Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van köztetek olyan, aki...

Van köztetek olyan, aki házasságkötéskor felvette a férje teljes nevét? Sokszor hallom, hogy az már ciki.

Figyelt kérdés
2020. márc. 23. 12:08
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
62%

Nem ciki, de másoknak kellemetlen, amikor a munkatársadat mondjuk Kiss Bélánénak hívják és nem tudod, hogy címezd neki az emailt... "Kedves Béláné"? XD

Mondjuk én szemrebbenés nélkül simán leBélánézom az ilyet, engem nem zavar, inkább őket szokta zavarni a saját nevük. A válasz e-mailben kivétel nélkül a leánykori nevükön írnak alá, pl. "Zsófia" helyett "Zsófi."

Nem értem, hogyha ő Zsófiként szeretné magát szólíttatni, akkor minek szabadult meg az első adandó alkalommal a nevétől, és lett helyette Béláné? Úgyhogy az ilyeneket én következetesen Bélánénak hívom a szemébe is meg a háta mögött is másoknak. Had egye meg a fene mérgében. :D Ha már a személyigazolványában hivatalosan is Béláné a keresztneve, akkor biztos nem fogom Zsófizni. Jót röhögök rajta, amikor megváltoztatják a nevüket másra, aztán meg azon vannak megsértődve, hogy az új nevükön hívod őket. :D

2020. márc. 23. 14:12
 12/42 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem meg ciki. Férfi néven akarsz bemutatkozni?
2020. márc. 23. 14:30
 13/42 anonim ***** válasza:
64%
Ja, és azért ciki, mert ha megkérdezik ki vagy, akkor te teljesen el vagy "tűnve", helyette közölsz egy férfi nevet, aki feleségül vett.
2020. márc. 23. 14:31
 14/42 anonim ***** válasza:
91%

Őszintén, szerintem nem ciki. Én -nével nem venném fel, de cikinek nem tartom.

Amúgy zavar, de csak a munkám miatt. Könyvelek, és rengetegszer van, hogy Horváth Andrea névere van a számla kiállítva, és Kiss Béláné fizeti, és hosszas egyeztetések után derül ki, hogy a kettő ember ugyanaz.

2020. márc. 23. 14:39
 15/42 anonim ***** válasza:
84%

Az ciki, amit annak érzel. Én annak érzem, mindenféle NÉ- zést. A Kovácsné Kis Marika egy fokkal jobb, de ott sem értem, hogy minek kell tudatni idegenekkel is, hogy férjnél van. Az ismerősök úgyis tudják. Nőknél ez valami bekattanás, hogy tudatni kell kérdés nélkül is, hogy ő férjnél van, őt elvették. Nem ez kéne meghatározzon egy embert.

A Kovács Lászlóné meg egyenesen a halálom. Mikor még nem volt választás, megértem, hogy ez lett a neve, de mostmár önként ezt választani?! Borzalom, komolyan. És igen, általában meg is sértődnek, ha nem tudod a női nevét, és a legtöbb hozzá sem teszi bemutatkozáskor, hogy hogyan szólíthatod. Külön köröket kell lejárni, mire megtudod. Némelyik még meg is sértődik, ha megkérdezed.

2020. márc. 23. 15:10
 16/42 anonim ***** válasza:
78%

Én meg né vagyok +a saját teljes leánykori nevemmel én 18 éve így akartam és kész .nem érdekelt ki mit szól hozá.

Most Németországban néznek és fogják fel nehezebben egy lakcím bejelentésnél hogy valakinek két vezeték neve van .

2020. márc. 23. 15:50
 17/42 anonim ***** válasza:
88%
Nekem nem szimpatikus, amiatt amit már más is írt. Semmi bajom nincsen vele, egyéni preferencia kérdése és mindenki maga választja meg, de egyszerűen nem értem. Ha valaki felveszi a férje vezetéknevét, akármilyen formában az teljesen oké. Valakinek ez fontos, valakinek tetszik, jobban hangzik, szép együtt a két név stb. De azt tényleg nem értem, hogy a keresztnevétől miért válik meg valaki. Olyankor nem lehet hogyan szólítani, nincsen saját neve, csak valakinek a felesége. Szóval nekem nagyon furcsa, én biztosan nem venném így fel.
2020. márc. 23. 18:33
 18/42 anonim ***** válasza:
100%
A polgármesternénk. A kis hagyományos...
2020. márc. 23. 18:58
 19/42 anonim ***** válasza:
100%
Én felvettem és nem tartom cikinek.
2020. márc. 23. 19:21
 20/42 anonim ***** válasza:
84%
Ami nem ciki, csak szerintem nagyon szívbemarkoló, az a sok sírkő, pl. nagymamámé. 95-ben halt meg, a sírköve úgy néz ki, hogy felül a máig is élő nagypapám neve születési dátummal, alatta Kiss Józsefné. Semmi leánykori név. Itt nyugszik valakinek a felesége, aki még halálában is alulra került a férjével szemben.
2020. márc. 23. 19:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!