Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beszámíthatatlan agresszív...

Beszámíthatatlan agresszív családtag ellen hogy lehet védekezni?

Figyelt kérdés

Anyámról van szó. Külön élünk. Kiszámíthatatlan, fenyeget, engem is szeretteim is. Nos ha megtámad pl az utcán, hogy tudok védekezni? Babát várok ezért is lenne fontos. Gázspraym van, de nem tudom...

Ha rendőröket hívunk rá, akkor mit csinálnak vele? Bevitetik a pszichiátriára? Nagyon jó lenne ha kezelnék. Öngyilkossággal nem fenyeget, akkor tudom hogy esetleg kórházba tudnám vitetni.

De így tehetetlennek érzem magam, és félek hogy mikor mit tesz.

Azt mondja megver minket. De nekem már olyat is mondott párszor, hogy mivel ő szült meg az életem is van joga elvenni... Párszor már nekem is támadt, gyerek koromban is sokat vert. Úgyhogy agresszív.

De most a babám miatt főként félek.

Költözés nem megoldás és nem lehetséges sajnos. :/ Az otthonunkba szerencsére nem tud egykönnyen bejönni,

meg akkor simán ráhívjuk a rendőrséget. Úgyhogy azzal fenyegetőzik hogy majd elkap máshol.

Ha felveszem a hívásait, fenyegetőzését azzal lehet valamit kezdeni. ?

2020. máj. 10. 00:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
26%
Ha elmebeteg, akkor nem elég összeszedett ahhoz, hogy pereljen.
2020. máj. 10. 12:36
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk narcisztikus személyiségzavaros-borderline nagymama mondott ugyanilyeneket, hogy a szülő, aki szülte, el is veheti a gyerek életét. Dde az nem jó hír, ha nem elmebeteg, csak személyiségzavaros, mert akkor nem is kezelhető. Csak önkéntes pszichoterápia van erre, mert nem számít betegnek azzal.
2020. máj. 10. 12:38
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszokat.

2 nap csönd volt, ma újrakezdte, úgyhogy veszem fel a hívásait. Nem ért meg semmit, nem lehet vele beszélni. Megkértem menjen el orvoshoz, kezeltesse magát. De persze nem, csak ordít, összefüggéstelenül mondja-mondja, hazudozik, kitalál mindent, mintha megszállta volna valami. Hallgatni is félelmetes.

Most kitalálta, hogy mama nagyon beteg lett, haldoklik. Az is persze az én hibám... Mondtam neki hívni kell akkor mentőt, orvost. Egyébként meg beszélek mamával telefonon, semmi baja. :)

Oda is azért nem merek most menni, mert egy faluban laknak, bármikor oda jöhet. Múlt héten is úgy menekültem ki a hátsó ajtón mert megjelent, olyan elborult tekintettel... Támadt már nekem ott 2x, mióta terhes vagyok, csak beugrottam a kocsiba, így csak a kocsi kapott...

Nagyon remélem eltudjuk érni hogy távol legyen tőlünk. bízom benne hogy ennek előbb utóbb pszichiátria lesz a vége. Valamelyik nap megyek a házi orvoshoz, megpróbálok vele beszélni mit lehetne tenni.

Igen ezt a gyermekkort és traumákat, csak kemény munkával, szakemberrel, sok támogatással lehet feldolgozni. Ahogy egyik válaszoló mondta. Kb 1 éve érzem úgy, hogy már jól vagyok. De most ezek után úgy érzem újra segítségre lesz szükségem. Amint lehet megyek pszichológushoz. Véletlen sem szeretném, hogy a gyermekem lelki világa, vagy a házasságom tönkremenjen ez miatt.

2020. máj. 12. 15:23
 14/14 alexandra kallai válasza:

És azóta volt változás, javulás a történtekben?

Mi hír?

2022. szept. 4. 16:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!