jelent neki az a motívum, amit magára akar varratni. Ha a válasz csak annyi, hogy tetszik és kész, akkor azt biztos meg fogja bánni, viszont ha van valami konkrét dolog, valami/valaki amihez kötődik, akkor valószínű komolyan gondolja. Amúgy szerintem is fiatal még 16 évesen, de tényleg biztonságosabb egy szalonban csináltatnia. Amúgy meg 16 vagy 18 között nem sok különbség van.
2010. aug. 5. 15:13
 23/53 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló, én 14 éves korom óta rendszeres vendége vagyok a Sziget fesztiválnak, és még egyszer sem erőszakoltak meg, drogoztak be, itattak le, raboltak ki. A lány sem egyedül megy, gondolom. Én személy szerint biztonságosnak tartom, semmivel sem veszélyesebb mint elmenni akármilyen szórakozóhelyre, vagy a "nyóckerben" mászkálni éjszaka, a különbség annyi, hogy több az ember (akik amúgy roppant barátságosak, és mivel egyre drágább a jegy, jószerivel szinte már csak külföldiekkel találkozni...).

Hogy a tetoválás-témához hozzászóljak, 16 évesen én is nagyon menőnek tartottam, de azóta örülök, hogy nem varrattam magamra semmit, szerencsére pár hét alatt lecsengett ez is. Én a kompromisszumkötést ajánlom, mégpedig, hogy beszélgess el a lányoddal, mintha hajlanál a dologra. Kérdd meg, hogy válassza ki a végleges mintát, kérdezgesd, miért pont ezt akarja magára tetováltatni, mi a jelentése, ami miatt egy életen keresztül is akár magán akarja viselni. Szerintem simán lehet a kompromisszum része, hogy felajánlod: ha fél év múlva is szeretné még, és nem inog meg egyszer sem a mintát vagy a tetoválást követően, akkor belemész. Elképzelhető, hogy még mindig akarja majd, és húzni fogod a szád, de még mindig jobb, hogyha megalapozottan csináltatja meg, mert tényleg akarja (és később valószínűleg úgyis megcsináltatná), mintha most elhamarkodottan, és megbánja.

2010. aug. 5. 15:13
 24/53 anonim ***** válasza:
43%

Én sem engedném meg. DE: mivel annyira akarja úgyis meg fogja csináltatni. Akkor inkább kössetek kompromisszumot. Kis mintát tetethet a bokájára stb. Ahol látszik is, de nem is. Magyarázd el neki, hogy milyen csúnyán néz ki egy fiatal csinos lány karján a tetoválás. Az inkább fiúknak való. Próbálj meg az ő fejével gondolkodni, bár ez kissé nehézkes :)

20/L 35 hetes kismama

2010. aug. 5. 15:14
 25/53 anonim ***** válasza:
51%
Beszéld rá egy olyanra ami kikopik. Azt hiszem hennával csinálják. De lehet, h hülyeséget mondtam most, nem vagyok otthon a témába, de az tuti, h van olyan ami nem marad ott örökké.
2010. aug. 5. 15:15
 26/53 anonim ***** válasza:
100%
15:13 vagyok Amúgy meg mire mi leszünk 80 éves lottyad öregek senki nem fog megbámulni minket. A nyugdíjas klubban is minden második kisöregen lesz valami, ebben biztos vagyok :) Amúgy egy 21 még tetkó nélküli lány
2010. aug. 5. 15:16
 27/53 anonim ***** válasza:
51%

15:15-ös mondd valamit, de ne hennát, az pár hét alatt lekopik, és nem lehet vele igazán precíz mintákat csinálni!

Van egy fajta, kozmetikai tetoválás a neve, ez pár év alatt kikopik, inkább fizesd be egy ilyenre, és szent a béke.

2010. aug. 5. 15:17
 28/53 anonim ***** válasza:
75%
Nos igen,igényes helyen,mesternél egy nagyobb nonfiguratív mű,mert ezek már művek,akár 80-100 000-et is érhetnek.Mondd meg neki,hogy ha megkeresi az árát,akkor oké.Tuti elmegy a kedve.
2010. aug. 5. 15:17
 29/53 anonim ***** válasza:
77%
Ha már csinál, legalább valamit jelentsen is:D Gusztustalan az ilyen nonfiguratív tetoválás.. semmi értelme ennek tényleg. Viszont pl ha valaki/valami tiszteletére, emlékére szeretné akkor simán megengedném.
2010. aug. 5. 15:18
 30/53 A kérdező kommentje:
Szerintem is az lesz, hogy úgy teszek, mintha megenyhülnék, mert ha most annyira tiltom, akkor úgyis lázad. Egyszer volt olyan, hogy a majdnem fekete haját át akarta festetni szőkére még 14 éves korában, persze szó sem lehetett róla, aztán úgy tettem, mintha belemennék a dologba, aztán mikor belátta, hogy már annyira nem tiltom, akkor ő maga hátrált meg, mondván, hülyén nézne ki. Csak én meg attól félek, hogy most ez a legjobb barátnőjének titulálható tetovált lány arra ösztönzi, hogy mégis csak csináltasson, aztán netán elmegy valami putri helyre és sterilizálatlan eszközökkel magára varrat valami értelmetlen dolgot. Mindegy, megpróbálok rá hatni. Egyébként nincs semmi baja, most nem is hozta fel a témát, de olyan fura "vihar előtti csendet" érzek.
2010. aug. 5. 15:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!