Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy alakult ki a közös...

Hogy alakult ki a közös kassza, mikor összeköltöztetek a párotokkal?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, akik már kicsit idősebbként, úgy költöztek össze, hogy mindkettőtöknek van már ez-az (lakás, autó, megtakarítás). Minden jövedelem (fizetésre gondolok) közös lett? Nyilván nem egy hónapos kapcsolatban, de mondjuk valamennyi idő után? Vagy mindenki adott annyit, amiből a közös dolgokat fedeztétek, a többihez a másiknak semmi köze?

Aki pl.kiadja a lakását mert a másik fél lakásába költöznek össze, annak a bérleti díja a saját pénze vagy közös, vagy mivel neki az plusz bevétel, amihez az kellett, hogy a párjához költözzön, "ad neki belőle"?

Beszélgettünk a témáról és érdekelne, kinél hogy van ez.

2020. júl. 13. 08:01
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
80%

Amikor 10 éve összeköltöztünk, már az első fizetésünk közösbe ment és bár soha nem volt kimondva, de én osztom be a pénzt, mert a párom nem tud a pénzzel bánni, ezt ő tudja a legjobban.

Mindkettőnknek van háza, volt kocsija. A kocsik már le lettek cserélve, előbb az öregebb utána a másik.

Akár a párom házán, akár az enyémen kell valamit csinálni, az a közös pénzből megy. Egyébként az enyémben lakunk és a páromé ki van adva, az abból befolyó bérleti díj megy a közösbe.

A tíz év alatt volt már sok minden, betegség, munka elvesztése egyik-másik részről, soha nem volt gond.

Nekem volt a magasabb jövedelmem, most a páromé a magasabb, de soha ezzel nem foglalkoztunk.

Ha valamiért elválnának útjaink, (aminek az esélye 0,000001%) a megtakarításunkat feleznénk, egyéb követelésünk nem lenne egymás felé.

2020. júl. 13. 09:55
 12/26 anonim ***** válasza:
81%
Mióta összeköltöztünk 9 éve, nincs én pénzem, te pénzed. A bankszámla amire minden pénz megy az enyém, de mind a kettőnknek van hozzá kártyája. Autónk jelenleg nincs, nekem viszont van egy lakásom a szülővárosomban, ami ki van adva albérletbe. A befolyó összeg közös, abból fizetjük a férjem hiteleit. A nagyobb kiadásokat megbeszéljük, de ha valamelyik elmegy boltba, és megkíván ezt azt, azzal nem kell elszámolni. A férjemnek versenyképes végzettsége van,a amivel majdnem 3x annyit keres, mint én valaha is fogok, de ez nem téma közöttük.
2020. júl. 13. 10:21
 13/26 anonim ***** válasza:
65%

"És nincs külön stikába tartott bank szla sem"

Évekkel ezelőtt -amikor még csak udvaroltam a páromnak-, szóba került, hogy mind a négy munkatársnőjének van dugi bankszámlája amiről természetesen nem tud a férjük.

Már együtt voltunk amikor kiderült, hogy neki is van.

Szóval nem kell minden nő szavát készpénznek venni arról, hogy csakis közös kassza létezik.

2020. júl. 13. 10:34
 14/26 anonim ***** válasza:
61%

13 Hát tévedsz, mert amiről te beszélsz, az a másik meglopásának számít.Az ilyen emberek ne kezdjenek kapcsolatba-én ammondó vagyok.

Bármikor is együtt éltem valakivel a kezébe tettem le a fizumat és nem, nem volt sosem stikába bankszámlám. És a férjemnél sincs, nem vagyok eszetlen, hogy ha valami érdekel, ne tudnék utána kotorni, és kideríteni a dolgokat.

De engem már buzdítottak arra, hogy lopjam meg a társamat-egy volt gyerekkori barátnő, aki azóta ki lett vágva-és életem legjobb döntésének minősült.

2020. júl. 13. 10:51
 15/26 anonim ***** válasza:
68%
*a kezébe tettem le a fizumat-fillérre.
2020. júl. 13. 10:52
 16/26 anonim ***** válasza:
57%
Ténylegesen nem voltunk közös kasszan. A lakás kiadásait felében fizettük, boltba mikor ki járt ez változó volt, de olyat soha nem csináltunk volna h egy számlára menjen a fizetés. Ennél nagyobb ostobaság a világon nincs szerintem. Megoriztuk a fuggetlensegunket.
2020. júl. 13. 11:24
 17/26 anonim ***** válasza:
65%
Van egy közös számlánk amire mindketten utalunk minden hónapban. Amikor én is dolgoztam, 50-50%ban utaltunk rá, mióta gyeden vagyok és kisebb a jövedelmem, ő 2x annyit utal rá minden hónapban.
2020. júl. 13. 12:19
 18/26 anonim ***** válasza:
77%

A ház 50-50%ban van. A kocsi az enyém, neki is volt saját, de tönkrement, nem vettünk másikat, megvagyunk eggyel. Én saját számlára kapom a fizum, ő kézbe kapja, megvan a helye, ahova teszi, nem nagyon nyúlok hozzá. Van egy nagy befőttes üveg, amit a fegyverszekrényemben tartunk, abba teszünk x összeget fejenként, ahhoz csak akkor nyúlunk, ha kell arra, amire gyűjtöttünk. Én veszem a kaját, mosószer stb, utalom a számlákat, ami csekkes, azt az ő dobozából veszem ki, az állatok kajáját, ház körüli munkákhoz valókat ő. Ha valami nagyobba akarunk beruházni, megbeszéljük, h belefér e a költségvetésbe.

Ha valamit akarok, megveszem. Ha ő akar, megveszi. Nem kérünk a másiktól, ott a saját pénztárcánk. De tudjuk is, h nem költjük hülyeségekre meg az összeset el, inkább gyűjtögetősek vagyunk.

El nem tudom képzelni, h ha kedvem szottyanna rendelni valamit a netről, vagy bemenni a boltba bármiért, előtte elkérjem rá a zsét. Ez olyan fura nekem.

33/N

2020. júl. 13. 13:39
 19/26 anonim ***** válasza:
84%
Fizikailag van külön számlánk, de minden bevételünket közösnek tekintjük. A lakásomat kiadtam, a bevétel megy a közös megtakarításba.
2020. júl. 13. 13:40
 20/26 anonim ***** válasza:
73%
És akkor én miért is lettem lepontozva, mert nem hiszek a közös kasszaban?
2020. júl. 13. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!