A kötekedő anyósokat, miért nem rendezik le a gyerekeik?
Mert az Édesanyjuk. És szeretik őket. Szerintem ezért.
Nekem is volt konfliktusom az anyósommal, de sosem vártam el a férjemtől, hogy az édesanyjával összerúgja a port miattam. Tudom én rendezni a dolgaimat egyedül is. Meg is oldódott, és úgy volt jó, hogy a párom nem avatkozott bele.
Én 1 éve anyós jelölt vagyok..
1 fiam van,és soha nem szóltam bele az életébe,és abba,hogy éppen kivel jár,vagy kivel akarja összekötni az életét.Az ő élete,és ha hibázik párkapcsolatban..nos a saját bőrén kell megtapasztalnia,hogy erősebb legyen általa..Ha meg jó kapcsolatot talált akkor boldog ember lesz belőle..De ezt is neki kell kitapasztalnia..
Persze én tudom,hogy milyen ember vagyok..Tudom,hogy "ami a szívemen az a számon" ,ha valami nem tetszik akkor tud éles is lenni a nyelvem.Tudom azt is,hogy igaz az a mondás,hogy "két dudás nem fér meg egy csárdában" Pontosan ezért nem hiszem,hogy jó ötlet lenne ha menyemmel egy fedél alatt élnék.Én ezért is mondtam már évekkel ezelőtt a fiamnak,hogy mindig segíteni fogok neki/nekik ha lesz családja,de ne akarjon velem élni..Jobb külön az anyóstól még akkor is ha jó fej,és fiatalos..Én amikor bejelentették,hogy 1 éve együtt vannak,és egyre komolyabban gondolják a kapcsolatot,örültem neki,hiszen látni boldogok..De mint régen most is megemlítettem nekik,hogy kár lenne egy a jó kapcsolatot tönkre tenni avval,hogy hozzánk akarnak költözni..(jelenleg még külön élnek,még nem tervezik az összeköltözést)Én előre figyelmeztettem őket,hogy ahogy ők sem akarják,hogy az életük megváltozzon miattunk,így én sem akarom a megszokott életemet megváltoztatni miattuk..Egy anyós csakis messziről jó anyós..Elég hetente egyszer vagy akár havonta egyszer találkozni..Így megmarad a béke,és nyugalom is..Ettől még nem leszek sem rosszindulatú,sem gonosz anyós..
Bár ki tudja..lehet,hogyha az én nyakamra jönnének egy síró babával,és a saját lakásomban kiosztana a menyecske..talán a bicska is kinyílna a zsebemben ahogy mondani szokták..(de eddig nagyon kedvelem a fiam kedvesét..tündéri aranyos lány)
Egyébként aki még nem anyós vagy nincs közel egy ilyen helyzetben el se tudja képzelni hogy talán egyszer ő is rossz anyós lesz(persze most a nagy eskü az,hogy KIZÁRT)
Csak arra gondoljatok amikor a testvéretekkel nem jöttök ki,vagy a testvéretek párjával nem jöttök ki..vagy valamelyik barátnő tud az őrületbe kergetni apróbb dolgokkal..(és ezek még nem is laknak veletek)
Szóval ha nem akartok rosszindulatú,gonosz anyóst,akkor minél messzebb kell költözni tőlük..
Mert baf.szok.
Sajna óhatatlanul már csak a generációs különbségek miatt kijöhet egy olyan helyzet, amit kezelni kell és a fiúnak/lánynak bizony állást kell foglalnia valaki mellett.
ha ez rendre az anyukája akkor javaslom, hogy váljon el és vegye el az anyját.
Nekem is volt ilyen ismerősöm és sose értettem, mért hagyják az anyóst a fejükre nőni.
Megjegyzem addig senki ne pattogjon, amig az (utált) anyós pajtásnál lakik.
Nem csak az anyósok a kötekedók,hanem a menyek is nagyon okosnak képzelik magukat! Kulturált emberek letudják rendezni egymás között a nézeteltéréseket. Nem kell puszipajtásnak lenni,de lehet békében élni egymással.
Az pedig nem vezet jóra,ha a férj beleavatkozik. Egy jóérzésű ember szereti az anyját,aki felnevelte. Ezt a menyek is tudomásul vehetnék. Nem szabad a férjet választás elé állítani!
Soha nem kívántam a férjemtől,hogy az anyósommal való vitáinkat ő rendezze le. Nekem is van szám,anyósomnak is,és elmondtuk egymásnak a véleményünket. Volt,amikor én adtam neki igazat,volt amikor ő nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!