Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednéd a 16 éves lányodna...

Megengednéd a 16 éves lányodnak a tetoválást?

Figyelt kérdés
Van pár barátja, hozzátenném, már mind elmúltak 18 évesek, akiknek van tetkójuk. Nyilván, hogy neki is megtetszett a dolog,rájött, hogy akkor már neki miért ne lehetne egy olyan. Mikor bejelentette, majdnem lehidaltam, mondom "Nem, dehogy fogod elcsúfítani magad, legalábbis nem az én beleegyezésemmel". Én nyitott szülő vagyok, de ő a karjára akar tetováltatni valami mintát, mert hogy az milyen szép stb. Először hisztizett, aztán lehiggadt, azt hittem, túllépett rajta. Most viszont a gépen a dokumentumok között rengeteg mintát találtam elmentve, aztán látta is, hogy megláttam és mondta, hogy akkor is csináltat, tud egy helyet, ahol nem kell szülői beleegyezés. Hát mondom remek. Ráadásul megy 2 napra a Szigetre is, akár ott is csináltathat, amennyire rá van állva a témára. Olyan mérges vagyok, eddig még le is nézte azt, akinek tetoválása van, most meg teljesen megváltozott a véleménye éss mindenáron akar a karjára. Ti élből elutasítanátok a gyereketek eme ötletét vagy elgondolkodnátok rajta? Én attól félek, hogy ha tiltom, elmegy valami olyan helyre, ami még csak nem is biztonságos. Mert milyen az a hely eleve, ahol kiskorúaknak csinálnak. Segítsetek légyszíves.
2010. aug. 5. 15:02
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
26%

Én 13 évesen melírt szerettem volna a hajamba, nagy nehezen kikönyörögtem. De aztán lmondtam róla, mert hogy a tanárok nem nézték volna jó szemmel. És nem bántam meg, hogy nem lett befestve.

A tetkót nem engedném meg, ha lenne gyerekem... Szerintem óriási baklövés... Egész életében ott van a karján és áhh :S Undorító. Nem tudom, hogy 80 évesen hogy fog kinézni a löttyedt bőrén... Azt hiszik majd az emberek, hogy valami terrorista mama :D

2010. aug. 5. 15:08
 12/53 A kérdező kommentje:
De a Szigeten nem alszik ott, hazajön, mert a közelben lakunk, ráadásul megbízható társasággal megy, köztük az öcsémmel is, amiatt azért nem aggódom.
2010. aug. 5. 15:09
 13/53 anonim ***** válasza:
47%
Sztem egy piercing nem nagy szám nem tudom miért kell olyan nagy dobra verni...azt akkor veszi ki amikor épp akarja és még csak helye sem marad. Viszont ehy tetoválás már egész más...az egy életre szól. Mondd meg neki hogy ha 18 lesz azt csinál amit akar de most nem. Ha pedig nem fogad szót és megcsináltatja akkor az nem a te hibád. Majd tanul a saját kárából
2010. aug. 5. 15:09
 14/53 A kérdező kommentje:
Azért nem írtam, hogy mit akar, mert volt ott 30 kép, többnyire nonfiguratív minták, meg virágok stb, azt mondta, ő se tudja, majd kiválaszt valamit.
2010. aug. 5. 15:10
 15/53 anonim ***** válasza:

Nem.Most vagyok 18 és 14 évesen úgy gondoltam,hogy nekem mindenféleképp kell egy ízléses kis motívum valami elrejthető helyre,de nem hisztériáztam,hogy most azonnal akarom.Tudtam,hogy ezt alaposan végig kell gondolni,mi kerül rám és hová mert egy életen át viselem majd.Mostani eszemmel már nem tartom olyan fontosnak,nem csináltatnám meg.

Nem engedném meg neki,hisz pár év múlva változhat a véleménye,akkor majd neked cirkuszol,hogy minek hagytad.Majd ballagására,saját felelősségére 18 éves korában megcsináltathatja.Addig legalább lesz ideje kigondolni,hogy mi az amit még 60 évig szívesen látna magán.

2010. aug. 5. 15:10
 16/53 anonim ***** válasza:
67%

Megengedném, nekem is van tetoválásom.

Egyébként neki is kell adni már döntési teret, hadd döntse el, hogy akarja-e vagy sem. 16 évesen már kell lennie ennyi felelősségérzetnek maga iránt. Max később megbánja, bár ezt kétlem, nem sok olyannal találkoztam, aki megbánta volna.

Ha annyira oda van érte, miért ne lehetne meg ez az öröme.

2010. aug. 5. 15:11
 17/53 A kérdező kommentje:
Ehhez hasonlók: [link]
 18/53 anonim ***** válasza:
100%
Meg persze, csak azt beszéld meg vele hogy olyan helyre ahol öregkorára sem fogja szégyelni.És nem legyen nagy és nagyon látható helyen.
 19/53 anonim ***** válasza:
75%
amúgy tudja a lányod, hogy mennyibe kerül egy normális tetkó?
 20/53 anonim ***** válasza:
18%
Nem engedném semmiképpen. Aztán ha majd felnőtt lesz, és égőnek fogja érezni, mert mondjuk valami komolyabb beosztása lesz, akkor már csak műtéttel lehet eltávolítani. Egy 50 éves ráncosodó ember gyönyörűszép ám 35 éves, egykor menő tetoválással. Ráadásul azt olvastam valahol, hogy nem is mindig egy műtét. Egy angelinajolieról szóló cikk volt. Hogy k. sokat szenvedett amíg leszedték róla a tetkót (a férje nevét tetováltatta magára a h-ülye, aztán persze egy-két év múlva elváltak :D). Figyelj, ha semmiképp nem tudod lebeszélni, legalább arra vedd rá, hogy olyan helyre csináltassa, ahol ruhában nem látszik. Tehát ne karra, hanem mittudomén, seggére vagy háta közepére vagy a talpára vagy a szeméremdombjára (az is menő ám :D).
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!