Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy alakult ki a közös...

Hogy alakult ki a közös kassza, mikor összeköltöztetek a párotokkal?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, akik már kicsit idősebbként, úgy költöztek össze, hogy mindkettőtöknek van már ez-az (lakás, autó, megtakarítás). Minden jövedelem (fizetésre gondolok) közös lett? Nyilván nem egy hónapos kapcsolatban, de mondjuk valamennyi idő után? Vagy mindenki adott annyit, amiből a közös dolgokat fedeztétek, a többihez a másiknak semmi köze?

Aki pl.kiadja a lakását mert a másik fél lakásába költöznek össze, annak a bérleti díja a saját pénze vagy közös, vagy mivel neki az plusz bevétel, amihez az kellett, hogy a párjához költözzön, "ad neki belőle"?

Beszélgettünk a témáról és érdekelne, kinél hogy van ez.

2020. júl. 13. 08:01
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%
Azért 20-as, mert a kérdés nem arra vonatkozik, hogy ki hisz a közös kasszában, hanem, hogy hogyan lehet megvalósítani, aki így dönt.
2020. júl. 13. 13:55
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Termeszetesen kezeljuk a dolgot, nincs teatralis fizetes lerakas az asztalra meg ilyenek, kozos szamlank sincs, egyszeruen csak kozosen kezeljuk a penzt. Neki altalaban kp-ban van, nekem kartyan, ami utalos, azt en fizetem, ami kp-s azt o, de ha epp nem vette ki a boritekbol, akkor en, ha nincs eleg penz a kartyamon, akkor o.
2020. júl. 13. 16:29
 23/26 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, érdekes volt olvasni, mindenkit zölddel "jutalmaztam".
2020. júl. 13. 16:39
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Én papíron külön kezelem a párom pénzét a sajátomtól, de ahogy összeköltöztünk és egyre komolyabb terveink lettek közösen, egyre inkább összemosódott minden, nem követem, hogy mit vesz, fordítva se, mármint nyilván látom, ha vesz valami nagyobb értékű tárgyat, de nem foglalkozok vele. Nem követjük már, hogy ki fizet rezsit, kaját, stb, teljesen összemosódott, valószínűleg fele-fele a vége, de nekem se kedvem se energiám nem lenne visszaszámolni. Ha idejönne most, hogy elugrik boltba és szüksége lenne kpban tízezer Ftra mert csak, tegyük fel kéne, akkor mondanám, hogy ott a tárcám az asztalon, vegye ki. Fordítva a bankkártyáját szokta odaadni, hogy tessék használd, majd leüti a jóváhagyást telefonon.

De mi gyakorlatilag tök ugyanúgy gondolkozunk a pénzről, és ezért elég könnyű kijönni, teljesen bízunk a másikban és tudom, hogy nem él vissza vele, se fordítva.

2020. júl. 13. 18:08
 25/26 anonim ***** válasza:
55%

Elso ferjemet mondhatni eltartottam. Utana egyedul mindent en tartottam font maganak es a gyereknek mindenfele gyerejtartas nelkul.

Ezek utan nalunk reszemrol egyertelmu volt, hogy semmifele kozos kasszara nem vagyok hajlando az uj ferjemmel.

O idorol idore ezt felvetette, de ahogy a gyerekeit megismertem egyre inkabb ereztem oriasi bakit kovetnek el egy "kozos kasszaval".

Ezertvegul nalunk igy mukodik: o fizeti a hitelt es ket kozuzemi szamlat. Amig en egy kozuzemit es a kozos koltseget. Ez sajnos osszegben igy is fele fele, de o nalam ugy 100000rel tobbet keres. Neki sok nekem egy gyerekem van. Bevasarolni felesben vasaroltunk sokaig, utana leszoktam errol, mert az o gyerekei miatt en ebbol csak rosszul jottem ki (mondhatom kizabaltak a vagyonombol es egy koszt nem kaptam sose:-)). Igy hagyom menjen csak o a boltba ha annyira akar.

Egy idoben a gyerekeit ruhaztattam is, na errol is leszoktam, mert nulla hala jart erte.

Tehat a kozos kassza az, hogy felezzuk az otthonunk hivatalos es kotelezo reszet. Es a tobb gyerekre aranyosan o kolt tobbet vagy csak o kolt. En meg koltok a sajatomra. Autot o akart, o hasznalja. Azt rahagyom.

Regebben annyival masabb volt a felfogasom, hogy kell legyen egy "kozos konyhapenz" azaz mindenkinek maradjon meg a sajat bankszamlaja, de minden honapban ugyanannyit vagy fizetesaranyosan dobjon ossze egy fix osszeget a par es abbop igyekezzen kozosen kigazdalkodni a kozos nyaralast, kozos etkezest, kozos hobbit/utazast. Amit meg nagyon spexin csak az egyik vagy masik fel csinal azt ne vegyuk be a kozosbe. Ilyen volt a parom es az en kulon kulon fitnessberelete.

2020. júl. 14. 04:37
 26/26 anonim válasza:
Nálunk is az van, hogy a férjem nevén van a bankszámla, de mindkettőnknek van hozzá kártyája. Erre jön a fizetés. A hitelkártya meg az én nevemen van. Amit közösen kell fizetni /víz, villany, gáz, stb, sTB/ azt közösen fizetjük, a többit külön-külön.
2020. júl. 28. 12:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!