Miért tesznek úgy a szülők, mintha nem ők akartak volna gyereket?
Ezt a kérdést ezer évig lehetne feszegetni.
Függ az egyének természetétől is. Mind a gyerek, s mind a szülő természetétől.
Függ, hogy a szülő mit dolgozik, mennyit keres, s milyen az egészsége.
Függ a gyerek hozzáállásától.
Itt a legtöbb 20 éves MINDENT akar. Tudomást sem véve róla, hogy az a minden mennyibe kerül. Lehet az kocsi, stb, vagy bármilyen előfizetés.. Neki az jár. Ingyen. Az anyja apja dolgozzon akkor 16 órát naponta, de teremtse elő. Őt meg ne zaklassák a PROLI szülei. Neki jár a napi 20 óra pihenés.. Stb.. Különben idejön sírni, hogy neki milyen rossz szülei vannak.
Gyerekre való vigyázás,..
Ki akarta azt a gyereket, akire vigyázni kell????
"miért tesznek úgy..." lásd a kérdés címét!
Mostanában sajnálattal látom, hogy még az sem segít a gyermekén, aki amúgy megtehetné. Ezalatt ugyanúgy értem, hogy a lányának/fiának nem segít a nagyszülő a gyerekre vigyázni, még pár órára sem, de itt gondolok az anyagi támogatásra is. Én úgy gondolom, nem a gyerek kérte, hogy megszülessen, bármennyire is népszerűtlen ez az állítás.
Általában meg nem a nagyszülő kényszerítette a gyerekét a szülésre, miért kéne vigyázni az unokára? Oldja meg az aki akarta a gyereket.
28-as vagyok, látom sokaknak fájt a tükör. Pedig mindig lehet tenni, hogy jobb legyen. Egyik generációnak se volt könnyű, se a szüleinké, se a nagyszüleinké. Igazságtalanság, ha a saját életünk hibáit rájuk hárítjuk.
Pontozzatok le ezt is nyugodtan, attól még igaz marad.
34 környezetemben sokaknál volt így. Egyrészt azért mert 20-23 évesen szültek, és az 30-40 évvel ezelőtt is azt jelentette, hogy kb 0 egzisztenciajuk volt. Meg azért szép fokozatosan beérett a fogyasztói társadalom nyomása is, ezzel párhuzamosan már nem a család jóléte a fontos hanem az egyene. Ezért lehet klasszul szembeállítani a generációkat. Régen volt közös érdekük. Ma tényleg sokan a gyerek kirepulese után úgy érzik végre ők jönnek, kielvezik az életet. Persze a fiataloknak is akkora irrealis igényeik vannak, hogy sok esetben érthető, hogy a szülők se akarják hogy csontig legyenek ragva.
Saját életemben egyébként a kerdezoehez hasonlón alakult. Aposomek passzív jövedelemből élnek minket küldtek volna külföldre, mert itthon nem tudunk megélni majd úgyse. Hálás vagyok, mert amúgy sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!