A kötekedő anyósokat, miért nem rendezik le a gyerekeik?
Na még az lenne szép, ha együtt kéne laknom azzal a sárkánnyal. Azért érdekes, hogy mindig csak az anyós kontárkodik, zavaró, beleszól az életbe.
Az apósommal semmi bajom.
Szerintem Anyósa válogatja.
Gondolom van olyan is, akivel lehet kompromisszumot kötni.
Ám az a meny, aki már 1000x kezdte a békülést a normális családi hangulat elérése miatt és 1001x is belerúgnak, az már ne próbálkozzon megoldani egyedül.
A férjnek nem kellene megvárni ezt az időt, hanem minél előbb le kellene állítani az anyukáját.
A legtöbb anya Istennek tekinti a fiát és szentnek, amit mond:-)Egy-egy elbeszélgetéssel hosszú időre meg lehetne előzni a vitákat.
Mert ami a dolog lényege: általában nem a meny kezdi a beszólásokat, a kötekedéseket, nem ő mondja, hogy nem akarok beleszólni, de... stb, stb.....
Én még olyan emberrel nem találkoztam, aki le tudta állítani az anyósát, soha többé nem volt köztük konfliktus és azóta boldogan élnek, míg meg nem halnak. Szerintem az anyós-meny kapcsolat olyan, mint egy hullámvasút.
Az alaphelyzet: van két ember akit a fiú szeret.
Az egyik bántja a másikat. Nem azt kell megvédeni akit bántanak?
Ha mondjuk a meny bántaná állandóan a fiú anyukáját, akkor is azt tanácsolná mindenki, hogy oldják meg ők ketten?!
Nem, akkor azt mondanánk, hogy piszok szemét fiú, nem képes megvédeni szegény, öreg anyját!
Itt meg azért piszok, mert nem képes megvédeni szegény, fiatal, tapasztalatlan, örökké alkalmazkodni kényszerülő, a békesség kedvéért sokszor megalázkodó feleségét.
A helyzet kulcsa a fiú kezében van.
Menyek, joggal várjátok el, hogy a párotok segítsen, ha normális a kapcsolata az anyjával.
Ha viszont nem jó a kapcsolata, akkor nincs értelme vele foglalkozni sem a fiúnak, sem a menynek. Ebben az esetben nincs helyzet, amit meg kell oldani, mert általában (tudat alatt)a fiúért folyik a versengés.
30 éve meny, 3 éve anyós vagyok:-)
Nekem van anyósom.Soha nem éltem vele 1 napot sem.Soha eszembe sem jutott,hogy családostul hozzá költözzünk,vagy oda menjek egy csöppséggel.Viszonylag messze lakunk egymástól,és ennek az lett az eredménye,hogy amikor találkozunk szívből örülünk egymásnak.Mivel nincs esélye a marakodásnak,így nincs is marakodás..
Szóval ha nem akarsz rossz anyóst,ne tervezd az életedet az anyósodnál..
Aki úgy gondolja, hogy a menynek a dolga megoldani az anyóssal a problémát és úgy gondolja, hogy szépen meg kell beszélni és kölcsönösen tiszteletben tartani egymás véleményét, annak soha nem volt kötekedő, álszent, hazudozós, rosszindulatú, beképzelt, önimádó, buta anyósa!
Nézzétek meg a "Mik voltak a legbántóbb dolgok amikkel párod családja megbántott terhességed alatt?" c. mai topikot.
Én nem hiszem, hogy ezeket aljas beszólásokat simán el kellene nézni egy menynek és nem hiszem, hogy normális férj és apa az, aki ezeket eltűri.
Akkor most ezt hogy magyaráznád??
Anyukám tökjó fej,és aranyos nő..Soha még velünk sem vitázott.A bátyám sokszor csinált hülyeséget,de anyu mindig kihúzta,segítette,támogatta..Megértette,hogy ma más világ van,és tudott alkalmazkodni..
