Ha letiltják, hogy elutazzak és érzelmileg zsarolnak, az
ellen hogyan lehet védekezni?
Figyelt kérdés
Külföldre költöztem, de a család nem nagyon akarja engedni, hogy nyáron ha szabadságra megyek máshova utazzak mint haza.
Konkrétan azt mondják, hogy szerintük minden szabadnapom otthon, a faluban kellene töltenem velük.
Télen is, nyáron is.
Ha tudok félretenni pénzt, akkor azt arra kell félretenni, hogy hazajussak belőle.
Sajnos én viszont szerettem volna máshova utazni Európán belül. De azt nem támogatják. Meg azt mondják ez azt jelzi, hogy nekem már nem olyan fontos a falu, a közösség és a család.
Az erzelmi zsarolassal nem igen tudsz mit kezdeni, mert ez az o modszeruk, hogy "magukhoz lancoljanak". Annyit tudsz tenni, hogy megmondod nekik, hogy fogadjak el vegre, hogy felnottel es eled a sajat eletedet a sajat ertekrended szerint, es ne szoljanak bele abba, hogy hogyan elsz es a sajat magad altal megkeresett penzt mire koltod, mert semmi joguk hogy beleszoljanak. Ha nem ertik meg es folytatjak akkor pedig megszakitod veluk a kapcsolatot. Sajnos rengeteg ilyen szulo van. Ne hagyd nekik hogy kovetelozzenek es visszatartsanak.
2020. júl. 6. 11:00
22/30 anonim válasza:
tedd azt, amit a többiek javasolnak.
és szerencsés vagy. a távolság okán sokkal könnyebb telefonon keresztül meghúzni a határokat, mint szemtől szembe
ha ordítanak, csak kinyomod a telót. még a slusszkulcsot vagy buszjegyedet se kell keresgélned a zsebedben, hogy távozhass..
2020. júl. 6. 11:04
23/30 anonim válasza:
A paraszti világban az apa volt a főnök, ő parancsolt a házában élőknek, akár felnőtt fiainak is. Talán ez a mentalitás él még a te családodban is, hogy a fiatalabbnak engedelmeskednie kell. Nem fogod tudni meggyőzni őket, de minél félénkebb vagy, annál kevésbé tartanak felnőttnek. A parancsolós emberekre a határozottságon kívül semmi sem hat.
2020. júl. 6. 11:08
24/30 anonim válasza:
Mindent leírtak már amit kell.
Csak egy kérdés. Nem lehet hogy nem felnőttként élsz kint és dolgozol, hanem az ő pénzükön tanulsz? Máskülönben tényleg nem tudom elképzelni hogy lehet dróton rángatni egy külföldön élő felnőtt embert.
2020. júl. 6. 12:20
25/30 anonim válasza:
14-es, nem engem kérdeztél, de válaszolok..születéstől kezdődő testi/lelki bántalmazással, érzelmi zsarolással. akit évekig/évtizedekig bántalmaztak ilyen módon, később nem csak a szüleivel ne mer szembeszállni, de nagyon gyakran a külvilággal szemben sem.
2020. júl. 6. 13:26
26/30 anonim válasza:
25, gondolom nekem írtad (24)
Sajnálom. Tudom, van ilyen. Egyébként én is diszfunkcionális családból menekültem külföldre 15 éve, most vagyok 40.
És nem irányíthat senki és rángathat dróton, különösen nem több ezer km-re élők.
2020. júl. 6. 13:34
27/30 anonim válasza:
24-26, igen, neked (bocsánat..)
én is menekültem anno. ha nyitva lettek volna annak idején a határok, még messzebbre mentem volna. nem voltak nyitva..
én felnőttem, ők meghaltak. és még mindig a tarkómon érzem a pillantásukat
2020. júl. 6. 13:53
28/30 anonim válasza:
Külföldön vagy saját keresettel, miért is kérsz engedélyt? :D Bocsi anyu apu most nem tudok menni...és elmész máshova, akár tudniuk se kell, ez a te dolgod. Elköltöztél, mikor szándékozol lekezdeni végre a saját életedet?
2020. júl. 6. 16:17
29/30 anonim válasza:
Mi az, hogy nem engedik? Elmész oda, ahova akarsz, max utólag megmondod, hogy itt és itt voltam. Legyél már ennyire önálló. Mondjanak azt, amit akarnak. Azért csinálják, mert meg tehetik veled, ignorálni kell őket, nem kell mondani semmit, sőt, nyugodtan ki is nyomhatod a telót, ha elkezdik a hülyeségüket. Legyél már ennyire felnőtt, mert sose lesz igazi önálló életed, ha a világ másik végén is vagy, mert hagyod, hogy mindenbe beleszóljanak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!