Miert tesznek kulonbseget az anyukak a gyerekeik kozott?
Miert szeretik az egyiket jobban a masikat kevesbe? Miert vallal tobb gyereket egy olyan no aki nem tudja egyforman szeretni a gyermekeit es kulonbseget tesz koztuk? Csak azert mert mas nemuek?
Edesanyam mindig is kulonbseget tett koztunk. O egy tipikus fius anyuka. a tesom barmit csinal az jo, meg akkor is amikor szo szerint lehulyezi es le sz@r anyuzza. anyu nalunk lakik, mi tartjuk el, mi adjuk neki a tarsasagot, megis a fia buvoleteben el, amikor az csak kihasznalja h a kedves nejet boldogga tegye. Felreertes ne essek anyu az en hazamban lakik, es nem mi lakunk az o lakasaban. Mi fogadtuk be mert ocsemeknek terhes volt.
a gond h mar annyira behalozza a mi eletunket h ezert rengeteg vitank van a ferjemmel.
Amikor a másodikat szülte, nem tudta, hogy az fiú, vagy lány lesz. Amikor a másodikat szülte, nem tudta, hogy azt jobban fogja-e szeretni, mivel addig csak egy gyereke volt. Ezek a rövid és egyszerű válaszok.
Ha pedig már elsőre is fiút szeretett volna, akkor még egyértelműbb a válasz és érthetőbb a viselkedés. Nem te tehetsz róla, de igazából ő se. Ez van.
Nekem 3 gyerekem van és nem egyformán szeretem őket, pedig még kicsik.
A jellemük, ami velük születik, már most hatalmas különbségeket mutat és az egyiknek nagyon kedves természete van, a másik kettő pedig erőszakos, akaratos fajtából lett.
Nem tehetnek róla, de ez akkor is tény.
Igazából azt nem tudom elhinni, mikor valaki azt mondja, hogy egyformán szereti a gyerekeit. Megpróbálom persze egyformán szeretni őket és persze megpróbálom nem mutatni a különbséget, de lehet, hogy 20 év mólva a bolond számára is egyértelmű lesz, hiába próbálkozok.
A szeretetet pedig nem lehet irányitani, nem befolyásolja, hogy ki gondoskodik róla jobban, vagy ilyesmi. Nézd meg, hány nő szerelmes olyan férfiba, aki üti-veri őt. Ezt nem tudjuk irányitani és nem fogod tudni megváltoztatni az érzelmeit azzal, hogy te viseled gondját. Vagy megteszed, mert az anyukád, vagy nem tudod elviselni, hogy a tesődat szereti jobban és átküldöd hozzá.
Ennyit tudsz tenni.
Nem lehet az embereket egyformán szeretni. Nekem még nincs gyerekem, de van két tesóm. Őket sem ugyanúgy szeretem. Ha a húgommal meg tudok beszélni mindent, az öcsém meg idegesítő és erőszakos, akkor nyilván a húgom jobban szeretem. Anyukám viszont egyértelműen az öcsémet, ő bármit csinálhat, akkor is elnézi neki, sőt megpróbálja megmagyarázni, miért tette.
Nagymamám szerint a fiús anyukák helyzete elég bonyolult, ők ugyanis szabályosan szerelmesek a fiukba. Csinálhat bármit, az ő kicsi fia marad. Ezért nem tűrik, ha megjelenik például egy másik nő (meny), aki "el akarja rabolni" az ő kicsi fiukat. Gondolom, anyukád is ilyesmi majomszeretettel csünghet a testvéreden - és ezzel semmit nem lehet sajnos tenni. Én is próbáltam számtalanszor rávilágítani, hogy ez vagy az a baj az öcsémmel, mindhiába. Látja, tudja, hogy nem jó, csak épp nem érdekli...
Egy ismerősöm mondta,hogy olyan pasit nem tud szeretni,aki kiny@lja a seggét.Hasonló a helyzet itt is.Anyád nem szeret,nem tisztel,miért is tenné,hisz bármit megtehet veled!Nem vagy elég karakteres,hogy felnézzen rád!
Ilyen esetekben az apuka kedvence szokott a másik gyermek lenni!
Lehet nem tudja valaki egyformán szeretni a gyerekeit, de tudatos odafigyeléssel azért lehet tenni a kivételezés ellen. Persze aki nem akarja az nem is fogja ezt csinálni.
Nálunk is hasonló a helyzet, az öcsém kb úgy viselkedik, ahogy akar, ha le is szidják az egyikfülén ki a másikon be, de érdemi dolgot nem különösebben tesznek.
Üljetek le a férjeddel és higgadtan beszéljétek át a problémát, probáljatok közösen kitalálni valamit, ne hagyd, hogy anyud miatt elveszítsd őt!
Az öcséd ha máshogy nem is, de anyagilag besegíthetne.
"Egy ismerősöm mondta,hogy olyan pasit nem tud szeretni,aki kiny@lja a seggét."
Ez a fajta női gondolkodás vezet ahhoz, hogy induláskor az erőszakos férj a jó férj, csak később sírnak a nők, hogy rosszat választottak.
A kérdezőnek pedig elsősorban az anyjával kéne megbeszélni a dolgot.
Bár ez igaz.Elsőre mindig a sz@r kell a nőknek(69%).
Vissza a témához:Küld el anyádat a kicsi fiához!
Vagy most te mondhatod,amit évekig hallgattál:"Amíg az én házamban laksz...!"
Igaz mindig is a fia lesz a kedvenc akár tetszik,akár nem!Ezen nem tud változtatni,ez is "szerelem"!
08.43-asnak van igaza. a gyermekekben az erteket kell latni. persze h minden gyermek kulobozik hisz mas a termeszete, de az ertekit kene figyelembe venni. es igenis tudatosan meg lehet tanulni mindegyik gyereket egyforman szeretni legalabbis h a gyerekek ugy erezzek es ne kulonbseget teve.
es orommel hallom h vannak olyan anyukak akik ezt igyekszenek megtenni.
az ocsemnek nem kell anyu a nyakara, igyekezett ugy elkoltozni h anyu csak ugy ne tudjon hozzajuk atsetalni, mert ahhoz tavol van, de azert kocsival kozel legyunk hozzajuk, h ok akarmikor atjohetnek, minden bejelentkezes nelkul. Megoldaskent mi epitkezunk es igyekszunk tavolabb koltozni ocsemektol...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!