Van köztetek olyan, aki házasságkötéskor felvette a férje teljes nevét? Sokszor hallom, hogy az már ciki.
"Miért nem O vette fel a te neved?"
Mert a férjét nem hajtotta a romantikus vágy, hogy kifejezze, hogy tartozik valakihez.
Szerintem se ciki.
Én viszont sose venném fel, mert egyszerűen nem szeretem. Még hallani se... Ha a leendőbeli férjemnek olyan vezetékneve lesz ami passzol az enyémhez, akkor szerintem kombináljuk, ha olyan vezetékneve lesz, ami nekem tetszik, akkor felveszem csak azt, ellenkező esetben maradok úgy ahogy vagyok. :)
Válasz a 39-es válaszoló számára.
Nos nem gondolom,hogy így 2020-ban nagyon el lehetne bújtatni ,hogy te ki ,vagy mi vagy,ahol érdekes,hogy házas vagy ott tudni fogják ,ahol nem nem.Egyébként is ma már jó pár embernél nem csak szerelem a szerelem,hanem úgymond egy presztizs ,hogy "én házas vagyok" és ezt ki akarja mutatni,ezért a -né verziót felveszi,ezzel megőrizve saját hovatartozását ,hiszen a saját vezetéknév megmarad.De van a másik fele is,aki csak felveszi,nos itt is van a szimpla felvételen kívül még 2 opció minimum ,ami közbeszól.
1. Annyira szerelmes a hölgy tag,hogy nem is lát tőle,ezért felveszi a férj nevét,mintha ezzel még jobban kifejezhetné,hogy ők egyek.
2.Palácsik Tímea neve ma már nem feltétlen ismerős sokaknak,de ha úgy mondom,hogy Vajna Tímea már mindjárt más...itt talán nem kell magyarázni az okokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!