Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beszámíthatatlan agresszív...

Beszámíthatatlan agresszív családtag ellen hogy lehet védekezni?

Figyelt kérdés

Anyámról van szó. Külön élünk. Kiszámíthatatlan, fenyeget, engem is szeretteim is. Nos ha megtámad pl az utcán, hogy tudok védekezni? Babát várok ezért is lenne fontos. Gázspraym van, de nem tudom...

Ha rendőröket hívunk rá, akkor mit csinálnak vele? Bevitetik a pszichiátriára? Nagyon jó lenne ha kezelnék. Öngyilkossággal nem fenyeget, akkor tudom hogy esetleg kórházba tudnám vitetni.

De így tehetetlennek érzem magam, és félek hogy mikor mit tesz.

Azt mondja megver minket. De nekem már olyat is mondott párszor, hogy mivel ő szült meg az életem is van joga elvenni... Párszor már nekem is támadt, gyerek koromban is sokat vert. Úgyhogy agresszív.

De most a babám miatt főként félek.

Költözés nem megoldás és nem lehetséges sajnos. :/ Az otthonunkba szerencsére nem tud egykönnyen bejönni,

meg akkor simán ráhívjuk a rendőrséget. Úgyhogy azzal fenyegetőzik hogy majd elkap máshol.

Ha felveszem a hívásait, fenyegetőzését azzal lehet valamit kezdeni. ?

2020. máj. 10. 00:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk az egyik szomszéd fenyegetőzött így, elmentünk a rendőrségre, feljelentést tettünk, felvették a jegyzőkönyvet, kimentek a lakására, és jól ráijesztettek. Ezt tedd meg te is, mert utána ha folytatja a fenyegetést, már lesz hivatalos előzménye, nem kell újra bizonyítanod. Az lenne a cél, hogy vigyék be pszichiátriára, sajnos a hazai törvények miatt ehhez előbb erőszakos bűncselekményt kell elkövetnie, de legalább már nem lesz ismeretlen a rendőrök előtt.
2020. máj. 10. 00:16
 2/14 anonim ***** válasza:
9%
Mi a baja anyádnak? Ezt kéne orvosolni.Mi az ok, amiért így viselkedik veled.Joga van hozzá? 18 éves elmúltál már?Azt , hogy valaki hangját rögzíted a tudta nélkül nem jó ötlet.Sérti a személyiségi jogait.Ne menj soha egyedül az utcán.Mást nem tudok javasolni.
2020. máj. 10. 00:16
 3/14 A kérdező kommentje:

Azt hogy pontosan milyen betegsége van nem tudom . Párszor volt más miatt belgyógyászaton kórházban, záró jelentésein pszichés zavarok vagy mi volt még feltüntetve (pontosan nem rémlik a kifejezés). De pszichiáterrel azt mondta nem találkozott, csak gondolom feltűnt a belgyógyász dokiknak is hogy valami nem oké.

Házi dokival beszéltem, de ő is azt mondta amíg konkrétan nem tesz olyat nem tudunk mit tenni. 18 már rég elmúltam. Igazából ő utál mindenkit. Engem meg a tulajdonának tekint. És nála nem fér bele hogy én elköltöztem, saját családom lesz, van életem, vannak barátaim, sokan szeretnek és sokakat szeretek. Mivel elmondása szerint csak őt szerethetem.

A babám már most csak magànak akarja, olyanokat mondott hogy az csak az övé meg hogy majd elveszi stb. Másnak nincs semmilyen joga szerinte hozzá, se apjának se másik nagyszüleinek.

Első válaszolónak is köszönöm szépen, lehet feljelentés lesz ha nagyon átlépi a határokat.

Kell valamit lépnem, mert nagyon félek megszületik a kicsi mi lesz, mert szerintem akkor fog igazán robbanni. Jó lenne addig valami megoldás.

2020. máj. 10. 00:39
 4/14 anonim ***** válasza:
17%
Ez esetben, ha tényleg ilyen beteg, akkor intézetben lenne a helye.Vagy kellene mellé egy férfi. Ha ez nem lehetséges akkor nagyon messze kéne tőle laknotok.
2020. máj. 10. 00:53
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Feljelentés egyértelműen!
2020. máj. 10. 01:01
 6/14 anonim válasza:
48%

Ha tudsz, próbálj meg vele beszélni, mondd el neki, hogy ha fenyeget, vagy zaklat, akkor teljes mértékben ki fogod zárni az életedből. Ha ez nem megy, vagy nem érti meg, akkor tedd meg. Most, hogy karantén van, egyébként se nagyon lehet/kell kimenned az utcára.

Maradj otthon, zárkózz be, ha felhív ne vedd fel , kérd meg a párod, hogy vásároljon ő, és minden más ilyet tegyen meg ő

Ha munkába mész, menj egy olyan úton, amit nem ismer

Ha pedig ezek ellenére is megkeres, jelentsd fel.

Remélem javul a helyzeted és semmi rossz nem történik veled és a kisbabáddal.

2020. máj. 10. 01:26
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Segítséget kell kérni a rendőrségtől, a lakásodba pedig nem szabad beengedni.

Ha téged gyerekkordban vert és bántalmazott, akkor neked is segítség kellene (már kellett volna), mert amit nem dolgozol fel, azt jó eséllyel továbbadod a gyerekednek - akkor is, ha te megfogadod, hogy nem teszed vagy az ellenkezőjét teszed. A bántalmazásnak rettenetes lelki hatásai vannak és hosszútávúak.

Ne félj tőle! Nem kaphat el sehol máshol, már nem vagy gyerek, meg tudod magad védeni. Ha mégis bántalmaz, akkor védekezz és azonnal menj orvoshoz, vetess látleletet, utána rendőrség anyuka mehet a sittre, ha peidg nem beszámítható, majd elzárják a megfelelő intézménybe.

Beszélj a férjeddel mindenről és gondokodjatok a szeméyes védelemedről!

2020. máj. 10. 08:22
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ugyanazt tudod csinálni, amit egy idegennel tennél. Feljelented.
2020. máj. 10. 09:23
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha elmebeteg, hiába győzködöd bármiről, mint itt valaki javasolta. Az még nem látott idegbeteget, aki szerint ez működik. A távolságtartási végzést sem tartják be az őrültek, pont mert őrültek. Nagyon veszélyes, főleg, ha a gyerekedre feni a fogát, gondolj a szegény Lópici őrült fiára, az is mit tett. Ezt nem lehet elkerülni annyival, hogy hát majd vigyázol...
2020. máj. 10. 12:30
 10/14 Platypus ***** válasza:
100%
Sürgősen kezdd el gyűjteni a hangfelvételeket és jelentsd fel! Az alapján, ahogy leírtad, simán perelni fog a nagyszülői láthatásért, és meg is ítélik, ha addigra nincs hivatalos nyoma annak, amit csinál.
2020. máj. 10. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!