Hogy alakult ki a közös kassza, mikor összeköltöztetek a párotokkal?
Arra lennék kíváncsi, akik már kicsit idősebbként, úgy költöztek össze, hogy mindkettőtöknek van már ez-az (lakás, autó, megtakarítás). Minden jövedelem (fizetésre gondolok) közös lett? Nyilván nem egy hónapos kapcsolatban, de mondjuk valamennyi idő után? Vagy mindenki adott annyit, amiből a közös dolgokat fedeztétek, a többihez a másiknak semmi köze?
Aki pl.kiadja a lakását mert a másik fél lakásába költöznek össze, annak a bérleti díja a saját pénze vagy közös, vagy mivel neki az plusz bevétel, amihez az kellett, hogy a párjához költözzön, "ad neki belőle"?
Beszélgettünk a témáról és érdekelne, kinél hogy van ez.
Amikor 10 éve összeköltöztünk, már az első fizetésünk közösbe ment és bár soha nem volt kimondva, de én osztom be a pénzt, mert a párom nem tud a pénzzel bánni, ezt ő tudja a legjobban.
Mindkettőnknek van háza, volt kocsija. A kocsik már le lettek cserélve, előbb az öregebb utána a másik.
Akár a párom házán, akár az enyémen kell valamit csinálni, az a közös pénzből megy. Egyébként az enyémben lakunk és a páromé ki van adva, az abból befolyó bérleti díj megy a közösbe.
A tíz év alatt volt már sok minden, betegség, munka elvesztése egyik-másik részről, soha nem volt gond.
Nekem volt a magasabb jövedelmem, most a páromé a magasabb, de soha ezzel nem foglalkoztunk.
Ha valamiért elválnának útjaink, (aminek az esélye 0,000001%) a megtakarításunkat feleznénk, egyéb követelésünk nem lenne egymás felé.
"És nincs külön stikába tartott bank szla sem"
Évekkel ezelőtt -amikor még csak udvaroltam a páromnak-, szóba került, hogy mind a négy munkatársnőjének van dugi bankszámlája amiről természetesen nem tud a férjük.
Már együtt voltunk amikor kiderült, hogy neki is van.
Szóval nem kell minden nő szavát készpénznek venni arról, hogy csakis közös kassza létezik.
13 Hát tévedsz, mert amiről te beszélsz, az a másik meglopásának számít.Az ilyen emberek ne kezdjenek kapcsolatba-én ammondó vagyok.
Bármikor is együtt éltem valakivel a kezébe tettem le a fizumat és nem, nem volt sosem stikába bankszámlám. És a férjemnél sincs, nem vagyok eszetlen, hogy ha valami érdekel, ne tudnék utána kotorni, és kideríteni a dolgokat.
De engem már buzdítottak arra, hogy lopjam meg a társamat-egy volt gyerekkori barátnő, aki azóta ki lett vágva-és életem legjobb döntésének minősült.
A ház 50-50%ban van. A kocsi az enyém, neki is volt saját, de tönkrement, nem vettünk másikat, megvagyunk eggyel. Én saját számlára kapom a fizum, ő kézbe kapja, megvan a helye, ahova teszi, nem nagyon nyúlok hozzá. Van egy nagy befőttes üveg, amit a fegyverszekrényemben tartunk, abba teszünk x összeget fejenként, ahhoz csak akkor nyúlunk, ha kell arra, amire gyűjtöttünk. Én veszem a kaját, mosószer stb, utalom a számlákat, ami csekkes, azt az ő dobozából veszem ki, az állatok kajáját, ház körüli munkákhoz valókat ő. Ha valami nagyobba akarunk beruházni, megbeszéljük, h belefér e a költségvetésbe.
Ha valamit akarok, megveszem. Ha ő akar, megveszi. Nem kérünk a másiktól, ott a saját pénztárcánk. De tudjuk is, h nem költjük hülyeségekre meg az összeset el, inkább gyűjtögetősek vagyunk.
El nem tudom képzelni, h ha kedvem szottyanna rendelni valamit a netről, vagy bemenni a boltba bármiért, előtte elkérjem rá a zsét. Ez olyan fura nekem.
33/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!