Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki házasságkötéskor felvette a férje teljes nevét? Sokszor hallom, hogy az már ciki.

Figyelt kérdés
2020. márc. 23. 12:08
1 2 3 4 5
 41/42 Szilágyi Bernadett válasza:

2 évesen mentem először férjhez, akkor maradt a leánykori nevem férjezettként is, mert egy Szilágyi Bernadett-et valahogy semmilyen más formában nem találtam elég jónak lecserélni a Juhász Attilához. Exanyós akkor kicsit sérelmezte is, hogy legalább a családnevet cserélhettem volna. Mondtam is neki, hogy egy Juhász Bernadettért nem sok értelme van minden hivatalos dolognál bejelenteni, lecserélni.

28 évesen a második házasságomnál éreztem azt, hogy megértem arra, hogy a férjemmel közös legyen a nevem is. (ok, hajtottam a plusz két betűjére is :D)

Mivel az ő családneve is -gyi végződésű, így a kötőjeles verzió elég hülyén hangzott volna.

Így lettem dr. Xné Szilágyi Bernadett, amin azóta is mindig nevetünk, amikor alá kell írnom valamit (főleg ha egyszerre többet is), hogy kellett nekem ilyen hosszú neevt választani.

2020. márc. 30. 06:57
 42/42 mustafa33 ***** válasza:
100%
Hát így könyű doktorátust szerezni, ja. De annyit is ér. :-)
2020. márc. 30. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!