Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj, ha én másik kenyere...

Miért baj, ha én másik kenyeret akarok enni?

Figyelt kérdés

Apám és a nője összeköltöztek. Én apukámmal lakok, még tanulok. Ez a nő most kitalálta, hogy házi kenyeret fog csinálni, és ezentúl azt eszünk. De én nem akarok olyan kenyeret enni, nekem jó a bolti. Most miért ő mondja meg, hogy mit egyek?? Azt eszek, amit akarok. Mikor bevásároltunk, apu nem engedett kenyeret venni, mert hogy van otthon házi. Miért nem ehetek azt, amit én akarok? Idejön ez a nő és akkor rögtön ő dirigál? Eddig semmi baja nem volt apukámnak se a bolti kenyérrel...

L/17

2020. máj. 31. 16:57
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
56%

17, de látod te csak ezt látod, hogy nincs érve a házi kenyér ellen.

Én pedig azt, hogy a nőnek, aki nem az édesanyám nincs beleszólása az étkezési szokásaimba.

Itt az a nő az idősebb és nem egy 17 évesnek kell empatikusnak és megértőnek lennie vele szemben. Neki ugyanis nem volt választása az, hogy ki az apja és hol éljen, de a nő ezt választotta, de rögtön változtatna. Ne egy idegen mondja már meg mit szabad.. az persze más ha kér vagy valóban érvel a házi kenyér mellett, de ne legyen már kényszer.

Igenis az idősebb nőnek kell tepernie ilyenkor. Nagyon nem szimpatikus ez a rögtön rendszabályozás stílus.

De innentől 15ös, ha neked megmondja a postás, hogy legyél otthon amikor jön, nehogy nemet mondj neki!

2020. máj. 31. 19:12
 22/37 anonim ***** válasza:
47%
15 helyett 17
2020. máj. 31. 19:12
 23/37 anonim ***** válasza:
61%
Van konkrét problémád a házi kenyérrel? Pl. fáj tőle a hasad, szokatlan az íze? Ha igen, akkor nyugodtan mondd meg. Ha nem, akkor ez csak egy hatalmi játszma a részedről, amibe az apádnak mondjuk nem kéne belemenni. Én az apád helyében vennék neked két zsömlét, és megtiltanám, hogy egyél a házi kenyérből. Gondolom, akkor meg egyből kellene, hogy mégis azt akarsz enni, ugye?
2020. máj. 31. 19:45
 24/37 anonim ***** válasza:
45%

23, de ezt te és a többiek is csak a kor miatt írjátok.

Nem tudsz elvonatkoztatni a szülő -gyerek viszony kor különbségéről.

Kérdezem én, ha apa új nője 18 lenne - mert ugye miért ne lehetne - akkor is így gondolnád? Akkor is rámkényszerítheti a nő az étkezési szokásait, ezzel eltiltva engem a saját megszokásaimtól? Kötelességem nekem engedelmeskedni? Szerintem nagyon nem.

Vagy ha nem házi kenyérről van szó hanem zsíros, egészségtelen kajáról.. akkor is hatalmi harc lenne? Vagy akkor már jogosan hisztizik? Miért? Akkor is lehetne befogadóbb az új nővel szemben nem? Ki dönti ezt el, hogy neki mi a jó és mi nem??

Az én véleményem az, hogy biztos nem az új családtag.

Miért vagytok ennyire szűk látókörűek?

2020. máj. 31. 20:03
 25/37 anonim ***** válasza:
86%
Ez a kérdés nem a kenyérről szól. Az erőviszonyok nem tetszenek, amik az új csajjal otthon kialakultak. Erről beszélj apáddal. Hogy attól félsz, hogy te már kevésbé vagy fontos neki, most hogy odaköltözött a nője.
2020. máj. 31. 20:53
 26/37 anonim ***** válasza:
80%

Jogos lenne a rákényszerített más étkezési szokás miatti felháborodás, de ez nem más étkezési szokás.

A (jó) házi és a bolti kenyér között nincs nagyobb különbség, mint a boltban lévő, két különböző sütödéből származó bolti kenyér között, amik egymás mellett vannak a polcon. Kenyér-kenyér.

Persze vannak válogatósak, akik ragaszkodnak egy bizonyos sütöde kenyeréhez, de a többségnek tökmindegy, melyiket emeli le a polcról, maximum annyi kikötése van, hogy fehér kenyér legyen, ha azt szokott enni.

A kérdező (mivel nem írt semmit arról, mi baja a házi kenyérrel) lehet, hogy észre sem venné, hogy az a kenyér, amit eszik, nem a boltból van, ha nem szólnának neki.