A bátyám megismerkedett a barátnőjével,és amikor otthon elmondta,hogy komolyan gondolja a lánnyal anyukám volt az aki áldását adta,és örült,hogy a bátyám annyi nő után végre boldog..Karácsonykor hozta el először a nőjét(nevezzük Editnek) Anyukám sütött,főzött,készült ezerrel,és alig vártuk,hogy megismerjük..Eljöttek,és anyukám tök aranyos volt vele is.Sőt még apró ajándékot is készített neki..Edittel sem volt gond akkor..Anyukám első naptól kezdve kedvelte,mert szerinte aranyszíve van Editnek..Egyre több időt töltött nálunk,és egyre többet aludt a bátyámmal..Anyut ezt sem zavarta,szerinte egy 25 éves férfinál ez természetes..Persze egyre több mindent mesélt magáról..Mesélt a szüleiről,hogy milyen szigorúak stb..Anyu úgy sajnálta,és még jobban megszerette.Majd megkérdezték,hogy hozzánk költözhet-e amíg nem találnak egy másik lakást..Anyu beleegyezett. Na és innentől kezdve minden más lett.Tudni kell,hogy én még tanulok,anyu meg 3 műszakba dolgozik(apu nem él velünk) Sokszor éjszaka nem tudtam aludni,mert Edit úgy döntött,hogy bulizni fog.Meg sem kérdezte de egy csomó alakot felhívott,és buli lett..Sokszor anyu amikor hajnalban jött haza fáradtan egy buli kelős közepében találta magát..Másnap csak annyit mondott Editnek,hogy nem gond ha bulizni akar,de ne kedden vagy szerdán hanem tegye hétvégére..Akkor nincs se suli,se munka..Tudod mi volt a válasz??
-Nehogy már te mond meg mit csináljak b+! Ne húzz velem újat,mert rosszul jársz!! Azt hittem rosszul hallok! Szóvá is tettem,hogy nézze már meg,hogy ki lakik kinél,és ha nem tetszik neki akkor húzzon haza...Anyukám még ekkor sem mondott semmiit,mert utál vitázni.A bátyámnak is én mondtam el,de nem nekem hitt hanem Editnek.Volt olyan hogy mentem haza,és nem hallotta,hogy megjöttem,így anyu szobájában találtam meg Editet,hogy anyu ékszerei között turkál..Megkérdeztem,hogy mi a fenét keres ott ahol neki semmi köze nincs..Csak vigyorgott,és azt mondta,hogy a vénlánynak erre már nincs szüksége..Elmondtam megint anyunak és a bátyámnak is..Kiderült,hogy 2 arany gyűrű hiányzik,de anyu azt mondta,hogy oda adta volna neki magától is ha elkéri..Végül is a barátnőm mondta,hogy látogassuk meg a szüleit..Elmentünk Edit szüleihez,és kiderült,hogy otthon még durvább volt a helyzet,és örültek,hogy végre elköltözött a saját lányuk..Két nagyon kedves embert ismertem meg,és ne olyanokat akikről Edit mesélt..
Anyu soha egy rossz szót nem mondott neki,sőt az utóbbi időkben inkább nem is szólt hozzájuk..Ha ők akartak vele beszélgetni akkor szívesen beszélgetett velük,de nem lógott a nyakukon..Bántotta nagyon,hogy ilyen lányt fogott ki a bátyám ,de erre is csak ennyit mondott--
"A bátyád szereti,és a bátyád boldogsága nekem mindennél többet ér!" Edit hál istenek elkövetett egy nagy hibát..Annyira biztos volt már magában,hogy a végén már akkor sem fogta vissza magát amikor a bátyám is otthon volt..Éppen tévét néztünk,anyu kint főzött,sütött,és Edit a szobából kikiabált anyunak hogy jó lenne ha igyekezne a főzéssel mert ő már qrvára éhes..Azt hittem a torkának ugrok..A bátyám itt kérdezte meg,hogy miért beszél így anyuval amikor ő egy szóval sem bántotta soha..Tudod mit mondott?
Minden anyós egy szar,rosszindulatú alak..Az én anyám sem lesz különb ha egyszer ők összeházasodnak,így már most az elején letisztázza a dolgokat...
Na ennyit a rossz anyósról!!
Egyébként a bátyám kidobta..Szerencsére kinyílt a szeme..
Szóval néha a lány is ugyanolyan rosszindulatú,és gonosz mint egy anyós!!
17/l
Én nem lányról beszéltem, hanem egy emberről akinek van anyósa.
Persze, sok mindenki lehet rosszindulatú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!