Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha letiltják, hogy elutazzak...

Ha letiltják, hogy elutazzak és érzelmileg zsarolnak, az ellen hogyan lehet védekezni?

Figyelt kérdés

Külföldre költöztem, de a család nem nagyon akarja engedni, hogy nyáron ha szabadságra megyek máshova utazzak mint haza.

Konkrétan azt mondják, hogy szerintük minden szabadnapom otthon, a faluban kellene töltenem velük.

Télen is, nyáron is.

Ha tudok félretenni pénzt, akkor azt arra kell félretenni, hogy hazajussak belőle.

Sajnos én viszont szerettem volna máshova utazni Európán belül. De azt nem támogatják. Meg azt mondják ez azt jelzi, hogy nekem már nem olyan fontos a falu, a közösség és a család.

Hogy jöhetek ki ebből jól?

2020. júl. 6. 09:52
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell mindenrol beszamolni...
2020. júl. 6. 10:29
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

"Meg azt mondják ez azt jelzi, hogy nekem már nem olyan fontos a falu, a közösség és a család."

Ez egy bullshit, már elnézést....

A falu fontossága mondjuk eleve huszadrangú dolog, de a család se attól fontos és értékes egy családtag számára, hogy egyfolytában egymás s.ggében vannak... Már bocs....

2020. júl. 6. 10:30
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Én azon csodálkozom, hogy elengedtek!:D
2020. júl. 6. 10:37
 14/30 A kérdező kommentje:

Itt most az érzelmi zsarolás kezelése lenne igazából a kérdés.

A kész tényeket bejelenteni-dolgot használom eddig is.

2020. júl. 6. 10:38
 15/30 anonim ***** válasza:
80%
Menjél haza a faluba, nem való neked az önállóság, ha ennyire nem tudod kezelni az érzelmeidet.
2020. júl. 6. 10:42
 16/30 anonim ***** válasza:
100%

Az #5-ben már leírtam.

Negligálod.

Fejben kell eldöntened, hogy "nem érdekel".

Hívogatnak telefonon, vagy hogyan történik a zsarolás? Nem kell felvenni, e-maileket nem kell elolvasni.

Ha magadban letisztázod, hogy NEM FOG ÉRDEKELNI, egy idő után megnyugszol.

2020. júl. 6. 10:44
 17/30 anonymousreview60 ***** válasza:
85%

"Külföldre költöztem" Tehát nagykorú vagy.

"de a család nem nagyon akarja engedni" Te nem akarod engedni! Hagyod magadat irányítani.

"Konkrétan azt mondják, hogy szerintük" Igen: szerintük. Te meg nem vagy köteles úgy tenni. Rendes külföldre szakadt/kintlakó magyar kint alkik, kind dolgozik, többet nyaral kint, és évi 2-szer 1 hetet van "otthon" ha sok a szabija. De inkább kevesebbet.

2020. júl. 6. 10:45
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Nem maradhatsz tovább "jó gyerekük". Ezt be kell fejezned, mert érzelmileg zsarolnak. Veszekedés nélkül nem fog menni. Hagyj fel a farokbehúzással, a megalázkodással. Pattogó, határozott hangon beszélj velük, ne reszketeg megalázkodósan. Ha felhozzák, mikor mész haza, ideje elmondanod nekik, hogy saját lakásra, saját életre gyűjtesz, nem arra, hogy a hazautakra dolgozz.
2020. júl. 6. 10:51
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
És ha megharagszanak ettől, nem szabad reszketegen, alázatosan felhívni őket a bocsánatukért.
2020. júl. 6. 10:52
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Már eleve a "nem engedi" értelmetlen dolog többszáz km távolságból.

Úgy kell kezelni, mintha nem lennének.

Csak te tudod ezt a pórázt leoldani.

2020. júl. 6. 10:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!