Szóval ugyanúgy , gyakorlatilag ugyanolyan kenyeret eszik, ugyanakkor és ugyanannyit, mint ahogy szokott. Ha másik városba költözöm, és egy ottani pékség kenyerét veszem, akkor sem mondom, hogy én most megváltoztattam az étkezési szokásaimat (mert nem is, még mindig ugyanúgy fehér kenyeret zabálok reggelire).

Szóval azon dohogni, hogy az ugyanolyan kenyér máshonnan jön, tényleg hiszti kategóriába sorolható.

De nyilván a kérdezőnek nem a kenyérrel van baja.

Kérdező! Ne érdekeljen már, honnan jön a kenyér, ha jó, akkor egyed! Gondold át, mi a problémád valójában a nővel. Lehet, hogy beleszól, beleavatkozik olyanba is, amibe nem kéne, lehet, hogy ellenszenves, rossz természetű, de az is lehet, hogy te vagy túl ellenséges, zavar, hogy egy idegen került az otthonodba, vagy ki tudja...számunkra ez nem derült ki.

Tárd fel a probléma gyökerét, aztán valószínűleg beszélgetned kell róla apáddal, hogy fel tudd dolgozni vagy változást érj el.

2020. máj. 31. 22:21
 27/37 anonim ***** válasza:
79%
De most csak hisztis genyóskodásból izélsz a kenyéren, vagy szar kenyeret süt? Nem mindegy.
2020. máj. 31. 22:28
 28/37 A kérdező kommentje:
Még nem kóstoltam a kenyerét, de nem is fogom, úgyhogy nem tudom milyet süt. Apa szerint finom.
2020. máj. 31. 22:34
 29/37 anonim ***** válasza:
22%

26

Normálisan leírtad és számomra is világos, hogy nem a kenyér a probléma. Oké.

De itt továbbra is azzal van a gond, hogy szabályozva leszel egy idegen által kötelezően. Nem az a baj, h süt egy kenyeret, ami ugyanolyan vagy akár jobb is mint a bolti, hanem a kommunikáció és a kényszer.

Talán nem is a nő kötelezi, csak ő a kiváltó, aki befolyásolja az apát. Egyertelműen kommunikációs hiba, de az első válaszom is ez volt. Engem a hiszti megfogalmazás zavar.

Semmiképpen nem hiszti. Éltek eddig valahogy és a kommunikáció hiánya miatt ez puff felfordult. Senki nem beszélte meg vele, csak hoztak egy döntést a megkérdezése nélkül. Kirekesztve, kihagyva és levegőnek nézve.

Fordítva nem hiszti? Itt a boltos kenyér, miért kell mindenáron sütni, a boltos miért nem jó? Miért jobb a házi, amivel most próbálkozik először, mert mondjuk trendi, fancy stb.?? Miért az ő döntése fontosabb?

Ráadásul fordítva a lány részéről nincs semmilyen rákényszerítés a boltira. Így éltek 17 évig, jön valaki és vigyázba kell állnia?

Persze, lehetne jófej és könnyithetne a dolgon, hogy pikk-pakk alkalmazkodik, de ne legyen már kötelessége. Vendégségbe mész, sem viszed a kenyered, hogy azt egye mindenki. Maximum elviszed kedvességből, hogy kóstoljátok meg, ha akarjátok.

Persze teljes rálátása a dologra senkinek nincs. Engem csak bosszant, hogy sok válaszadó úgy kezeli a fiatalokat, mint akiknek nincsenek gondolataik, érzéseik és önmagában csak annak hálásnak kell lenniük, hogy elvannak tartva..

...pedig azt senki nem döntheti el, hogy megakar születni, de azt igen, hogy szülni akar egy gyereket aki után élete végéig felelőséggel tartozik.

2020. máj. 31. 22:55
 30/37 anonim ***** válasza:
73%
"Engem csak bosszant, hogy sok válaszadó úgy kezeli a fiatalokat, mint akiknek nincsenek gondolataik, érzéseik és önmagában csak annak hálásnak kell lenniük, hogy elvannak tartva.." Engem egy az bosszant, hogy az ilyenek mint a kérdező puszta hisztiből csesznek rá hogy kinek teszik pokollá az életét a nyafogásuk miatt, csak az legyen amit ők akarnak. Szánalmas. Mint egy dackorszakos három éves, tizenhét éves létére minimális felnőtt gondolkodást sem mutat. Utána meg majd nyivákol, hogy gyereknek kezelik, mikor így viselkedik.
2020. jún. 1. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!